Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reanult 19, jaké kapaliny do servo řízení?

Od: seni* odpovědí: 10 změna:

Prosím poradte jakou kapalinu je třeba koupit, vím že je to speciální kapalina ( hnědorůžová) G12 používám, ale na internetu jsou ruzné takové kapaliny, a dokonce za 80 kč nebo tak podobně. ale G12 stoji kolem 300kč, poradtě prosim ,jestli není neco univerzálního do řízení servo. nemám ted moc penez, a taky nejsem moc nadšen že do toho budu (možná) lít nějakou univerzalni, levnou kapalinu. když bych tomu nejraději dopřál to G12. děkuji za odpověd, kdyžtak mi sem hodte i nejake odkazy, děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Do serva u R19 jsem nalil běžný OTHP 3 a po tři roky, když jsem ho denně provozoval se nevyskytl žádný problém. To co ti lil jakýsi mechanik měl určitě slitou hydrauliku do prázdné nádoby od G12 a tebe to zblblo.

tr

Zdravím, do posilovače řízení R19 patří hydraulický olej ATF, nic jiného tam nedávejte. Je to origo náplň.

P.S.-Pozor kam to lejete, je tam nádržka u chladiče, ale na vršku je zobrazen volant a z boku jsou rysky, ne úplně plnou, pouze na max;)

jarda3*
hodnocení

0x

No do serva asi tezko, G12 patri snad do chladice... Do serva patri v podstate hydraulicka kapalina, nektera auta jsou citlivejsi na typ kapaliny, nektera min, nekdo snad poradi co tam dat ale neni to za par korun.

seni*
hodnocení

tak do chladiču taky, ale to je přísměs, proti mrznuti, v chladiči maš jinak destilovanou vodu,

jarda3*

No do serva rizeni to ale nepatri urcite.

seni*
hodnocení

shop.navaseauta.cz/...

uplně vlevo šedá flaška, to mi dak automechanik.

cyril*

Těžko radit někomu, kdo nemá ani potuchy co je posilovač řízení a chlazení motoru a jaký rozdíl je v pracovních mediích těchto zařízení. Navíc když radu jiných odmítá akceptovat. *nevi*

seni*
hodnocení

Cyryle, vím co to je, ale když mi do toho mechanici lyli g12 tak to je pak tezky, porad co mam koupit, když to teda není ono.

seni*
hodnocení

jo a jardo, hydraulickou asi těžko to je uplny nesmysl!

ar*

Tak pokud bych chtěl být rejpal, tak Renault 19 nemá servo řízení, ale posilovač řízení. Do serva se opravdu totiž používá hydraulický olej.

Do R 19 do čerpdla posilovače řízení se dává stejný olej jako do automatických převodovek.

doplněno 16.07.11 21:59:

Podobnost fialové barvy (i když tmavší) s G 12 je opravdu čistě náhodná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]