Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Legislavita, když jsem pouze v polopřevodu

Od: jorzin odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nebude vědět. Když jsem ve velkém TP u automobilu psaný pouze v polopřevodu na mé jméno ( převedeno na mě ) a já to již na sebe nepřihlásím na úřadě, tak jestli jsem již braný jako vlastník vozu. Jde mi o to, jestli v případě, že tedy budu já v polopřevodu, tak jestli mohu vůz prodat i do jednoho roku a stát ( finančák ) na mě ,,nebude moct". Protože pokud vím, v případě, kdy by byl automobil přihlášený na mě, musím ho vlastnit minimálně rok, abych ho mohl prodat bez zdanění. ( do jednoho roku se musím přihlásit na finančák a případný ,,výdělek" ještě zdanit ).

Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Neplést si prosím vlastnictví vozidla a evidenci vozidel, to jsou rozdílné pojmy, kategorie (i když by se to mělo krýt). Koupil jste vozidlo? Je vaše. Nezaregistroval? Nesplnil požadavek zákona, ale vlastnictví trvá. Auto visí..., ORV a popř., i pojistka na původního vlastníka, mohlo by dojít k registraci i na jiného majitele, prodáno dále bez přeregistrace. Že to úřady trpí je věc jiná.
Jak FÚ zjistí, že jste prodal dráž když to neoznámíte, někdo to nepráskne? Pokud není oznamovací povinnost správce evidence. Ostatně převody zde již mnohokrát řešeny.

hodnocení

0x

Jorzine, vlastnictví vozidla se prokazuje kupní smlouvou, nikoliv zápisem v techničáku. Takže klidně vozidlo prodáte i druhý den...Zisk zdaníte (pokud bude)...ale snad v republice není jediný, který to takto udělal...

doplněno 21.07.11 19:31:

jorzine, nemusíte mít živnosták na ojedinělý prodej...

jorzin

A od jaké částky zisku bych musel mít nějakou živnost ( živnostenský list ), kdybych toto chtěl udělat legálně třeba častěji do 1ho roku?

buss

To není dobře položená otázka, viz ŽZ co je podnikání - živností je soustavná činnost ..., ne nahodilý nákup, prodej. Nejsjpíše zřejmě zprosředkování prodeje, nebo prodej a nákup? Za 1000 Kč za živnosťák to stojí a je klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]