Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu si kupovat své první auto. Chci si pořídit ojetinu do 30 000,- Kč, jde mi o to, abych se rozjezdila a naučila se pořádně řídit "ve svém". Je mi jasné, že za ty peníze nemůžu chtít zázraky, ale pár let by vůz vydržet mohl, hlavně kvůli tomu, že peněz nemám nazbyt, jsem studentka. Chci proto jakžtakž kvalitní auto, ale nebudu machrovat a přiznám, že se v autech prostě nevyznám. Kamaráda, který autům rozumí, bohužel také nemám po ruce. Chci se tedy zeptat, zda-li jistou záruku znamená koupě ojetiny u autorizovaného servisu? (Mám konkrétně namysli tento servis : autostadler.cz/... je autorizovaný pro vozy Škoda a Volkswagen, což jsou pro mne asi cenově nejdostupnější značky aut). Nebo máte jiné tipy, kde sehnat pojízdnou životaschopnou ojetinu? Děkuji, Claire.
Spis kouknete na www.bazos.cz, www.hyperinzerce.cz a podobne, dejte kriterium cena od-do a vybirejte. To jsou servery pro inzerci zdarma a tak tam prevazne inzeruji soukromi prodejci, ne moc bazary. Preferoval bych starsi auto se zaplacenym ekovypalnym, najit se toho da dost. Ale zaruku vam samozrejme neda nikdo, chce to cuch na dobrou koupi.
Obavam se, ze v teto cenove relaci je koupe ojetiny vzhledem ke stari a tomu, co ma auto za sebou, spis o stesti na kus. Nicmene rozhodne je lepsi koupit ojetinu u autorizovaneho servisu (predpokladam, ze jsou to auta co jdou na protiucet) nez zboreninu z AAA s pochybnou minulosti. Jen se obavam, jak tak koukam na jejich stranky, zda je vlastne z ceho vybirat. Pokud chcete koncernove auto tak tak ve Vasi cenove relaci vidim jen prehistorickeho predrazeneho golfa a felicii. Obecne autorizovany servis takto stara auta moc chtit vykupovat nebude...
Nemate moznost koupe "prebytecneho" auta od znamych ci pribuznych? Toto jsou vetsinou nejlepsi koupe aut za prijatelne ceny.
nedoporučuji kupovat auto v bazaru v ČR, ani servisu, autorizovaném ani neautorizovaném, za 30 tisíc nic solidního v ČR nekoupíte...fabii ani 1.0 Junior na 12-palcových kolech, žlutou co sloužila X-let v Telkecomu, a z VW možná staré reznoucí Polo...několik tisíc z těch 30 bude samozřejmě provize bazaru nebo autorizované garáže, jsou to tedy vyhozené peníze...Pokud nechápete proč, poožím Vám otázku...Který prodejce prodává proto, aby nevydělával, ale dělal radost lidem jako Vy? Vydělají na Vás cca 5-7 tisíc...Není to charita...
Po osobních zkušenostech které mám, prohlašuji, že autorizovaný servis není zárukou ničeho...akorát tam ke všemu účtují DPH, to jim jde skvěle...
Nejdostupnější auto je Toyota Yaris ze SRN, s motorem 1.0 VVTi ročník 1999 se dá pořídit s trochou štěstí za 1200,- eur, solidní kousek za cca 1500,- eur...Pokud s autem netrefíte strom, nebudete na něm muset měnitz nic, jen olej, filtry, běžný spotřebák a přezouvat na zimu a na léto...Pro odpůrce nových Toyot uvádím že doporučujui první model Yarise rok výoby 1999...a na poznámky o drahých ND na auta Made in Yapan opakuji že pokud s Yarisem nenabouráte dio stromu, nebudete muse nic měnit...
Děkuji za snahu, ale moc jste mi nepomohli. Auto v Německu určitě kupovat nebudu, "nu", píšete 1200,- eur se štěstím, což je při středním (!) kurzu rovných 30 000,- (spolu s náklady na dopravu tam a zpět to vysoce přesahuje můj limit... četl jste moji otázku celou?) Koupit auto od známých rovněž nemohu, nikdo teď auto neprodává. Ale děkuji alespoň za vyjádření, že autorizovaný servis předčí AAA, není to poprvé, co jsem na AAA slyšela kritiku. Ohledně nabídky servisu - poměrně často se mění.
