Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
včera mi nešlo zadní pravé světlo (žárovka), měnil jsem ji za jinou, po její výměně jsem zjistil, že nejdou obě zadní ani přední parkovací světla, potkávací jdou...Hned mi bylo v té chvíli jasné že jde o pojistky, jenomže všechny, úplně všechny pojistky jsou dobré, včechna ostatní elektrika mi funguje také...Přední světla nejdou ani když mám obě zadní park. žárovky vytáhlé...
Nesetkali jste se s tímto problémem u Octavie 1 někdo? Kde hledat příčinu...
Pokud nejdou všechny tak bych začal nejprve hledat příčinu v "knoflíku" na zapínání "parovaček".
doplněno 09.07.11 19:02:Tak souhlasit určitě nemusíte, ale že by praskly obě pojistky na parovací světla najednou je jště větší náhoda. Jinak si překontrolujte pojistky č. 22 a 23 jsou to ty světle hnědé 5A (u řidiče z boku palubní desky)
No nemůžu s vámi zatím souhlasit...Protože kdyby mi přestaly fungovat samy od sebe, tak by to mohl být klidně i ten přepínač...Ale byla by to trochu divná náhoda, že zrovna když měním žárovku, prdne mi vypinač...
Dále ten manuál na pojistky nemám, tak proto jsem kontroloval všechny, i ty v motoru, i další zvláštní 3 co jsou pod volantem pod plastovým krytem...
No?
Někdy se pojistka tváří jako nová a přesto není.
Kontroloval jsi to zkoušečkou se žárovkou? Před i za pojistkou musí žárovka samozřejmě svítit.Když se mění žárovky, tak se vyplatí světla vypnout. Pokud jsou pojistky skutečně dobré,tak jedině hledat a postupovat třeba od spínače parkovaček.
Honza
doplněno 10.07.11 12:26:Může být i povolený šroubek nebo špatný spoj.
Tak pojistky jsou určitě dobré Rozhodně to vážně netipuju na přepínač světel ani dálkových, protože jak už jsem psal, veškerý problém nastal po demontáži a montáži žárovky...
jen tak mimochodem-může být blbou náhodou ,že zrovna ve chvíli,kdy ladíš žárovku-klekne i otočný spínač světel...Ony spínače,ať je to koncern,nebo třeba Francouzi-dříve či později odejdou-jen tak na zamyšlenou,kolikrát se za ty roky již "zaplo-vyplo",jsou to prostě tisícinásobky a není to "železobeton"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.