Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo o podrobném plánku na výrobu vodíku do auta, jedná se my konkrétně o stabilizátory napětí nebo něco takového, protože mě hezky vařej kabely a není to asi to pravý ořechový, díky vám za odpověd...
Zacal bych shaneni atomoveho reaktoru, ktery se vejde do auta, jinak nevim, kde chcete brat na vyrobu vodiku efektivne energii
Ty jsi ale řízek!Nechceš vyrobit Perpetum mobile?Už to tu jednou bylo.Do auta lze vodík použít pouze z bomby,nebo také z dřevoplynu,jako za války.Zařízení vážilo i s dřívím asi tak 500 kg.Než vyrábět vodík a tím pohánět auto,je lépe pohánět to auto přímo elektřinou z akumulátoru.Dnes existuje řada vozů s hybridním pohonem.Vodík nepotřebují,zato akumulátor je pěkně velký,těžký a drahý.
JABRAKA
Na výrobu 1 m3 vodíku o normálním tlaku elektrolýzou vody je zapotřebí až 5kWh elektrické energie. Takže si můžete spočítat, jaký proud by byl zapotřebí při napětí 12 V
Docela by mě zajímalo, jakou kapalinu elektrolýzou rozkládáte, když je odběr proudu 60 A. Čistá voda by proud téměř nevedla.hydrxid sodný, a uvádí se že mezi 10-30Amp na 12V se vyrobí 2-4litry plynu v cca poměru 65% vodíku a 35% kyslíku
Nastav si napěťový regulátor na vyšší napětí a vodík se bude vyvíjet přímo v akumulátoru, od kterého ho přivedeš do motoru. Pak stačí jen dolévat destilku. Když jezdit na vodu, tak takto to máš nejlevněji. a přebytek vodíku stlač kompresorem do nádrže na benzín, ta má protipožární atest. Nechť je ti země lehká.
ne prostě to funguje ale i atertovací kabely dostávaj nářez že se z nich pomalu kouří, když se tam dá nějakej ten regulátor proudu či napětí tak to frčí na dvoulince a je to studený, jen nevím kde sechnat ten regulátor a kolik má propoštět... samozdřejmně že výrobce celé sestavy vám poví leda houbeles...
doplněno 12.07.11 12:00:startovací kabely
řízku, neporadím, ale zmíním se o kamarádovi, kterého před 5-8 lety podobné téma napadlo. Mnoho literatury, nerezového matroše, trubiček vyvýječů...
sekačka běhala na "vodu" ale za jako cenu...
bohužel ještě je to drahé...
ale přeji Vám, abyste byl nejlepší...
Stačí nějakej frekvenční regulátor napětí do 60W něco jako je na této adrese. Doporučuju si to doma vyrobit schéma ti neporadim mě to dělal přítel. A vy co tady melete že je to zbytečné nemáte pravdu dělal sem s tim testy. Bez vodíku mi to sežere 4-5l a s vodíkem na stejnou vzdálenost něco kolem 2,5-3l, tak tady prosím nepište takové blbosti. Díík hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.