Chci vědět hlavně to, zda je autorizovaný servis skutečně spolehlivý. Měl by být, ne? Přeci si ohlídá vozy "svých značek", i ojeté... Přesto... jak to jen říci ... nerada bych se stala aktérkou Občanského juda :D Chci prostě jakžtakž solidní auto a vím, že v této cenové relaci to není nesplnitelné přání. Takže : mám se spolehnout na autorizovaný servis?
Ale spolehlivy v cem? Ze nabizene auto neni kradene a nepatri leasingovce - to snad ano. Problem je v samotnem pojmu "jakztakz solidni auto". V teto cenove relaci to v 99% bude minimalne 10 (a vice) let stare auto po nekolika majitelich, ktere uz ma za sebou leccos. Na takoveto auto Vam neda neco jako solidni zaruku na technicky stav nikdo, ani autorizovany servis.
Muzeme se tu snad bavit o konkretni nabidce konkretniho auta, ale obecne je tato cenova kategorie aut vzdy tak trochu (vice) sazkou do loterie...
Vám pomůže jen někdo, kdo je bohatý a blbý, a věnuje Vám dalšíc h 30 tisíc Kč, aby jste si mohla koupit starou orezlou plečku za 30 tisíc, protože máte jen 30 tisíc, stará orezlá plečka bude totiž po zakoupení a uhrazení 30 tisíc Kč potřebovat další investici, dalších 5, 10 , možná 15 tisíc Kč...
Nakonec si tedy koupíte auto za 45 tisíc, což je, jak uvádíte, nad Vaše možnosti, protože máte jen 30 tisíc...a naivně si myslíte, že když utratíte za starou plečku všechny peníze a nenecháte si žádnou rezervu, budete X měsíců jezdit a jezdit...Tomu nevěřte...i když zázraky se občas dějí...
Dalších 7 tisíc z kupní ceny bude provize bazaru nebo autorizovaného servisu...Koupíte si tedy vlastně auto, které má skutečnou hodnotu 23 tisíc Kč...
Mimochodem v SRN se dá za 390 eur sehnat felicia, za 590 eur i felicia které nereznou zadní - páté dveře...U náse se pak prodávají za 35 tisíc Kč...Na spolehlivého neorezlého Yarise který nevyžaduje investice a téjměř žádnou údržbu nemáte, kupte si tedy to, na co máte, Felicii...Možná bude jakžtakž solidní měsíc, možná půl roku, možná bude držet ještě 5 let, bůhví...
Závěrem...ANo, dostane se Vám podpory a útěchy...Obecně platí, že autorizovaný servis by měl montovat do aut jen autorizované náhradní díly, používat jen autorizované dílenské postupy a nemlátit do hliníkové nápravy 10 kg kladivem, když to jde vyjmout bez násilí ...ano, autorizovaný servis by měl být zárukou, že když auto opraví on, nezratíte záruku výrobce...ano, mělo by být věcí cti pracovníků autorizovaného servisu, aby byli klienti spokojeni...ano, autorizovaný servis by si mohl "ohlídat" vlastní značku...jde o to, jak dlouho jezdilo auto na servis do autorizovaného servisu, jak je jeho stav v průběhu let zdokumentován, který ze zaměstnaců kteří se v autorizovaných servisech je tam 20 let a na auto si pamatuje atd...do autorizovaného servisu sice za 20 let přijedou desetitisíce aut, ale autorizovaný servis si je všechny ohlídá...ano, v autorizovaném servisu se nepředražuje, neojebává, personál je morálně čistý, neomylný a odborně na takové výši, že je vše stoprocentní...
S autorizovaným servisem je to asi tak, jako s přáním, že lhát a krást by se nemělo...
Předpokládm že jste konečně spokojena, ano, na autorizovaný servis se můžete stoprocentně spolehnout...Víra a naděje totiž umírá poslední...
Nandal nenandal, ale má pravdu. Autorizovaný servis musí mít zisk za zprostředkování prodeje a je loterie jaké auto vám prodá, se zárukou nepočítejte (prakticky všechno bude běžné opotřebení odpovídající stáří a stavu).
Kupte přímo od posledního majitele, nejlíp dovezte ze zemí na západ od ČR. Doporučuju např. Fiat Punto 1,2 - starší se dávají víceméně zadarmo a přitom to je dobré auto. Je dobré mít rezervu na opravy a ke koupi vzít někoho kdo umí poznat jestli je to použitelné nebo jen šrot. Tj. hladejte auto max. za 20000,- po někom kdo má auto v dobrém stavu a potřebuje se ho rychle zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.