Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěrečné zkoušky - může být pomalá jízda?

Od: dejvid88 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, chci se zetpat když pojedu mimo obec 40km za hodinu můžou mě vyhodit ze zkoušek? Moc děkuji za odpověď

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zřejmě znají dobře paragraf 18 s názvem Rychlost jízdy, odst. 2,zákona 361/2000, kde se píše:

(2) Řidič nesmí
a)
snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na
pozemních komunikacích,
b)
omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

měl jste nějaký důvod jet pomalu? taková pomalá jízda má většinou za následek kolonu a potom bezhlavé předjíždění kde se dá, protože nikdo se nechce bezdůvodně vléci za slimákem...z toho jsou ty havárie... v dnešní době lepších aut 40 km rychlost je poměrně nepřiměřená, teda pomalá...i v městě...

jsou ovšem i nepřiměření řidiči, teda pomalí a naopak rychlí... končí to většinou tragicky...

12.07.11 18:32

tak tak *palec*

hodnocení

1x

Ještě jsem o tom přemýšlela. Svou stále pomalou jízdou jste dokázal, že jste nejistý a že vůz ve věztší rychloisti neovládáte. *sok* Tedy krátce řečeno, neumíte řídit a řidičský průkaz nezasloužíte.

klusik*
hodnocení

1x

Spíše myslím, že vyhození nebylo způsobeno čtyřicítkou jako primárním důvodem. Jde o to, jaký pocit jako instruktor máš v autě. Pokud někdo pojede 90, ale bude vidět, že toho má plný kecky, je to stejný na vyhození, jako když pojede 40 a "nic nebude riskovat". Pokud chceš řidičák, je prostě nutné být trošku průbojný, naučit se rychle rozjet, do kopce se to naučit zvlášť. Potom nebude nějaká záminka typu 40 kmph problémem.

R.

buss
hodnocení

0x

Jeď jak ti řekne zkoušející

dejvid88
hodnocení

Jenže já dělám závěrečné zkoušky a oni mě vyhodili za to že jsem jel moc pomalu tak proto se ptám zda je to možné protože pochopím když pojedu rychle. Ale když jedu 40 km za hodinu tak bych neměl porušovat žádné předpisy ne?

Ano, mohou. Omezuješ, ohrožuješ!*stop*

dejvid88
hodnocení

Tomu ale nerozumím na dálnici ano ale na normmální silnici bych mohl jet jenom 40km. Alespoň si to myslím protože když jsou někde lidi tak bych měl brázt v úvahu to že tam jsou lidi a že bych je mohl srazit. A oni mě za to vyhodí?

ve vylášce je napsáno že nesmíte omezovat provoz pomalou jízdou. Vzhledem k tomu,že v obci můžete jet 50 tak mimo obec je 40tka podle mého názoru opravdu špatná rychlost. Mj. jsem cyklista a běžně dosahuji 35 někdy i 40, takže jsem stejně rychlý jako vy, a to je tedy opravdu špatně. Můj názor. Mimo obec kde je 90tka a není jiné omezení, byste měl jet alespoň 70KM/H. to však není nikde napsáno.

doplněno 12.07.11 18:31:

v podstatě tvoříte překážku provozu ostatním vozidlům, ti vás musí objíždět = přejíždět do protiśměru a tím vzniká nebezpečná situace = jste zdrojem problému na silnici. bohužel

dejvid88
hodnocení

Takže měli právo mě teda vyhodit? Když za mnou nikdo nejel?

hm*

Už to tu psali několikrát - ano, měli. Jestli někdo za tebou jel, nebo ne, je úplně jedno. Např. blinkry se při odbočování taky musejí zapínat vždycky, ne jen když je někdo další poblíž.

buss
hodnocení

0x

jak děláš řidičák, když neznáš zákon? Dyť ani nevíš, co řidič nesmí (si to v zákonu najdi) ... přílišná opatrnost se nevyplácí

eulalie*
hodnocení

0x

No ve skutečnosti vás i za tu pomalou jízdu mohou vyhodit, pokud jste k té pomalé jízdě neměl důvod např. nějaké omezení na silnici, problémy s autem apod. Pokud zdržujete provoz jen tak, že se bojíte, tak je to i ve vyhlášce zakotvené. Řidič by neměl ostatní zbytečně omezovat - např. i pomalou jízdou. Víte, takový pomalý řidič může dokonce způsobit autonehodu.

hodnocení

0x

Já jela 40 ve městě a taky mě vyhodili *nevi* Mezi čtyřma očima mi pak instruktor řekl, že tenhle policajt je známý tím, že bere úplatky a že mám příště radši dát. Pravda je, že on mi o úplatku říkal už před zkouškou, ale mně zas na řidičáku tolik nesejde, abych kvůli němu uplácela. Zkoušky jsem dala na druhý pokus, překonala jsem se a jela 50, no ale s jiným policajtem.

tohle je tedy s prominutím bordel. jsem rád za tu autoškolu u nás v městečku kterou jsem dělal, žádné podvody, řidičák dostali ti co si ho zasloužili, instruktoři na jízdách největší pohoda, pokecali jsme si, zazpívali, zasmáli se :) i komisař u zkoušek byl pohodovej a příjemnej, ale když někdo neuměl, tak mu to prostě nedal.

rewq
hodnocení

0x

Ono ani nemusis nic porusit. Me vyhodili, protoze podle slov komisare muj vykon nebyl presvedcivy. To mel pravdu. Bylo to pred patnacti lety. Dneska je provoz jeste mnohem hustsi.

Pokud jedes 40 tam kde se da jet 90, tak to neni dobry. Muze do tebe nekdo ze zadu vrazit, nebo te bude predjizdet a pokud se mu to nepodari, tak to bude fatalni.

Drzim palce.

olaf71*
hodnocení

0x

příště tomu nalož,až budou pískat gumy a co se bude dít

erikch*

...tak tak,ať lítají šály z ojnice-u toho HTPéčka...*smich*

doplněno 13.07.11 19:16:

ale vážně-jak by ses tvářil sám kdybys třeba jel na kole a musel se rychlostí držet za jdoucím člověkem,poněvadž bys ho nemohl objet...?! Asi trošku prekérka...,pak už budeš vědět,proč si neabsolovoval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]