Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: dejf55 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chci se zeptat našel jsem auto na bazaru a moc se mi líbí, jenže kamarád mi říkal že když je to rok výroby 1999 takže za přepis budu platit 10 tisíc je to pravda? :(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

nejde ani tak o rok výroby(rámcově),ale o emisní normu v TP-podle toho (opiš si jí)vyhledej a budeš vědět co a jak,zároveň i budeš mít "něco" pro smlouvání s bazaristou-možná sleva atd...Ale není to vůbec jenom o "normě"-bylo by dobrý si nechat auto zkontrolovat někým znalým,abys nedejbože sice koupil "krasavce",ale jezdil ty týden...,víš jak?!

hansschuman*
hodnocení

0x

Pokud není EKO poplatek zaplacen tak bohužel platit budete.

V denšní době se stará auta kupovat nevyplatí.

Kdyby jste kupoval od soukromé osoby, tak by bylo možné dodhodnout se na užívání auta bez přepisu ošetřené smlouvou.

Tím by se poplatek platit nemusel.

Hans S.

dejf55
hodnocení

On mi psal že zaplatím jenom nějaký správní poplatek 800kč

hansschuman*

V tom případě ať Vám předloží doklad o zaplacení EKO poplatku. Jinak platíte vy.

Hans S.

doplněno 24.07.11 20:46:

800,- je poplatek za převod. Počítejte ještě s cca 170 kč za evidenční kontrolu a zaplacením Povinného ručení, bez toho Vám nikdo auto nepřepíše.

erikch*

hans-malinké upřesnění-povinné nemusí být zaplacené,ale uzavřené-to je velký rozdíl,a evidenčka taktéž nemusí být ,je-li pravidelná TK mládší 30 dnů(TK je evidenčce nadřazena)...no a konečně platit by taky nic nemusel,ponechal-li by auto(legálně,dle stávající legislativy),v tzv.polopřevodu...Ale bohužel zde nezanělo to nejpodstatnější-a sice o jaké jde konkrétně auto,resp.motorizace-od toho se vše odvíjí...Obecně orientačně rok 99 už je nejspíš nejhůře E II možná i E III...

gumidek*
hodnocení

0x

Pokud má vstřikování nebo katalizátor, tak 10 000,- to určitě nebude. Příkladem uvádím Škodovky:

120 - Favorit 92 (karburátory) 10 000,-Kč EKO

Favorit 93 - Felicie 97 (jednobodové vstřikování BMM) 5 000,-Kč EKO

Felicie po faceliftu 99 (vícebodové vstřiky Mpi) 3 000,-Kč

dejf55
hodnocení

Moc díky, jedná se o Renault Clio. A ještě by mě zajímalo povinné ručení to se platí každý měsíc? A nebo jednou za rok?

erikch*

ročně,pololetně,čtvrtletně-klasická smlouva,a pak jsou i možnosti tzv.krátkodobé-až na dny-samozřejmě čím víc je platba(příjem pojišťovny)rozmělněn,tím je pojistné vyšší...Rozdíl mezi celoroční platbou a čtvrtletní je třeba 200 až 300 kaček,orientačně...

stirecek*

erikch: asi záleží na pojišťovně, já platím měsíčně a vyjde to stejně jako ročně...

Eko poplatek je daný emisní normou motoru:

EuroO - 10000kč, euro1 - 5000kč, euro2- 3000kč,euro3 "zatím" nic...

dejf55
hodnocení

Tedka jsem trochu vedle :). Já si koupím auto a co všechno budu ještě muset zaplatit? Zdá se mi toho nějak moc :)

jarda3*

Plati se furt a za vsechno, provozovatele vozidel jsou u nas oblibena dojna krava :(

dejfe,

koupíte auto, to máte již zaplaceno, evidenční kontrolu asi 200Kč, správní poplatek za změnu majitele 800Kč, ekopoplatek viz výše, pojištění za vozidlo to nevím jaké a kolik si vyjednáte, benzin, lékarnu, atd...

stirecek*

To ještě nic není, počkej až začneš jezdit. Mě stojí auto kolem deseti tis ročně bez paliva. Když koupím zimní gumy, každý půlrok novou lékárničku, tak dvacítka to jistí. K tomu každý měsíc plnou nádrž, někdy i dvě, nepředpokládané výdaje, stk, emise každé dva roky a když člověk ještě vidí, že uvažují o mýtném i na silnicích první třídy, tak si říká, že raděj mohl jet na cestu kolem světa a na auto se vykašlat:)

To ještě nic není, počkete až budete jezdit, když si koupíte auto...

Před rokem a jedním dnem jsem si koupil ojeté auto, ujel jsem 11 383km, spotřeboval 778 litrů naturalu, koupil jednu lékarnu za 140Kč, vyměnil za protislužbu dvě žárovky, technickou, a 4x zimní pneu. Sám si gumy přehodím a vyvážím. Jednou výměna oleje a všech filtrů, potahy v Polsku, ...

takže jen drobné náklady... když se chce jezdit...

Přeji krásný víkend, hlavně na Plzeňsko.

stirecek*

Milane těch deset tis ročně já dám jen za komplet havarijní pojistku, letos už jen necelých 8tis, nechal jsem si ji přepočítat. U staršího auta samozřejmě nemá smysl. Žárovku jsem měnil jednu H7 cca 50kč, lékárničku jsem dostal a pak kupoval doplňkový balíček. Loni 4 obuté a vyvážené gumy včetně nových plecháčů cca 5tis kč, takže přehazuju taky sám, pak jsem dokupoval gumové koberečky za pětikilo na zimu, letos stk+emise 1100kč. Jednou ročně nechám vyměnit olej a všechny filtry, to mám zdarma za reklamu na autě - jinak by to stálo cca 4000kč. Takže žádná hrůza to není, až na tu pojistku, ale to zatím kompenzují náklady na palivo - zatím 0,70hal na km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]