Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháníme velké rodinné auto a rozhodujeme se mezi citroenem Berlingo a dacia logan combi. Prosím napiště zkušenosti s temito auty.Sháním dobré auto, za málo peněz, s nevelkými náklady na opravy(třeba octavie má náhradní díly hrozně drahé). Dacie prý rezatí. Nerada bych po 5 letech auto prodávala protože začne kvést. Děkuji
Z těchto dvou aut jsem pro Berlingo. Logan není špatný, ale ochrana proti korozi je slabší než u Berlinga. Což nevadí, pokud na autě nalítáte za čtyři roky 300.000 km a prodáte. Ovšem renaultí motory jsou s velkým otazníkem - zejméda diesely 1.5 dCi se nepovedly. Na rodinné využití je Berlingo lepší, navíc současné Berlingo už nemá tu tragickou zadní nápravu s torzními tyčemi. Aktuálně řeším také výběr auta této kategorie, Berlingo Multispace je docela favorit - místa habaděj a velmi dobře se v něm jede. Navíc na něj mají (nebo měli) slevy přes 130 tisíc.
Nevím, z čeho usuzujete, že náhr. díly na Octavii jsou drahé. Když mrknu na Auto Kelly, tak vidím následující:
Brzdové kotouče přední:
Octavia - od 566,-
Berlingo - od 630,-
Brzdové destičky přední:
Octavia - od 570,-
Berlingo - od 657,-
Rozvodová sada:
Octavia - od 2424,-
Berlingo - od 2918,-
Spojková sada:
Octavia - od 2340,-
Berlingo - od 2855,-
To jen tak namátkou díly pro Octavii 1,6 74 kW od r.v. 1996 a Berlingo 1,6 80 kW od r.v. 1996.
Teda děkuji, Teď mi vyskočil tlak. My potřebujeme hlavně velké auto. Ale tahle cena mě fakt zarazila, Já jen co nám lidi řeknou, moc autům nerozumíme. Nebo neví někdo o spolehlivém autě, pro velkou rodinu s velkým kufrem, které by se hodilo i na přejetí po polní cestě? Mě se t´řeba u Dácie líbí sedačky, nemají ty konce zaoblené. Třeba do starší fabie dáme dvě sedačky a prostřed už se nikdo nevejde, kdešto do felcky jo.
frantisekpetru-pokud už zadávám srovnání-je třeba být objektivní-jelikož se kolem aut motám dnes a denně a z bohatých zkušeností vím,že ceny "domácího výrobce"jsou vším možným,jen né laciným artiklem-nedalo mi to a schválně na kellynu mrkl-s tím,že narozdíl od vás(pro opravdové a objektivní porovnání)přiložím přímo odkaz na stránku rozvodových sad s vámi uvedenou motorizací a rokem C Berlingo autokelly.cz/... jen doplním, 5.řádek výrobce INA(což je takový rozumný průměr) za 1878,- sDPH...To je trošku rozdíl od vámi uváděných 2918,-kaček,že...a vámi uváděná rozv.sada Okty 1.6(mimochodem 74 kW se dával až od roku 97) stejného výrobce(čili INA)je za oněch 2424,- takže o 600 kaček dražší...A jen tak pro zajímavost-i proto spousta lidí trošku profesionálněji se auty zabývající,v AK nenakupuje,ony destičky od Feroda(už rozumná volba značky,narozdíl od Starline) na C Berlingo(AK 839,- s DPH) jsou k mání i za 317,-kaček,viz. autokramek.cz/... A tytéž na Oktu už jsou o dvacku dražší(což nehraje roli)-ale dokresluje to situaci...A nechce se mi lovit dále-přesto nabízím vyberte si vůz proti třeba vámi uvedené Oktávce I s 1.6 motorem 74 kW(nebo co chcete od Škodovky)a jakýkoli vůz ve stejné třídě,určete si typ dílu-a věřte,že na cizí z 90°/. najdu levnější(stejný výrobce) To ,že šodovka byla levnější platilo naposledy v první polovině 90.let(bohužel jak vidno toto dogma je stále hojně rozšířené)-poté už to má spíše obrácený průběh...
V tom případě opravdu srovnávejme srovnatelné. Za těch 1878 Kč to totiž není rozvodová sada, ale jen SADA KLADEK BEZ ŘEMENU:
autokelly.cz/...|
Zároveň se musím omluvit, protože ta sada pro Citroen za 2918 Kč, kterou jsem uváděl já, je taktéž jen sada kladek bez řemenu:
autokelly.cz/...|
Takže kompletní sada rozvodů včetně řemenu od INY je bratru za 3624 Kč...:
autokelly.cz/...|
Je mi jasné, že když budu hledat a brouzdat po netu, že narazím i na levnější díly na Berlingo nebo i jakékoliv jiné zahraniční auto, ale takto můžu hledat i škodovácké díly a věřím, že najdu. Právě proto jsem schválně hodil tipy z kelly, o kterých sám dobře vím, že nejsou v žádné značce nejlevnější na trhu.
No můj nazor je trošku jiný...určitě né tyto značky ale pokud už se dívate na auto díly dopředu tak to dělaté...dobře...Ja si myslím že jste položil špatně otázku...
1. Kolik do auta chcete vrazit? počítejte rezervu tak patnact tisíc...bude následovat...výměna oleje,svíčky,kabely,filtry...vždy při koupi staršího vozu
2.Jak auto budete používat...jen pro rodinu a nebo s ním budete jezdit každý den? A kolik tak kylometru deně najedete? Tak a benzín a nebo naftu?
Jak jsem se dočetl auto tedy chtete mít co nejdéle to půjde...
doplněno 15.07.11 22:44:Kolik máte dětí?
doplněno 15.07.11 22:45:3. jak staré auto chcete?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.