Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych koupit auto, které bude z jiného kraje. Současný vlastník odhlásí na příslušném úřadě auto na mě (změna ve velkém TP). Mohu si takto auto odvézt nebo musím splnit ještě nějakou podmínku pro převoz z důvodu, kdyby mě náhodou zastavila policie? (Doma pak s uzavřeným pojistným na evidenční kontrolu a pak na samotnou registraci na úřad)
Proč z toho děláte takovou vědu. Postupujte jako tisíce jiných, kteří si koupili auto. Sepište smlouvu na prodej, zaplaťe částku, jeďte se smlouvou domů, počkejte až původní vlastník odhlásí na Vás vozidlo, dojdete na pojišťovnu, pak na evidenční kontrolu (popřípadě technickou, pokud je do půl roku do skončení platnosti) a pak poplatek 800Kč a pak přepis. Je to ale na několik dní. Rychlejší je, když Vám původní majitel pošlu potřebné údaje, vy si je vyplníte do smlouvy, do plné moci, do žádosti o změny. Zaplatíte pojistku. Pak dojedete za vlastníkem, podepíšete smlouvu, plnou moc, zaplatíte, vezmete techničáky a SÁM odjedete, odhlásíte, dijedete na evidenčku a přepis.
Je na tom něco složitého?
Ale přece musí existovat oficiální způsob převozu i bez plaťáku. Když půjdu s majitelem odhlásit auto na mou osobu, tak změnu na úřadě provedou hned. Nastřihnou malý TP (vlastně správně Osvědčení) a s tím už jdu na úřad já. A jestli je vozidlo pojištěno ještě původním majitelem do doby než si ho vyřídím já, tak žádný problém není ani pro policii nebo ano?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.