Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdový systém toyota yaris

Od: yaris odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
vlastním toyotu yaris r.v.1999, 50kW, typ 1SZ-FE, ozn. dle TP - TOYOTA YARIS SCP 10L-AHMRKW TERRA ( originál japonské provedení - tj.čtyřválec, přední brzdy kotoučové, zadní bubnové, ABS není ). Prosím o odpověď na následující dotazy:

1) Přední brzdový kotouč je pouze volně nasazen na náboji a proti pootočení uchycen pomocí čtyř šroubů společně s kolem. Kotouč má dva otvory se závitem, ale v protikusu ( náboji ) žádné otvory nejsou. Všude se píše, že kotouč je uchycen pomocí 2 šroubů - tady tomu tak není a závity v kotouči podle mého slouží pouze pro případ odtlačení kotouče od náboje při jeho demontáži. Je tento stav originálním řešením nebo výsledkem předchozího servisního zásahu.

2) Jaký typ brzdových destiček použít. Hledal jsem na NETu, ale pro uvedený typ se nabízejí destičky s délkou 116 a 112mm.

3) Mezi destičkami a třmenem, resp válečkem jsou z každé strany 2 plíšky ( 1 x nerez + 1 x plech), které jsou zacvaknuté do destiček. Nemá někdo zkušenosti, zda jsou tyto plechy součástí balení destiček - nikde jsem se to nedočetl.

Díky všem předem za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

e250td*
hodnocení

0x

Kotouč nemusí být nutně uchycen zvlášť,drží ho kolové šrouby . Ideální stav je zvolit brzdové destičky k brzdovým kotoučům a stylu jízdy. Například není nutné volit - Textar- když jsem sváteční jezdec a jezdím pomalu . Plíšky bývají většinou součástí brzd desek ,Co vím,jsou tu použity dva systémy,AKEBONO,nebo BOSCH Je vhodné,mít jasno ,co tam je ,vzít s sebou do prodejny vzor,popř obkres na papíru .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]