Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1/2 trestu, předvolání

Od: mann odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Žádal jsem o upuštění zbytku trestu od výkonu trestu zákazu řízení. Od soudu mi přišel dopis a v něm je " Předvolání k veřejnému zasedání ". Co tam po mě budou chtít? Máte s touto situací někdo zkušenosti? Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

zákaz byl uložen soudně a jedině soud o tomto může rozhodovat,a jelikož máte nejen ústavně dáno být při jakémkoli projednávání přítomen(je to výhoda,nikoli negativum),tak vás klasicky soud předvolal-bude chtít slyšet tvé vyjádření,lítost a bla bla bla...Nevím za co zákaz máš,ale buď rád,jelikož paradoxně v našem bordelu,jestli si třeba jel s nějakým alkoholem,máš takovou možnost(podmíněčného upuštění od zbytku trestu)-narozdíl od "blbců",kteří se občas nepřipoutají,zapomenou si rozsvítit a podobné kraviny,ale jejda tralala 12 bodů a smolík,žádná půlka...Z toho titulu se spíš "vyplatí" chlastat a sednout za volant-je to(dle možností zákona)menší prohřešek než párkrát nerozsvítit,nebo blbě zaparkovat...To neber osobně,ale jako takovou úvahu...

mann
hodnocení

ano bylo to za alkohol. Takže asi po mě budou chtít opět k tomu něco říct. Takže toho litovat a podobně, no momentálně ten řp. potřebuji. Samozřejmě to bude na soudci jak se rozhodne že? Budu zase čekat na dopis nebo to rozhodne rovnou tam? díky

atreus*

Rozhodne se při tom zasedání, ale na písemné vyhotovení budete čekat (možná dny, nebo týdny).

erikch*

atreus-soudní rozhodnutí nabývá účinnosti okamžikem vyhlášení takového rozhodnutí-v případě,že se min.jedna ze stran sporu(zde stát vs.tazatel)odvolá,případně ponechá lhůtu k odvolání,je rozhodnutí nepravomocné...Jinak občan má 8midenní lhůtu a stát(ní zástupce)9denní-trošku rozpor s Ústavou o rovnosti stran při sporu,ale to je ted vedlejší-není-li odvolání do této doby podáno,rozhodnutí nabývá účinnosti dnem vypršení lhůty...Písemné vyhotovení musí být vyhotoveno do 8 dnů po vyhlášení(na to je zákonem stanovená lhůta)-žádné týdny,měsíce-a zhruba 2 až 3 dny doručení poštou...No a ještě k projednávání samotnému-samozřejmě "účinně projevená lítost" jsou +bodíky-prostě litovat a hlavně už nikdy víc sedat za volant byť i se "zbytkáčem"...,nejen kvůli případné podmínce...(ta bude určitě,pokud ti vyhoví...)

mann
hodnocení

děkuji za Vaši odpověď, velice mi to pomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]