Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo převedeno-odhlášeno na někoho jiného

Od: gap* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, asi se to tu již řešilo ale pro jistotu se musím zeptat.

Koupil jsem svoje první auto u kterého je ve VTP jako Držitel uvedena jedna osoba a následně " Vozidlo převedeno - odhlášeno na osobu jinou. S touto osobou na kterou je vozidlo převedeno - odhlášeno mám sepsanou smlouvu ale na malém TP je uvedena osoba první, neboli "držitel".

vozidlo ma platnou stk, je zaplacena eko daň, mám u sebe VTP, procvaknutý malý TP, smlouvu.

Moje otázka je, jestli půjde vše OK při přihlášení na mě (když je vozidlo odhlášeno na někoho jiného) a nenechal sem se napálit? (tedy 1. sjednat si povinné ručení, zajet na evidenční kontrolu, auto přihlásit, dojít změnit RZ u pov. ruč.)

A ještě dotaz, před 3 dny jsem si všimnul že mám propadlý OP, projde mi s tím přihlášení nebo se to kontroluje? V případě že mi přihlášení neprojde, mohu s autem jezdit, pokud mám u sebe malý TP, zaplacené pov. ruč. a kupní smlouvu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Tohoto bych se nebál - vozidlo je sice odhlášeno na někoho jiného, ale když s ním jste domluven, že Vám odhlášku "přenechá" (a máte na to papír) tak by to mohlo jít. Ta druhá část je zapeklitější - s autem jezdit můžete, ručení Vám asi udělají i na propadlý OP, ale uvědomte si, že v autě jste mnohoem více "náchylnější" ke kontrole ze strany Policie ČR. Mě osobně tedy nelegitimovali nikdy "pěšky", ale za volantem snad desetkrát. A ti se většinou na platnost OP dívají. Nicméně - já bych to risknul.

jarda3*

K ruceni zadny OP nepotrebuje... Je otazka, jestli lze prokazat totoznost na urade i jinak nez OP? Problem bych pri prihlasovani proste ocekaval, nejdrive bych radsi vyridil novy OP.

gap*
hodnocení

děkuji za odpověď, ještě k té druhé části, ono já sem si všimnul, že ten OP mám propadlý už delší dobu, a za tu dobu sem byl policíí při kontrole požádán o OP 2x - ani jednou nic neříkali (možná sem měl štěstí).

Šlo mi spíše o to, jestli když si teď sjednám to pov. ruč., dojedu si na EK a pak mi to nepřepíšou kvůli OP, tak si dojdu na úřad zažádat o výměnu a dostanu dočasně papír místo OP, jestli mi to stačí

A ještě ve smlouvě mám napsáno, že auto musím převést do 14 dnů, jde OP udělat rychleji za příplatek, jako npř. řidičák?

jarda3*

Kvuli 14ti dnum bych si hlavu nedelal, zkusil bych to a pokud to nepujde prevest na prosly OP, pockal bych normalne na novy - snaha by byla a kdyz to objektivne nejde, tak to nejde...

buss

Při silniční kontrole bych klidně řekl, že OP nemám, ono není povinnost ho předkládat, viz zákon.

cepagis*

To je zase moudro:) Policie má samozřejmě právo vidět OP, sice možná ne při běžné silniční kontrole, ale člověk nikdy neví, na co je kontrola zaměřena: zda je rize dopravní (a preventivní) či zda hledají konkrétní osobu. A co když tazatel spáchá za volantem nějaký přestupek? Taky nebudou chtít OP? Rozhodně bych tedy nedělal hrdinu a netvrdil jim do očí, že mají smůlu, že na to dle mého výkladu zákona nemají právo. Oni by totiž celkem oprávněně mohli chtít ukázat lékárničku, povinnou výbavu, zkoumat homologaci doplňků...

buss

Máte-li řidičský průkaz, měl byste znát příslušný zákon a znát svá práva a povinosti (řidiče ale i policisty) a ty mu ukládá jen zákon. A ten říká co mám mít u sebe. Řeč byla o silniční kontrole, tak tam nepatlat nic jiného. Tudíž při tomto úkonu ho ani nemůže chtít, žádné možná... Žádosti policistů ve formě předložte doklady a nic jiného ... To, že je tento národ podělaný, jen frflá ... howgh.

cepagis*

Ale se "silniční kontrolou" jste začal až Vy - jinak jsme diskutovali o kontrole obecně. Nicméně už se mě stalo, že mě v jedoucím autě zastavila Policie a chtěla vidět POUZE OP - a takto kontrolovali i řidiče a osádky jedoucí za mnou. Nemyslím si, že bych byl "podělaný", ale rozhodně nevím, proč bych tu občanku neukázal. Ono někdo je možná "podělaný", ale také je čím dál více chytráků, kteří si po večerech čtou zákony, aby mohli při nejbližší příležitosti dokázat svůj výklad práva a jak to zase krásně "ochcali".

hodnocení

0x

gap, musíte úřadu doložit, že jste právní majitel. To uděláte smlouvou. Pak již nebude na úřadě problém. Nenechal jste se napálit, tento stav je běžný. Nevidím důvod proč by přihlášení neprošlo.

hodnocení

0x

gape,

pokud máte propadlý průkaz a vznikl by problém, (ale nebude žádný), tak si odchytnete kohokoliv hodného, vysvětlíte mu problém, dáte mu plnou moc a vše vyřešíte.

Ale problém nebude...

gap*
hodnocení

děkuji za odpověd, dnes sem sjednal pov. ruč. (pěkná pálka vzhledem k věku 20 a nulovým bonusům, ale někde se holt začít musí. ještě tam zajdu, že prý je možná sleva když mám někoho na stejném bydlišti z rodiny, kdo už bonusy má). Evidenčka taky OK, zítra jdu na úřad tak uvidíme.

Tím dát někomu plnou moc, myslíte npř. převést auto na někoho z rodiny? pov. ručení by normálně zůstalo platit mě, EK taky na mě, ale auto by se převedlo na něj?

gape, plnou moc, že to někdo zařídí...

příklad jdete na evidenci, uklouznete a zlomíte si blbě nohu..(to Vám nepřeji). Ležíte v nemocnici a někdo to za Vás musí zařídit.

OK?

ICQ 55180641

gap*
hodnocení

Tak první čeho si paní na úřadě (mimochodem velmi příjemná a vstřícná) všimla byla platnost OP a upozornila mě na to, ale řekla mi, že mi to přepíše a ať si hned dojdu vedle :)

Ještě jednou díky všem za rady a ujištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]