Nejste přihlášen/a.
Jak vypustit benzín ze stodvacítky?Budeme ji dávat na ek.likvidaci a chceme z ní nejdřív do nějaké nádoby vypustit benzín.Jak to nejjednodušeji provést?
Normálně na spodku vypouštěcím šroubem. Pokud jde auto na likvidaci a nechcete se patlat š šroubem, stačí vytávnout propojovací hadici na spodku rozdělené nídrže nádrže
S těma dvouma vypoštěcíma šroubama bych to tak netvrdil.
doplněno 04.07.11 18:04:Pokud je to "mladší" ročník od roku 1987 tak tam už žádný vypuštěcí šroub ani není a pude to jen tou hadičkou. Od roku 1985 tam je šroub jen na levé straně. "Užovka" měla ještě dva
Není pravda, že benzí je tak nebezpečný vrtačky bych se nebál, navíc to ten benzín bude ještě chladit, ... jen aby vám nenatek do vrtačky a komutátoru pak by bylo pufff
, jinak benzín není schopen vzplanout od žhavého ( napříklat nedopalku atd..)
Ono to s tím vznícením benzínu není tak horké, třeba u novějších (většina se vstřikováním) aut, které mají čerpadlo v nádrži protéká benzín přes elektromotor kolem rotoru a chladí a ochlazuje ho. Vznítit se to nemůže, protože je tam příliš bohatá směs a tedy málo vzduchu.
Místo vrtačky stačí majzlík. Prý to tak dělají zloději benzínu, když jim nejde uvolnit šroub.
Mně kdysi u škodovky také ukradli benzín přes vypouštěcí šroub, tan pak někam zahodili (což mě štvalo nejvíc). Když jsem si kupoval nový, ptal jsem se, čím ho "zalepit", aby nešel tak snadno vyšroubovat. Prý eprosinem nebo "medvědím lejnem", ale majitel autopotřeb mi to silně rozmlouval, právě proto, že když zloděj nepovolí šroub, dostane se k benzínu pomocí majzlíku.
P.S.: Doufám, že se to vypouštění autorovi dotazu vyplatí, tedy že má pro ten aditivovaný benzín (navíc jistě i s nečistotami z nádrže) nějaké okamžité využití - například v jiné škodovce 120. Jinak by to byla celkem zbytečná práce, protože autovrakoviště berou auta i s palivem v nádrži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.