Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na přepis vozidla?

Od: list odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych Vás požádat o radu na situaci, kdy jsem před pár lety prodal vozidlo a s kupujícím jsme se dohodli, že přepis provede on na základě přiložené plné moci k přepisu. Problém se vyskytl ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl, že po dvou letech je vůz stále přihlášen na moje jméno. Za tu dobu jsem byl nejednou nucen podat vysvětlení o neplacení pojistného, co dokáže velmi komplikovat život. S kupujícím je v tuto chvíli nedostatečná komunikace a navíc on vozidlo dále prodal (je to vůbec možné bez moji plné moci se s volením k tomuto úkonu jakožto stávajícího vlastníka?).

Zajímalo by mě, zda existuje nějaký způsob (aniž bych byl do celé situace nucen zatahovat právníka), jak bych mohl vozidlo za těchto okolností odhlásit, aniž bych vlastnil TP a OTP (třeba pouze na základě kupní smlouvy, kde je uvedeno, že je si je kupující vědom nutnosti přepisu vozidla do 30-ti dnů)? Vyžádat si TP, OTP od aktuálního majitele je nejspíš nereálná věc.. Předem děkuji za odpověď!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

list,

bohužel jste udělal chybu, ale vždy se najde řešení. Vy nejte ale majitel, takže nemůžete právně jednat na evidenci vozidel. Zřejmě si pletete vlastnictví vozidla a evidenci vozidla.

Nějaký způsob existuje vždy, bohužel ne v souladu se zákony.

ICQ 55180641

erikch*
hodnocení

0x

ajajaj...jediná rozumná cesta je zaslat doporučeně ofocenou kupní smlouvu-z doby před pár lety,nicméně jediným zákonným dokladem o nabytí(u vás pozbytí) automobilu na ČKP s dovětkem,že si nepřejete být nadále v této věci jakkoli konfrontován-dle Obč.zákona(dokonce Ústavy)nejste zákoným majitelem,čili za auto nenesete žádnou odpovědnost-registr nemá právní váhu a vypovídací schopnost o vlastnických vztazích...Ještě poznamenejte,že budou-li vás i nadále obtěžovat,budete nucen věc medializovat z jejich elementární neznalosti platných zákonů ČR...Protože zpětné jakoby doodhlašování by bylo bráno jako "přiznání" vlastnictví(a tím zodpovědnosti)a smlouva by byla brána jako účelová-tím byste si prostě podřízl větev...A nějaké dohledávání majitele(ů)je jak sám správně tušíte,nesmysl...Prostě vlastnictví movité věci mezi dvěma fyz.a svéprávnými osobami vymezuje kupní smlouva-nikoli registr atd.a zrovna tak kupující,již právoplatný majitel,může s věcí svobodně nakládat dle vlastního uvážení-čili i druhý den prodat atp...

nu*

nejedná se o žádné zpětné odhlašování, ani o žádné přiznávání vlastnictví, protože registr vozidel není katastrem nemoviststí a má jen deklaratorní charakter, bude se jednat jen a jken o nápravu chyby, a dodatečné si splnění povinnosti vůči úřadu, a tedy vůči státu...Když dotyčný v dobré vířě předal auto i soklady bez odhlášky a spoléhal na poctivost kupujíciho, udělal chybu...10-denní termín na nahlášení změny sice nedodrží, ale nikdo jej za to nebude sankcionovat...a uděšlat odhlášku dodatečně i po 2 letech zákon nikomu nezakazuje...nikdo jiný neý registriovaný orivizivatek nemlže opiožádat o vystavení duolkikátů dokaldů, ani o poriovedené odhlášky,,,je to tedy jediný cesta jak vše napravit a jak mít klid od hajzla, který sice auto koupil, něco slíbil slíbil ale zachoval se jako hajtzl a to co slíbil nesplnil...Když je ěnkdo hajzl, je nutné se k němu i tak chovat...Hajtzloi přijdou posčpti nové dokaldy, a ty co předal spolu s dál prodaným autem jsou proto neplatné...Ať se stará a ať doklady dál předá...a na základě kupní smlouvy s hajzlerm může další majitel auto na sebe registrovat, jinak jej registrovat nelze...a nám jd o to, aby byl v registru zapsán ten, kdo auto provozuje...

doplněno 25.07.11 21:25:

registrovaný provozovatel, oprava překlepů, psal jsem rychle a nekontroloval to

nu*
hodnocení

0x

1.) požádejte dotyčného dopisem s dodejkou o zasláíní dokaldů k dodatečnému provedené dhlášky, a to dopisem s dodejkou, uveďte zde že pokud nezareaguje nebo doklady nedodá ve stanoveném termínu dejte mu cca 10 dnů budete je považovat za zzracené a necháte si udělat duplikáty

2. po 10 dnech jděte na úrad,požádejte o výdej duplkikátů, vyplňte zde oznámené o ztrátě kde uvedete, že doklady jste předal i s autem novému majiteli který je ztratil, doučasěn s vystavením duplikátů požádejte o provedené odhlášky na nového majitele, uveďte zde jeho iniciály včetně bydliště a r.č.

3 doklady mu pak pošlete dopisem s dodejkou předtím si udělejte jejich kopii, tím to pro Vás končí, jak se s tím vypořádá on, je jeho věc

4. co jste napsal tady, nikde ani na úřadu neříkejte, budete tam neustále tvrdit že nový majitel po předání dokladů a auta neprovedl odhláškuc dle dohody a dokaldy ztratil, teď jedině Vy můžete žádat o duplikáty...jiná oficiální cesta není, takže ani jinou nezkoušejte, kdyby ěnco budetetvrdit že Vás o ztrátě informoval on, nikdo Vám nikdy neprokáže opak

6. hodně štěstí, pak napiště jak jste dopadl

list
hodnocení

Děkuji všem za cenné odpovědi a rady. Bohužel jsem si nejspíš u pána, jemuž jsem vůz prodával, spletl důvěru s naivitou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]