Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je TSI?

Od: kubicek14 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, koukal jsem dneska na škoda Auto a tam bylo napsáno TSI co to znamená? Na google jsem to nenašel.

A potom by mě zajímalo jak poznám auto že má přímé střikování?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to označení typu motoru:

Twincharger Stratified Injection = Benzinový motor s přímým vstřikováním a dvojstupňovým přeplňováním

kubicek14
hodnocení

Takže HTP je něco podobného?

Taktéž označení motorizace:

High Torque Performance - Vysoký točivý moment. Ten je dosahovaný již při nízkých otáčkách. Používá se u tříválcových motorů.

kubicek14
hodnocení

Takže spřímým střikováním? Viděl jsem to u Fabie..

Ano, tyto motory jsou od loňského léta montovány do Fabie II. Auto má nízkou spotřebu a je hodně živé. To turbo je tam poznat.

Ještě jedno označení motorů je Mpi:

Multi Point Injection - Vícebodové vstřikování

kubicek14
hodnocení

Ale slyšel jsem že ty motory HTP že to jsou (sračky) je to pravda? Chci si koupit nějaké auto od škoda auto ale všichni říkají ať jdu do TDI ale nechci mít naftu protože v zimě je to horší to bych také nemusel nastartovat...

Je jedno moudro: "Nafta patří do traktoru". Pokud s tím souhlasíš, kup si benzín. Nafta je dobrá na dlouhé cesty, dostaneš se na zajímavou spotřebu. HTP jsou dobré na klidnou pomalejší jízdu. TSi má výhodu v dostatečném výkonu a nízké spotřebě.

htp 1.2 nikdy nebyl označován za povedený motor, našel bych i článek kdy byl opravdu pod palbou kritiky. Jel jsem s Fab 1.2 47kW myslím,že to bylo HTP celkem to jelo, ale byl jsem prázdný. Sám bych si jej asi nekoupil. Kupte si 1.4 tříválec Tdi bazarovku za 100tisíc a máte vystaráno. Htp žere až o 1.5-2litry více, celkem až 7 (Tdi jen 5). To TSI-čko je celkem vychvalované, to je v zásadě i jasné, když tam je turbo tak to asi táhne o dost lépe, ale nemám s tím zkušenosti. Záruku u prodejce nafty máte garantovanou do mínus 20st, podle platných norem. Nejsme vRusku abyste nenastartoval, a existujíi přísady pro zimní provoz.

kubicek14
hodnocení

V tom případě se jim ale opravdu HTP 1.2 nepovedli pokud žerou 7 litrů na 100KM. A jinak ta nafta vím že existují nějaké přísady atd ale vše má své pro a proti...

stirecek*

Kolik si myslíte, že bude žrát TSI? Do sedmičky se možná vlezete, když to budete šetřit a lechtat na okrskách dle předpisů, ale jak vjedete do města, půjde to nahoru. No a když budete využívat dynamiku toho motoru, spotřeba bude klidně jednou taková. Pokud vám jde o spotřebu, jednoznačně diesel.

kubicek14
hodnocení

Dneska jsem projížděl Mostem a když jsem vyděl na čerpací stanici že chtějí za Natural 95 36,70kč, tak to je jako moc na mě :D. A nevyplatí už se koupit auto třeba na plyn a nebo na elektromotor? Vím že to výjde dráž to auto ale zase ušetříte na pohonných hmotách.

1jara*

Auto na plyn se rozhodně vyplatí, s tím elektromotorem si nejsem jist.

dnes se vyplatí jezdit na cokoli, jen ne naftu nebo hůře benzín. v chorvatsku nestojí nafta ani 29 kč a v Brně stojí 36.40. Vaše poeníze jdou do děravéhostátního rozpočtu jako Dph a nebo na marže nenažraných obchodníků,kterí vydělávají stejně jako Rakušáci ši Němci.

spotřebu paliva si vyhledejte na www.ceskybenzin.cz podle typu vozu a motorizace. Ja jezdim škoda 1.4 Tdi a dlouhodobě 5.5 litrů, ale je to městem, mimo město 100% pod 5L paliva.

stirecek*

Dlouhodobě mám taky 5,7 ale je v tom většina krátkých jízd po městě.

spotreby.cz/...

builder

Mam HTP 51kW a je to dostačující. Dynamika je menší, ale jinak jezdim dlouhodobě za 5 litrů. Do Chorvatska jsem jel za 5,5 a to jsem měl část cesty puštěnou klimu. I do kopců jsem stačil octávce - samozřejmě jsem byl rozjetej, jak točim pod 2500 je to v kopci horší. Ale celkově jsem spokojen

Nebojte se nafty, sám jsem přešel před 5 lety z benzinu na naftu a už bych neměnil. Na FORD Mondeu TDDI jsem vyměnil žhavící svíčky (byly tam asi 9 let) a nyní chytá i v mrazech na cuknutí.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, Fábia 1,4 TSI turbo dmýchadla. Pokud jezdíte rozumně tak za 5,5 až 6,0 ale když budete mít těžkou nohu tak i 12 l. na 100km./

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]