Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chtela jsem se zeptat od kolika let (vahy ci vysky) je mozne misto autosedacky pouzit jen podsedak. Ja jsem si myslela, ze je to az od 22 kg tedy zhruba nekdy od skolnich let. Ale znamy mi tvrdil, ze videl prodavat podsedak od 15 kg a tri let.
Jde mi o to ze mam 5ti leteho syna (na svuj vek je dost vysoky). Ja mam v aute klasickou autosedacku se zadnim operatkem, ale chtela bych mu koupit nejakou levnejsi variantu dedovi do auta. Jde o to, ze deda bydli cca 1 km od nadrazi a tak aby mohl popripade syna na nadrazi vyzvednout a odvezt k nim. Je to opravdu tak 2-3 do roka takze se mi nechce kupovat nejaka zbytecne draha sedacka, ale zase se bojim koupit jen ten podsedak, aby pak nemel problem s policii.
Diky moc
Tofi
Dobrý den, můj syn měl nedávno tři roky, tak jsme mu koupili podsedák s opěrátkem určený pro děti od 15 kg a 3 let. A co jsem si tak o tom četla, pokud chcete jen podsedák, tak to je pro děti cca od 4 do 10 let, hmotnost 15 až 36 kg, výška 101 až 145 cm, a že dítě může být bez opěradla se pozná tak, že ramenní pás musí vézt přes rameno, dolní část pásu (v oblasti klína) musí být umístěna na kyčlích dítěte a při jízdě v podsedáku musí mít uši pod horní stranou zadního opěradla. A jinak ty podsedáky když kupujete samostatný jsou levný, viděla jsem je nedávno v Tescu a stálo to kolem 400 korun, takže myslím, že to není moc a že to by bylo dobré pro dědečka do auta.
Mnohokrat dekuji za odpovedi.
Ja jsme prave videla nejaky kde bylo napsano od 15 kg a 3 let. Syn ma kolem 19 kg a meri 115 cm tkaze mylsim, ze by to pro nej bylo. Ja mam v aute kvalitni autosedacku, ale docela se mi nechce investovat do dalsi drahe kdyz ji vyuzije parkrat za rok a to jeste opravdu na to aby ho deda ovezl z nadrazi k nim. Takze prave bychom chteli nejakou levnejsi a take co nezabere moc mista, aby chodak deda nemel plnou garaz Jen jsme se prave bala, aby nemel problem s policisty kdyby ho kontrolovali.
Takze jeste jendou moc dekuji
Tofi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.