Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Před dvěma měsíci jsem si pořídila auto z bazaru.V kupní smlouvě bylo zapsáno, že stav vozidla odpovídá stáří a blá, blá...ale bylo tam také zapsáno, že jsou nové rozvody a tak...No ale autíčko přestalo jezdit a v autoriz. servisu mi bylo řečeno, že se mi to "potkalo" a , že je nepravděpodobné, že ty rozvody atd. byly nové. Autobazar má ve smlouvě větičku, že je pouze zprostředkovatel . Co s tím? Mám vůbec na něco nárok nebo mám jenom děsnou smůlu?
Bazar může být přímo zprostředkovatel, a Vy samozřejmě máte nároky vůči majiteli. Ve Vašem případě by mohlo připadat v úvahu odstoupení od smlouvy (obč. zákoník):
(1) Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
(2) Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.
Neodpovim primo na tvoji otazku. To uz udelala Dustatka. Jenom bych doplnil, ze souboj s bazarem je jako souboj s vetrnymi mlyny.
Ale vyuzil bych tveho nestesti zde, abych dal velmi dobrou radu vsem, co si kupuji auto v bazaru.
VZDY, kdyz si koupite auto v bazaru, nechte si udelat nove rozvody. To je zasada cislo jedna. Neverte prodavajicimu i kdyby mel doklad. Investice je to okolo 4 - 5 tisic. Oproti tomu za novou vackovou hridel, ventily, ojnice, klikovou hridel, vsechny panve a radsi i loziska a praci zaplatite minimalne 4x tolik a jeste k tomu novy rozvody.
Nestoji to za to.
Uplatněte reklamaci u prodávajícího. Pokud to doložíte posudkem, máte velkou šanci. Pokud je to jen tvrzení proti tvrzení, asi budete muset najmout právníka.
Sofie, mohlo by stačit. Jenže pokud má autobazar nějakého poradce, tak asi nebude. Je to ale první krok k nápravě. Osobně bych začal tímto, pokračoval bych podle reakcí. Hned bych naznačil, že není problém nechat vypracovat zprávu od soudního znalce pana ( jméno najdete na internetu příslušného soudu). Znalec se vyjádřil, že by to šlo hned příští středu a bude to stát asi 4000-7000 podle složitosti demontáže. Potrvá to asi dva dny.
Zkuste toto "nalhat", ale přesvědčivě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.