Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám citreona saxo 1.1 rok 97 a po zastavení v kopci (čumákem dolů) mi nešlo znovu nastartovat. Tak jsem ho pustil dolů a nastartoval na dvojku (jako roztlačení). Zastavil jsem u známých a zůstal tam asi 3hoďky a při odjezdu mě museli roztlačovat (To už bylo na rovince). Zkoušel jsem nabít baterku, ale nenaskočilo to. Dal jsem tam na zkoušku jinou a nastartovalo, ale nejsem si jistý jestli je to jen tou baterkou nebo to je něco jinýho
Díky za odpovědi
kubinec-jakože třeba NĚMCI se nekalíčí-upřímně dovol,abych se zasmál...Ale k problému-pokud jsi dal jinou baterii a normálně nastartoval-bude prolém v kontaktu(ech) elektroinstalace-takže od baterie zkontroluj "mínus",ukostření a pak "plus" postupně až ke startéru,zároveň od cívky až po jednotlivé svíčky atd. Prostě si udělej takovou malou "generálku" kontaktů-očistit a chem.ošetřit třeba Kontaktolem apod.-včetně ukostření motoru(taková měděná pletenina nejspíš od převodovky ke kastli)-neboj čidla budou o.k.-tohle dle popisu jasně ukazuje na "kontakt"...,a to při troše pečlivosti v poho zvládneš...
ještě mne napadá,pokud i po oné "generálce" bude problém přetrvávat,může být chybka ve spínačce-tady už bys musel trošku proměřovat(ty tlustý oranžový a černý "hovádka" kabely...)
S původní baterkou to nestartuje a s jinou baterkou to startuje. A vy se ptáte, jestli to může být něčím jiným než baterkou. No jistě, může. Třeba vám ve startéru bydlí myšák-kulturista, který chvílemi brzdí rotor (auto nestartuje) a chvílemi ne (auto startuje). Ale je to tak velmi nepravděpodobné, že bych ze všeho nejdříve vyměnil původní baterku za novou a teprve pak bych si lámal hlavu dalšími možnými příčinami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.