Nejste přihlášen/a.
jakožto student mám možnost koupit od pána, který už nemůže za volant hýčkanou Š 120. budu muset ovšem zaplatit 1o ooo,- eko poplatek. s autem chci jezdit každý den do školy, vyplatí se mi to?
Š120 se vyplatí tomu, kdo si na ní umí vše sám opravit. Náhradní díly si vymontuje na vrakovišti za cenu šrotu.A pokud to neumíte sám, ovládá ji spousta starých mechaniků a kutilů. Jezdím s ní denně-a je naprosto spolehlivá.
takže se podle vás investice 1o ooo vyplatí? i do tak starého auta .. je to sice voňavka .. ale stáří bude znát..
Do takovehoto auta podle me nevyplati. Za 10kKc se da pri trose stesti sehnat i felicie nebo hezky favorit s uhrazenym ekopoplatkem. I kdyz je to vonavka, tak diky ekopoplatku jsou tato auta i zadarmo draha. Bohuzel.
Smysl by to melo snad jen v pripade, kdy si auto do budoucna nechate jako "veterana", jenze dennim dojizdenim se auto tak "dodela", ze z nej veteran uz nikdy nebude.
a proč cpát státu 10 000,- za nic...?! Jde to udělat buď změnou(ve smyslu změny-nikoli odhlášení)vlastníka za 50,-(z pána na vás)při zachování stejného,původního provozovatele(čili pána) a následně si jak uznáš za vhodné-další změnou,už coby vlastník změníš původního provozovatele(pána) na sebe...Anebo nahodit odhlášku na vás z pána a nechat to v "polopřevodu"-je to legální,jelikož neexistuje zákon ukládající povinnost,resp.zák.lhůtu doregistrace...Je to zde častokrát obšírněji rozepisovánio-stačí zapátrat v historii...
Veškeré opravy na nápravách a podvozku bude noční můra. I když je to voňavka, začne to výměnou brzdové kapaliny a skončí to na zarezlích odvzdušňovacích šroubech. Výměny čepů se také nevyhnete a musíte počítat s tím, že povolovat zarezlé šrouby není med a většinou to koční flexou v ruce. Dřív nebo později. Nechci strašit, ale je lepší sehnat favorita od roku 93 a výš, než š120. Pak je tu ještě bezpečnost, ale to asi víte. Počítejte s vysokou spotřebou 10l/100km, motor není moc stravěn na samotný Natural 95 (ventily už není možné mazat olovem v benzínu, ale musíte kupovat aditiva). Manuální sytič, také už nebude takový med. špatné starty a nevýhodou je motor v zadu. Vedení s chladiče je dlouhé (z masky přez celý podvozek až dozadu k motoru) a tím pádem v zimě je pro vodní pumpu těžké prohánět rosolovitou chladící kapalinu. Další nevýhodou motoru v zadu je to, že vás ve předu nic neochrání při srážce. Ještě bych to na vašem místě zvážil... Také záleží, co umíte na autě opravovat vy. Spousta servisů už tyto vozy nebere.
Přeji hodně štěstí s výběrem vozu a doporučuji Favorita nebo lépe Felicii.
nabukadnezare,
mám Š120L na "vesnické" ježdění a nemám problém. Tyto vozidla se opraví na silnici šroubovákem, kladívkem, drátkem...
Nevím kolik toho chcete najezdit.
Klidně udělám rozpis na (ne)výhodnost takové koupě. Vždy se najde jiné řešení...
jděte do škodovky a za ušetřené peníze si kupte řízkové pochotky, pokud nějaký díl budete potřebovat lehce levně seženete
doplněno 21.07.11 18:39:celorošní spotřeba 7,5litrů, Rapid 7,8 lirů. Přehled od roku 2005!
O opravy se postará děda, měl těch aut dost aby se vyznal. A podminkou toho, ze to auto vemu je to, ze ho vemu na sebe. Docela jste mi nahnali hrůzu .. co se týče těch oprav atd. Jako studentské auto asi budu muset zvolit něco jiného, i když mě příjde škodat pustit tu škodovku do šrotu.
Souhlas s p. Cukrarem. Gumidku-na přední ani zadní nápravě se nic neopravuje-celá komplet se vyhodí a dá se z vrakoviště další. (Např. kompletní přední náprava je na šesti šroubech). Ano, v případě havarie je motor vzadu horší. Ale v terénu se zadním náhonem a s vozíkem vyjedu do míst, kde by si přední náhon ani neprdnul.
Nevyplati, ani omylem, kouknete treba na tohle garaz.autorevue.cz/... to je neco jako nebe a dudy, chvili jsem o tom i uvazoval ... Za 14000 i s prepisem, klimou, luxus proti 120...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.