Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny. Uvazuji o koupe ojeteho auta. Nejvic me pritahuje Alfa Gt,Bmw 320ci,Superb a passat. Co by jste mi poradily?
1jara- plně souhlasím,motory BMW(nejen)to je prostě klasika(osobně TéDéeSo-a chvíli jsem se dřív vozil s pětilitrovým dvanáctiválcem v sedmě-a až na fakt,že trošku papá,to byl snad nejlepší motor co jsem kdy sedlal-a to jsem dohromady už přivez a drandil s desítkami,spíš stovkami aut...)-prostě fakt víc než 4-válce jsou v podání BMW asi nejlepší(ne nadarmo taky BMW vyhrává dlouhá léta soutěže o motor roku),ale i AR s atmosférou 3.2 V6 je dnes již klasikou-i když tady hodně záleží na předchozím(zích)majitelích...prostě koncern,co se motorů týče-nesahá BMW ani po kotníky,a můj názor že nejen co se motorů týče...Za zhruba tytéž peníze člověk pořídí kvalitu(opravdovou) a navíc i renomé,to prostě koncernu chybí a asi i dlouho chybět bude(pokus VW dostat se "výše"s Phaetonem byl pro automobilku těžký úlet a prodělek-prostě "jméno" se nedá zaplatit...).Šel bych do nějaké "šestky" od Bafíka,ale koupit jedině zvenku a vždy před řáděním nechat řádně v klídku motor ohřát na provozku-pak je motor "nesmrtelný"a snese fakt skoro úplně všechno...
Koukam ze mate docela velke zkusenosti s touto znackou. ktery motor by jste mi doporucil do e46? Co se spolehlivosti tyce a s rozumnou spotrebou
nevím zda to bylo na mě-ale šel bych do 3.0 nafty 24 ventil-200 kobylek je 200 kobylek.(kor kdybys narazil na xd,neboli čtyřkolku)..Tenhle motor se jede pořád-což tak nějak mluví za vše...Spotřeba je obecně značně subjektivní pojem,záleží na každém...Pravda nebudeš jezdit za 4.7 l na 100 km jako TDíčáci,ale svezeš se a hlavně pojedeš pořád-zima léto,za roh nebo do Španělska...Jedinou řekněme nevýhodou řadových 6válců je jejich "nerovnoměrné"(pro)ohřátí-pokud si tohle budeš hlídat a neblbnout před dosažením provoz.teploty-zažiješ spoustu neskutečných zážitků(je hodně pravdy na tvrzení,že kdo jednou skočí do BMW,už z něj nevyleze...a ještě jedno rčení-zatáčku lze projet špatně,dobře anebo s BMW...)A ještě doporučení,pokud budeš Bafíka kupovat(jetého-u E46 ani jinak nelze¨,krom toho,že jedině zvenku(česi jsou prostě hovádka...)vyplatí se vyměnit automaticky těsnění pod hlavou(a to jedině Viktor Reinz-cca.2000,-)a nechat si "stáhnout hlavu"-opět doporučuji lounekwelding.com/... v Činěvsi u Kopidlna(cca . 2500,-s plombou,tlakovou zkouškou asi 30 atm a hlavně dvouletou zárukou)-tím se i preventivně vyhneš předchozímu "nešetrnému"zacházení v podobě honění studeného motoru...Pak tě ten motor "přežije",ono asi i celé auto-až teda na podvozkové komponenty-i když BMW začal v roce 96 dělat spec."tužší"(odolnější)podvozky pro ČR a východní Evropu...Prostě skočíš-li do 6 válce,nebudeš litovat(povinné není problém řešit přes dědu,babičku apod)-svou hodnotu si drží stále,ale hlavně to ježdění-to je prostě paráda...
ze začátků opatrně,pokud nemáš zkušenosti s hnanou "prdelkou"...,abys ho hned nerozštípal...
