Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz, dělám řidičák a dělám ho na po páté jenom ale jízdy a už mě to štve protože jezdím okruhy a umím jezdit dobře. A můj učitel s autoškoly navrhl jednomu mému kamarádovi že když mu dá 10 tisíc takže jízdy dělat nemusí. Můžu na učitele podat nějaké oznámení? Ale důkazy nemám...
já bych věděl, jak s tím učitelem vyběhnout... udělej zkoušky hned při první příležitosti a nebudeš muset dávat každý týden 400.-
a když umíš jezdit, tak proč po páté, šesté a pod? až vyjedeš, dej vědět, ať zůstaneme raději doma!
doplněno 12.07.11 12:13:je tu trochu rozporů... ty jsi byl při tom, když tvůj učitel mluvil s kamarádem o tom úplatku? Pochybuji, že by to říkal před svědkem... možná, že je to trochu jinak... aby jsi náhodou někomu nekřivdil...
závěrečné zkoušky můžeš udělat i jinde... jen se dohodni s vedením autoškoly... ovšem na zkoušky tě pustí jedině tehdy, když prokážeš, že opravdu umíš jezdit a ne jen si to myslíš...
umět jezdit budeš asi tak po ujetí moc a moc kilometrů, nebo po pár letech v provozu... je klidně možné, že při tvém sebevědomí to nebudeš umět nikdy...
jak učitel? To přece rozhoduje policajt-ispektor z DI!? Komu má jako dát ten úplatek? učiteli nebo inspektorovi?
A vždycky když závěrečnou jízdu neuděláš, tak to ti musí říct ten inspektor z dopravky, cos udělal za chybu. Tak chyby nedělej a budeš jezdit!
nebuď blbej, závěrečné zkoušky si můžeš udělat klidně někde v kocourkově u černé na d tisou pokud to bude v rámci CR, něco málo peněz to stojí, ale je to za míň než neustálé opakování. Někde jsou holt MRCHY domluvení a nechávají propadávat záměrně - je to pro ně byznys! důkazy mám (Brno).
doplněno 12.07.11 13:41:příklade místo v Brně se dělají závěrky v Tišnově po domluvě v místní AŠ a jde to naprosto parádně = vše je navíc legální, a ještě Ti předem řeknou zhruba kudy se asi tak jezdí a křižovatek je tam 1000 krát méně.
v Praze jich bylo vyhozeno asi 10, důležité je aby do toho šel kamarád, učitel-komisař dostane policií označené peníze a po jejich převzetí bude zatčen a po výsledchu tako na hodinu propuštěn, soud bude mít později
Miki,tím že podáš na učitele tr.oznámení zkoušku z jízdy neuděláš.Fakt,že umíš jezdit na nějakém okruhu (to umí i cvičená opice) Tě neopravňuje k tvrzení,že umíš řídit.On je totiž podstatný rozdíl mezi jízdou v normálním provozu a jízdou na nějakém okruhu.A jestli Tě instruktor nechce pustit ke zkoušce z jízd,má k tomu asi pádný důvod.Takže zaměř svoji snahu na jízdu a ne na obviňování někoho jiného.
Moment já už dělám závěrečky já 21.7 jdu na další opravky a tak jsem měl na mysli že když to nedám toho 21.7 takže řeknu Instruktorovy aby mi dal pápír o tom že jsem udělal testy a šel bych k jiné autoškole kde bych udělal závěrečky připlatil bych si třeba dvě jízdy abych se stím autem seznámil a potom udělal ty závěrečky ale nevím jestli to tak funguje...
Kámoš skrze zkušebního komisaře přišel o řidičák C+ profesák zdarma. Byl opilý a učitel (náhradní) byl taky nějakej divnej, zasáhl mu do řízení i když se nic nedělo a bylo. Pak ještě na parkovišti z kluků co před ním jeli vypadlo, že jeden byl na závěrečné jízdě u pálenice a čekalo se na ně cca 1 hodinu, než se jelo nazpět.Vše se ověřeno, ale tenkrát se nechtěl do nišeho pouštět, uř jednou ho předtím ten sám komisař vyhodil, jen kvůli tomu že nemohl zacouvat s náklaďákem, kvůli tomu, že by nejspíše odřel tu felicii, co stála na onom místě, prostě málo místa, ale on tvrdil, že by to vyšlo a bylo. Schválně jsme to šli potom přeměřit, chybělo cca 50 cm na šířku.
