Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat jak mám na autoradiu uložit stanice a nastavení aby ckdyž vytajnu klíček se nastavení nesmazalo protože mě už to nebaví furt to ukladat znova autoradio je tohoto typu autobazar.hyperinzerce.cz/...
Pravděpodobně budou přehozeny přívodní napájecí vodiče k rádiu : červený (trvalý + 12V) a žlutý (spínaný klíčkem zapalování)
Červený vodič napájí paměť rádia a proto když se odpojí, nastavení se vymaže.
Podívat se kam vede červený drátek od rádia, pravděpodobně bude mířit někm ke spínací skříňce. Tak ho zapojit přes pojistku třeba přímo na baterii. Aby byl trvale napájen.
v návodu k autorádiu je schema zapojení, podle typu auta se tam musí prohodit v iso konektrou jeden kablík, jak už bylo napsáno, pak stačí zmáčknout předvolbu, naladit, zmáčknout tlačíto předvolby znova, dokud se neozve pipnutí a statnice je tam...
Obecná schemata zapojení lze lehce najít na google, konkrétní na zahraičních stránkách výrobce pokud zvládnete technockou angličtinu, v "podpoře"nebo "ke stažení", někdy to chce zadat výrobní číslo rádia
Chce to chvilku hledat, podívejte třeba sem
Já mám taky "pionýra" a stanice se uloží dlouhým stiskem tlačítka předvolby až přestane na dipleji blikat. Mezi rádiem a ISO-konektorem je krátká propojka která má napájecí vodiče rozpojitelné, že se dají mezi sebou přehodit. Nevím jak je to u tebe.
to není ono. to okolo antény nás nezajímá. Tu druhou část rádia, kde jsou ty dvě velké černé ploché zásuvky pod sebou :
-jedna má 8 kontaktů,a západku uprostřed kratší stěny, na ní jsou připojeny repráky, ta nás ale nezajímá
-a do druhé zásuvky jsou připojeny napájecí vodiče( je to ta která má západku (výřez blíž k dolní stěně, mimo vodorovnou osu)
Do této zásuvky by z auta měly vést vodiče červený, žlutý, černý, popřípadě i modrý a jiné.
Černý by měl být vpravo dole, to je kostra - pól. Nás nezajímá.
Nad ním, vpravo nahoře je jeden napájecí + pól (červený nebo žlutý)
A dole, druhý zleva je druhý napájecí +pól (červený nebo žlutý)
Tyto dva vodiče zkuste přeštípnout a vzájemně zaměnit, důkladně spojit a zaizolovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.