Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním auto u kterého je špatná spojka s autem nejezdím. Pojistku na další 3 měsíce sem nezaplatil, z důvodu toho že auto nepoužívám. Musím pojistku platit? Nehrozí mi nějaké sankce? Nebo musím auto odhlásit od pojištění?
tak pojištění musíte mít hlavně v době, kdy auto odhlašujete, bez dokladu o pojištění Vám auto neodhlásí. takže až půjdete do pojišťovny, tak oni Vám vypočítají to pojistné na třeba čtvrt rok, zaplatíte i s nějakou penalizací. Pak auto odhlásíte a vy půjdete zrušit pojistku a zbytek peněz Vám vrátí podle pojistných dnů.
olafe, špatná rada, "tak pojištění musíte mít hlavně v době, kdy auto odhlašujete, bez dokladu o pojištění Vám auto neodhlásí"
tak to opravdu není. viz zákon 168/1999 a 56/2001
Trochu Vám nerozumím, v čem je chybná rada má? Nikdy se mi nepovedlo odhlásit auto bez zelené karty, u Vás je to jinak?
olafe, je to jednoduché, jezdím, mám pojištění, to mi některý den končí, dejme tomu dneska. Pak mám podle zákona do několka dní (víte kolik?) buď uzavřít novou, nebo odevzdat značky, vyřadit dočasně nebo trvale. Ani v jednom případě není potřeba mít uzavřené pojištění, protože zákon 168/1999 v §1 stanoví, kdy musíte mít pojištění.
Klidně to můžu vysvětlit on line ICQ 55180641, skype: milancukrar...
To že se Vám nepodařilo odhlásit bez zelené karty... je někde vada...buď u Vás, nebo úředníků.
up, pojištění vozidla řeší zákon 168/1999 hlavně § 1. Tam je uvedeno, kdy se musí pojištění uzavřít. Pokud nechcete studovat, tak jednoznačně radím.
Neplaťte pojištění, ihned doneste značky do depozita. Pak oznamte pojišťovně, že jste vozidlo dočastně vyřadil. Zruší pojištění. Bude klid. Pak až vozidlo opravíte, (bude li platná technická) vozidlo pojistíte a značky vyzvednete.
Pokud nedáte značky do depozita, riskujete sankce...
ICQ 55180641
Máte-li uzavřenou smlouvu s pojišťovnou o pojištění vozidla, je Vaší povinností dodržovat všechny náležitosti smlouvy. Patří k tomu rovněž placení pojistného, bez ohledu na to, zda auto provozujete, či nikoli. Dlužné pojistné bude pojišťovna po Vás vymáhat i s úroky a případnými sankcemi dle smlouvy. Neplacení pojistného je rovněž jedním z důvodů k ukončení platnosti smlouvy, které však nezbavuje povinnosti dlužné pojistné zaplatit.
Řešením vzniklé situace je buďto pojistné neprodleně uhradit nebo provést potřebné úkony k ukončení smlouvy o pojištění podle pojistných podmínek a případné vzniklé dlužné pojistné do doby ukončení platnosti smlouvy uhradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.