axus-ony "motory do traktorů" vydrží dvojnásobek s klasickou údržbou než veškeré koncernové TDíčka...,a to myslím včetně komponentů,jako jsou turba,čerpadla apod.-prostě bez ohledu na přízeň té či oné značce,BMW jsou držáky,narozdíl od TDíček-statistiky jsou výmluvné-a to i ty německé,čili domovské pro obě značky(koncern)... Navíc momentálně VW čelí vcelku velkému problému s množstvím COx(tlakem EU na další snížení),poněvadž technicky jsou TDi motory řekněme už skoro na hranici možností dalšího snižování emisí,proto hodil koncern "šprajcík"(obsah nelze snižovat donekonečna,a další samozřejmě),a hlavně finančně-už takhle drahé koncernovky by stály dvojnásobek-a to by znamenalo pro VW "smrt"...To bude ještě v blízké budoucnosti hodně zajímavé...
Ahoj, může se stát že na tom ohobluješ zadní gumy během několika km, to chce opravdu lehkou nohu..
Ja konkretne uvazuji o 2.0 v6 v benzinu nafta mi moc nesedi ale co jsem se letmo informoval tak jsou 110kw a 125kw. Jaky je rozdil mezi temito motory?
doplněno 06.07.11 16:18:krome zminovaneho vykonu.
nejsem si zcela jist,ale je mezi nimi rozdíl ve vstřikování,slabší motor je starší a navíc onen silnější měl již VANOS,u BMW značené proměnné časování ventilů...,takže rozhodně novější a silnější...Jo a k problematice potrubí topení-než jsem vůbec do Bafíka skočil,konzultoval jsem "značku a model" s lidmi co se Bafíky zabývají,mimojiné i třeba p.Říha z Chvalovic u Sadské(už od komančů dělá jenom Bafíky a mezi příznivci značky je pojmem)a jediné upozornění,rada je onen ohřev motoru na provozku-do té doby prostě klídek,bublačka...Jinak žádný opakující se problém není(u E36,E 46)...Tím chci říct,že se může stát cokoli u kteréhokoli auta,ale není to chybou konstrukce jako třeba nedávné zjištění u Fabií II,že prosakuje(spíš protýká) voda nosníky do kabiny-to je pak v čudu a nejde stím nic dělat...,nebo třeba "vyhlášené" problémy Renaultu s kartama-to byl taky průšvih,anebo Mercedes u Eček 06 až 09 s tím nesmyslně velkým tlakem v brzd.systému,který dřív nebo později "klekne"...a tak by se nechalo celý večer pokračovat,prostě každé automobilce se někdy něco "nepovede"...,přesto si myslím,že BMW je pojmem a má svou hodnotu...
Dobrý den, BMW hodně kazí jejich poruchově řešené vedení topení pod volantem. Spoustě lidí v mém okolí se stalo, že praskla hadice od topení a za jízdy jim tekla cca 90 stupňová voda na nohy, pak se člověk rozhoduje, zda brzdit, či nechat opařit nohy, nemluvě o zamlžení čelního skla. Kamarád měl k dispozici i vyjádření zastoupení BMW. Prodejce mu povídal, že je to celkem hodně časté, jak u nových, tak starších vozů, takže celkem asi všechny modely. Pokud by ovšem toto chtěl žalovat, tak mu bylo řečeno, že je to bez šance a vše zapře. Tak s BMW asi tak, tak bacha, je to časovaná konvice. Třeba se Vám to nestane, ale jak říkám, je to časté a velmi nepříjemné.
To jsou uplne odlisne typy aut.
Neporadim Ti, pac jen Ty muzes vedet, co opravdu chces, ale z tohodle vyberu bych sel do AR GT 3.2V6.
Pokud bych porovnaval konkretne s BMW 320, tak pak AR GT 2.0JTS.
Myslim ale, ze tabory priznivcu BMW a AR by byli zhruba vyrovnane a kazdy by nasel duvod, proc zrovna to a ne to druhe.
Superb a Passat jsou uplne jina trida aut a pro jine pouziti. Navic je kazdej. Pokud chces ale vozit rodinu, tak neni z tohoto vyberu co resit. Podporil bych Mladou Boleslav. Pokud ovsem onim Passatem neni myslen CC.
doplněno 05.07.11 14:20:V predposlednim radku mi vypadlo slovo. Navic je ma kazdej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.