Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroen - rozvody preventivně?

Od: ajka17 odpovědí: 3 změna:

Kupoval jsem před měsícem Citroen Xsara 1.3 benzin rok 2001, najeto 120tis. km. Je v dost dobrém stavu,ale v servisu mě dost tlačili k tomu,že musím nechat udělat preventivně "rozvody", že u takhle starého a najetého auta je to loterie,kdy se to sekne. Moc tomu nerozumím a nevím,jestli ze mě nechtějí tahat peníze,prý je to asi 10 až 15 tisíc. Poradíte co to je a jestli to mám udělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

To je těžko radit. Poslechněte servis, nikdo si nemůže být jist kdy a zda vůbec se rozvody dělaly.

olaf71*
hodnocení

0x

mají pravdu, pokud si nejste stoprocentně jistý, že jsou rozvody udělané, tak je nechte udělat, těch deset tisíc je proti novému motoru zanedbatelné, i když motor se dá starej koupit za 5 tis.+práce,ale kolik bude mít najeto a samozřejmě pro jistotu zase rozvody.

Nechte si je však udělat někde v obyč. servisu, kde bude cena tak 5 - 6 tisíc.

doplněno 13.07.11 18:29:

motor by měl být 1,4 i

hodnocení

0x

určitě vyměnit a podle předchozí rady někde jinde. cena za rozvodovou sadu je někde kolem 2000,-Kč, pumpa cca 800,- práce kolem 2000,-Kč. samozřejmě vyměnit i olej a všechny filtry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]