Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S čím mužu jezdit - profesák?

Od: rapid® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den jsem držetelem skupiny B,C+E a tedkon budu mít za nedlouho profesní prukaz,ale PSYCHOTESTY NEMÁM, tak mužu jezdit s čím v zaměstnání? vím že smím jezdit nákladakem do 7,5 tuny, ale jak je to s přívěsem? těch 7,5 tuny se počítá celá jizdni souprava, a nebo jen tažné vozidlo ke kterému mužu připojit ještě 750 kg příves? Chápu to dobře?
Dám příklad jak to chápu já s čím mužu bez psychotestu:

Motorové vozidlo 7,5 t

Motorové vozidlo 6,5 t a 1 t přívěs

Motorové vozidlo 3,5 t ( dodávka ) a přívěs 2 t

A ted co si myslím že nemužu bez psychotestu:
Motorové vozidlo 7,5 tuny + příves o hmotnosti která nepřesáhne hmotnost tažného vozidla tj. 0 - 7,5 t

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Omezení 7,5 tuny se týká celkové maximální povolené hmotnosti vozidla nebo soupravy.

Tedy abych odpověděl konkrétně:

Motorové vozidlo 7,5 t, Motorové vozidlo 6,5 t a 1 t přívěs, Motorové vozidlo 3,5 t ( dodávka ) a přívěs 2 t = BEZ PSYCHOTESTŮ ANO

Motorové vozidlo 7,5 tuny + jakýkoliv přívěs = BEZ PSYCHOTESTŮ NE

hodnocení

děkuji tobě a všem za odpovedi :)

cyril*
hodnocení

0x

Za určitých podmínek lze jezdit s čímkoliv bez omezení hmotnosti. To by ale měl znát každý držitel řidičského oprávnění natož profesáku. ;)

Těch vyjímek asi moc nebude...

Pokud tazatel píše "jezdit v zaměstnání", tak připadá v úvahu jedině vyjímka pro hasiče, policii, vězeňskou službu, vojáky a zpravodajce. Ale to by si v tom případě tazatel nemusel dělat hlavu ani s profesákem...

hodnocení

no já vím já se jen ptám jestli sem to pochopil dobře ;) a co se týká toho bez omezení tak ano ale nesmím za to dostávat finanční odmenu respektive VEJPLATU ;) musel bych zkrátka jezdit třeba v soukromí kamionem na nakupy :D ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]