Zdravim Vás. Chci se zeptat ohledně tlaku v pneumatikách. Mám Audi A3 "99" třídverak. Na autě mám kola 17 a rozměry gum 225/45 pro nové gumy jedu dnes. Nejak jsem nikdy neresil jaky tlak mám vůbec nafoukat. Nikde v autě ta samolepka s údaji o tlaku není, tak se obracím na Vás... Takže, jaky tlak mám foukat na gumy 225/45/17? Díky a Preji hezky den
v pneuservise nafouknou na správný tlak při přezutí, tak se zeptej na kolik to foukli, navíc tam mívajívyvěšenou tabulku a pro zajímavost, koukal si i zevnitř na víčko nádrže? tam to také bývá
Menší valivý odpor možná máte, ale co máte jistě jsou přefouknuté gumy, následkem čehož se pneumatika nadměrně sjíždí ve střední části běhounu. Takže možná něco málo ušetříte na palivu, ale zase Vám dříve odejdou gumy. O tom, že pneumatika je tvrdší, tedy více přenáší rázy od našich kvalitních silnic, se ani nezmiňuji.
doplněno 13.07.11 17:17:
Tady to máte znázorněné i graficky :
stirecek*
...ono jde o to, že to nemůže ani brzdit, ne tak sedět v zatáčce. Že to stojí peníze, je jané...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.