Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestaly fungovat park. světla (pojistky OK)

Od: michalll* odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás,

včera mi nešlo zadní pravé světlo (žárovka), měnil jsem ji za jinou, po její výměně jsem zjistil, že nejdou obě zadní ani přední parkovací světla, potkávací jdou...Hned mi bylo v té chvíli jasné že jde o pojistky, jenomže všechny, úplně všechny pojistky jsou dobré, včechna ostatní elektrika mi funguje také...Přední světla nejdou ani když mám obě zadní park. žárovky vytáhlé...

Nesetkali jste se s tímto problémem u Octavie 1 někdo? Kde hledat příčinu...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

nemusíte kontrolovat všechny pojistky, stačí jen ty, které patří světlům podle popisků v manuálu nabo na víku pojistek. já také jednou hledal,všechny pojistky pod volanten na Daewoo Matiz byly OK, ale pak jsem zjistil, že jsou ještě další pojistky v motor. prostoru a tam to bylo.

ar*
hodnocení

0x

Pokud nejdou všechny tak bych začal nejprve hledat příčinu v "knoflíku" na zapínání "parovaček".

doplněno 09.07.11 19:02:

Tak souhlasit určitě nemusíte, ale že by praskly obě pojistky na parovací světla najednou je jště větší náhoda. Jinak si překontrolujte pojistky č. 22 a 23 jsou to ty světle hnědé 5A (u řidiče z boku palubní desky)

michalkolesa*
hodnocení

0x

A co poškozený světelný zdroj (prasklá žárovka, spálená LED dioda)?

michalll*
hodnocení

No nemůžu s vámi zatím souhlasit...Protože kdyby mi přestaly fungovat samy od sebe, tak by to mohl být klidně i ten přepínač...Ale byla by to trochu divná náhoda, že zrovna když měním žárovku, prdne mi vypinač...

Dále ten manuál na pojistky nemám, tak proto jsem kontroloval všechny, i ty v motoru, i další zvláštní 3 co jsou pod volantem pod plastovým krytem...

No? :)

michalkolesa*

Já jsem si nevšiml, že jste žárovky měnil, omlouvám se.
Co nějaký ulomený vodič?

janmega*

Někdy se pojistka tváří jako nová a přesto není.

Kontroloval jsi to zkoušečkou se žárovkou? Před i za pojistkou musí žárovka samozřejmě svítit.Když se mění žárovky, tak se vyplatí světla vypnout. Pokud jsou pojistky skutečně dobré,tak jedině hledat a postupovat třeba od spínače parkovaček.

Honza

doplněno 10.07.11 12:26:

Může být i povolený šroubek nebo špatný spoj.

hodnocení

0x

Když tu žárovku vyndáš, tak to udělá co? Nemáš tam nějaký kraťas? Jinak ten přepínač mě napadl taky, já měl to samé, ale na Fordu, nejlepší je, že v noci mi pak přední světla šly (obrys v novi u potkávaček člověk při jízdě nepozná), ale zadek byl ve tmě...

michalll*
hodnocení

Zkusím to večer přeměřit zkoušečkou ty pojistky a pak uvidím a dám vědět, jedině že by se fakt některá ta pojistka tvářila dobře a přitom zkutek utek :)

hodnocení

0x

Mě se také světla na Feldě začaly hovat podivně, pojistky dobrý, žárovky taky a byl to přepínač tlumený x dálkový s blinkama. Trošku se tam natavil plast a už to dělalo neplechu.

michalll*
hodnocení

0x

Tak pojistky jsou určitě dobré :) Rozhodně to vážně netipuju na přepínač světel ani dálkových, protože jak už jsem psal, veškerý problém nastal po demontáži a montáži žárovky...

erikch*

jen tak mimochodem-může být blbou náhodou ,že zrovna ve chvíli,kdy ladíš žárovku-klekne i otočný spínač světel...Ony spínače,ať je to koncern,nebo třeba Francouzi-dříve či později odejdou-jen tak na zamyšlenou,kolikrát se za ty roky již "zaplo-vyplo",jsou to prostě tisícinásobky a není to "železobeton"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkovací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]