Mě jde o to zda tam kde jsem dělal testy na tom úřadu zda mi je dají abych mohl jít do jiné autoškoly, abych ty testy nemusel dělat znovu o to mi jde.
někdy je vhodné vzít rozum do hrsti a začít ho používat!
nedal jsi vědět, odkud jsi a na kterém úřadě jsi dělal testy... jak my tu máme vědět, že právě u Vás na úřadě sedí stará Vomáčková a ta ani za svět nedá papíry z ruky, baba jedna... nebo je tam ten novej referent, co za flašku dobrého truňku by vynesl ještě i archiv ze suterénu...
myslíš, že tady na poradně se objeví ta Vomáčková, aby ti tu napsala, že ani za svět... musíš si na ten úřad osobně zajít a zeptat se... my tady budeme jen hádat nebo teoretizovat, mělo by to být takto a takto, ale protože lidská blbost je nevyzpytatelná nebo se někdo na úřadě špatně vyspí, tak to bude úplně jinak...
šlo by to informovat se i telefonicky, ale přímé jednání je vhodnější... pokud umíš asertívně reagovat, nemůže být problém... trocha iniciatívy a vlastního snažení a spoléhání na sebe přinese ovoce i v budoucnosti...
my ti akorát můžeme poradit... či ti ty testy dají, ti řeknou oni...
omlouvám se každé p. Vomáčkové... nemyslel jsem zrovna na ni...
To je anonym... Třeba by to mohl číst i ten učitel a to já nechci... Mě akorát vyhodili u jízd to je všechno, jinak údržbu a testy jsem dal ale mám problémy s jízdami protože se mi zdá že jsuoo na mě zasedlí. a já jsem chtěl poradit zda jde udělat to že bych dostal papíry od úřadu tam kde jsem děall ty testy a šel na jinou autoškolu. Mě je jedno jestli se nějaká bába špatně vyspala já jí dávám peníze tak ať mi dá ty papíry přece, já nebudu každý týden dávat 400kč za jízdy si to spočítejte když mě ta autoškola stála 9000 + 700 uřadu a tedka každý týden 400kč a to ještě nějaké peníze jim dávám abych jezdil...
Prosím tě ať tak nebo tak zkus zapřemýšlet nad tím, jestli opravdu neděláš chyby při jízdě. Každý je dělá... já mám řidičák už 16 let a něco jsem najezdil...párkrát už jsem se taky pěkně orosil. Každý dělá chyby, ale když pojedeš jízdu, tak jeď, jako bys vezl svou babičku na nákup. Tzn, na rovince normálně co dovolí provoz a předpisy, do zatáček maličko ubrat, aby babička necestovala z jedné sedačky na druhou , brzdit trochu s předstihem a při zastavování spíše brzdu povolovat, ne utahovat. Zkrátka musíš na zkoušce jet jako řidič limuzíny. Blinkry, koukání do zrcátek, to jsou věci, který ti ani nedojdou, že tě pozorujou jak je umíš používat.kdybych byl komisařem a viděl, že žák dá sice blinkr, ale do zrcátka ani nekoukne, tak letí. Jestli je někdo z nich úplatnej, tak je to na tově, jestli to nahlásíš, nebo jestli zaplatíš a pak půjdeš po svým, nebo pak rozbiješ hubu...
Já mám takový dojem, že ty potřebuješ nejen poradit, ty potřebuješ nad těmi radami hlavně i popřemýšlet a uvědomit si, co ty rady obsahují...
Už vícekrát tu od tebe čteme to samé: stojí mne to 400.- týdně, já jezdit umím, testy jsem udělal, potřebuji poradit, zda jde udělat to, že bych dostal papíry od úřadu, kde to můžu udělat.. k tomu pleteš ještě nějaké pro tvoje zkoušky nepodstatné věci jako úplatky, smůla... nedozvěděli jsme se, proč tě vyhodili od jízd, za jaké chyby... ty jsi si je možná ani neuvědomil...
Ano, máš smůlu. Rady od uživatelů obsahují odpovědi na tvoje otázky, ty je nevidíš... Kdyby jsi se zamyslel, tvoje reakce by zřejmě mohla být:
ano, půjdu na autoškolu ( úřad ) a tam se zeptám, jakým způsobem mohu udělat zkoušky jinde...
ano, uvědomuji si, že z okruhů mohu mít špatné návyky, které způsobují nevůli komisaře...
ano, vezmu si k srdci rady na poradně a zkusím změnit nejen způsob jízdy, ale i přístup k řešení problémů, přestanu si hrát na suveréna a začnu přemýšlet...
takže tak... a přečti si dobře radu skokycz, mám z ní dobrý dojem, že to je řidič, ne jen držitel řidičského oprávnění...a byl by z něho asi i dobrý komisař...
držíme ti palce a až to uděláš, dej vědět... i my máme radost, když někomu pomůžeme... tvoje odpověď se zkušenostmi ze zkoušek potom může pomoci jinému...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.