Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si prověřit cestu, abych neuvíznul

Od: uviznuti odpovědí: 11 změna:

Dnes bylo v TV, že řidič kamiónu uvízl, protože věřil navigaci.
zpravy.idnes.cz/...
Jak má člověk předem zjistit trasu cesty, zda někde neuvízne když mapy v navigaci nejsou přesné a google maps, mapy.cz, amapy.cz taky asi nebudou nejpřesnější?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Jak říkali na Nově: nespoléhat bezmezně na techniku a taky trochu používat mozek! :)

sidx
hodnocení

0x

Projeď si trasu nejdřív smartem a v úsecích kde budeš mít pochybnosti vyndej pásmo a změř si to. Jen tak mimochodem, například *jméno výrobce* má možnost nastavit si zda jedeš osobním autem, na kole či motorkou a podle toho ti spočítá vhodnou trasu. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby šofér tiráku měl nastavené osobní vozidlo :) Svádět to na techniku, kterou někdo neumí používat je opravdu demence.

atreus*
hodnocení

0x

Řídit se rozumem - když má velký kamión, tak s ním bezhlavě nejezdit do úzkých uliček.

hodnocení

0x

Jednou jsem měl omylem nastavenou navigaci na "chodec" a vedlo mě to po jakýchsi schodech. Mám JEEPa, asi bych to projel, ale bylo mi jasné, že je to pitomost. Ono to fakt chce taky trochu myslet.

buss
hodnocení

0x

Pokud za tím nesedí poprvé, tak má zkušenost, jak vypadají běžné komunikace a že vjiždí na ulici, okolí, jaký je provoz, co je to za komunikace, jaký je povrch ... Tady před dobou, také z SK, vjel na chodník šířky tak že se těsně vešel, na jedné straně svah do řeky, na druhé svah nahoru, nic jiného kolem a projel až 1 km a skončil pod schodama. Vlastně jel po dnešní stezce... už jet s osobákem, tak mne to musí varovat. Bezmozci, třeba s tím ani neumí dělat. Ale těch je denně a nedozvíme se to, o osobácích nemluvě, pamatujete na nedokončenou dálnici mezi Hranicemi a Ostravou?

hodnocení

0x

Víte, ono byla doba, není to zase tak moc dávno, kdy byly lautr stejné kamiony ( myšleno co do rozměrů) a nebyly žádné navigace, ani vyhledávače tras na netu. Bylo to těsně po revoluci, měli jsme DAF 95 s přívěsem, sjezdili jsme s tím většinu států Evropy. Ale bylo to o tom, že si řidič bezpodmínečně musí uvědomovat, že to, co řídí není ani Lamborghini na závodění, ani fiátek pětistovka, kterou protáhne každou dírou. A také bylo bezpodmínečně nutné umět se soupravou manipulovat, tedy i vycouvat , když to bylo třeba.

Dnes je na všechno elektronika, navigace je jistě úžasná věc - sám ji v autě mám a používám, ale to neznamená, že bezhlavě sleduji její příkazy. Zato se dnes citelně vytrácí ,,fortel´´ řidičů. Mnohdy jsou to cucáci s mokrým řidičákem, mnohdy Bulhaři, Ukrajinci - hlavně že denně odjezdí xxx km. Že je potom pro ně nepřekonatelným problémem zacouvat s návěsem do dvora kvůli složení mašiny, to už beru jako celkem běžný jev. Pak se nelze divit, že takový polovodič zcela vypne veškerý normální řidičský instinkty a narve káru do podobné špeluňky.

Dobrý den,ale když si na navigaci,která je určená pro nákladní auta,tedy i kamionů , navolím š,v,tonáž ,tak by mě neměla pouštět do takových uliček atd ,nebo kde neprojedu. Mám pravdu nebo nemám? Zatim pa

hodnocení

0x
Dobrý den,ale když si na navigaci,která je určená pro nákladní auta,tedy i kamionů , navolím š,v,tonáž ,tak by mě neměla pouštět do takových uliček atd ,nebo kde neprojedu. Mám pravdu nebo nemám? Zatim pa
hop®

Ano máš pravdu, nemusíš svoji otázku opakovat! :-P;) Zatím pa :)

Tak se tedy omlouvám,jenom se mi zdálo,že jsem ji blbě umístnil a proto nikdo nereaguje *pivo*

hop®

V poho, ono tady totiž už asi bylo skoro vše řečeno - když je řidič debil, tak mu ani GPS nepomůže, když s ní neumí zacházet...

Tak na zdraví! *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]