Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte jakou kapalinu je třeba koupit, vím že je to speciální kapalina ( hnědorůžová) G12 používám, ale na internetu jsou ruzné takové kapaliny, a dokonce za 80 kč nebo tak podobně. ale G12 stoji kolem 300kč, poradtě prosim ,jestli není neco univerzálního do řízení servo. nemám ted moc penez, a taky nejsem moc nadšen že do toho budu (možná) lít nějakou univerzalni, levnou kapalinu. když bych tomu nejraději dopřál to G12. děkuji za odpověd, kdyžtak mi sem hodte i nejake odkazy, děkuji.
Do serva u R19 jsem nalil běžný OTHP 3 a po tři roky, když jsem ho denně provozoval se nevyskytl žádný problém. To co ti lil jakýsi mechanik měl určitě slitou hydrauliku do prázdné nádoby od G12 a tebe to zblblo.
No do serva asi tezko, G12 patri snad do chladice... Do serva patri v podstate hydraulicka kapalina, nektera auta jsou citlivejsi na typ kapaliny, nektera min, nekdo snad poradi co tam dat ale neni to za par korun.
tak do chladiču taky, ale to je přísměs, proti mrznuti, v chladiči maš jinak destilovanou vodu,
Těžko radit někomu, kdo nemá ani potuchy co je posilovač řízení a chlazení motoru a jaký rozdíl je v pracovních mediích těchto zařízení. Navíc když radu jiných odmítá akceptovat.
Cyryle, vím co to je, ale když mi do toho mechanici lyli g12 tak to je pak tezky, porad co mam koupit, když to teda není ono.
Tak pokud bych chtěl být rejpal, tak Renault 19 nemá servo řízení, ale posilovač řízení. Do serva se opravdu totiž používá hydraulický olej.
Do R 19 do čerpdla posilovače řízení se dává stejný olej jako do automatických převodovek.
doplněno 16.07.11 21:59:Podobnost fialové barvy (i když tmavší) s G 12 je opravdu čistě náhodná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.