Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde nejvýhodněji koupit octavku?

Od: fatality odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
Jsem studentem střední školy a přišla na mě doba kdy se mi strašně zachtělo svoje vlastní autičko. V autech se moc nevýznam.. A proto jsem se dlouho rozhodoval co vlastně chci a nakonec jsem zvolil škodu octavii 1.9 TDI. Protože do ni (jak jsem pochopil z toho jak jsem četl různé stránky a forumy) nebudu muset vrážet příliš mnoho peněz a to jak do spotřeby a do servisu...
A protože studenti jsou chudé, tak si můžu dovolit koupit auto do 100.000 kč. Díval jsem se po různých bazarech ale do stovky se dá těžko najit nějakou pojizdnou octavku navic jsem se opět dočetl, že bazary to je velké zlo a že je s nima málokdo spokojen. Do koupeného vozů lidi vrážeji dalších XX peněz a nadavaji.
Pak na forumu padaly navrhy, že je nejlepší variantou kupovat auto přímo od majitelů. Ale známé kteři by prodávali Octavky žádné nemám, neporadíte jestli jsou nějaké stránky, kde se můžou objevit vozy soukromých majitelů anebo nějaké tiskové vydaní s inzeratami.
Další navrh je kupovat auto v neměcku. Díval jsem se na některé stránky a opravdu vozy jsou levnější a vypadaji živější s lepší výbavou a podobně. Jenže vznika další otazka jak to funguje s dovaženými vozy ze zahraníči? Musím ho pak nějak registrovat? A za to se asi taky něco plati..
P.S.- poprosím mě omluvit za gramatické chyby je to hrozné.. Ono je to těžké s těmi háčkami a čárkami a nevím čim vším, v ruštině nejsou podobné hovadiny
Takže já to skusím shrnout.. Prosím porade kde se mám dívat abych nějaké to pojizdné nepobité nerozbité auto(Škoda Octavia 1.9TDI) do 100 000 korůn bez dalších větších peněžných vkladů koupil. a aby mě samozřejmě neobrali:)
Předem děkuji,
Vita

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

malinko poupravím úvodem tvé získané přesvědčení-cituji."nebudu muset vrážet příliš mnoho peněz a to jak do spotřeby a do servisu.." s tou spotřebou ano,tím se motory TDi vyznačují,ale je to něco za něco-spotřeba je nakonec často draze "zaplacena" cenami ,podotýkám,že ale ne lidovými-oproti názvu celého koncernu VW ,dílů a servisních prací...A do jezdeckých začátků bych se být tebou poohlédl po něčem méně náročném(ale to je samozřejmě na tobě) Jinak koupě jetého auta jedině na západ od nás,vše s Euro III,a výše-je přihlášení,dovozová TK atd. cca.5000,- ale podstatná je zachovalost vozu(nesrovnatelná kvalita silnic,paliv,mentalita lidí atd.)-u nás se vesměs každý snaží oje...bat každého,tak jak jsme byli nedávná desetiletí vedeni systémem...

buss
hodnocení

0x

Milý žáku střední školy, joo čeština má ty hovadiny... . My tady nenadáváme na měkký a tvrdý znak ...
Je tady kopa bazarů, autobazarů, i Seznam ti jeden nabízí. Nakonec si můžež dát i zadarmiko svoji poptávku s požadavky, drtivá většina inzert webů je zadarmiko. Prostě si zadej do vyhledávače prodám Octavii a podobně, práci s internetem jistě máte ve škole.
Jak si představuješ zajet do Německa, dovézt auto a neregistrovat, to bude na kurník?
Do prodáváného auta nikdy nevidíš, jsi odkázaný na to, co ti prodejce sdělí a co jsi schopen si prohlédnout. Ovšem čím levnější, tím větší šance oprav, nakonec ojeté auto se proto prodává. Lze využít též úvěr.

tominos*
hodnocení

0x

Na nákup škodovek je nejlepší se zaměřit na bazary patřící k showroomům Škoda. Ano, proti různým městským bazarům jsou trošku dražší, ale zase to není taková verbež.

Stránky kam se podívat určitě doporučuji www.auto-plus.cz; www.skoda-plus.cz; forum.skodahome.cz (sekce prodám)

Například v Praze na auto-jarov mají teď zajímavou octávku, liftback, 1.9TDI 66kw což je jeden z nejlepších držáků

autobazar.autojarov.cz/...

fatality
hodnocení

díky. Stránky jsou zajimavé:) jinak otazka trošku vedle. Je nějaký rozdil ve spotřebě mezi autem s 66kW a autem s např 96kW výkonem?

fatality
hodnocení

a ještě dotaz. když se podívate na tyhle fotky: forum.skodahome.cz/... tak jestli správně chápu auta tam stoji aby si je lidi prohlidli a případně koupili.. jestli chápu dobře tak bych se zeptal jestli jsou nějaké podobné akce někde v česku(popř pobliž ostravy)

stirecek*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]