Nejste přihlášen/a.
Dobrý den..Necelý měsíc na zpět jsem si koupil opla calibru 2.0 v tuningu.. jenže po pár km dojela a majitel to nechce vrátit z5 a ani se mi jí nechce vracet dal jsem za ní 25 tisíc a je to fakt unikátní kousek.. a majitel to nechce vzít z5 tak jsem se rozhodl že to dám dohromady než abych se s ním tahal po policajtech a soudech.. já bych to viděl na skrytou závadu ale je to pomíjívé..ale ted k věci..jel jsem po dálnici a z ničeho nic ztrácela výkon..tak jsem sjel k benzíně a zkusil nastartovat a auto se chovalo jak traktor! Když nastartuju tak se klepe jak nikdy a čím dám víc plynu tak tim víc se klepe.. hulí to zvejfuku jak svin..a z motoru vylítává olejová měrka..a hulí ze ní.. a ke 2voum svíčkám uchcává volej ale když je vindám a staruju tak olej nelítá jen na ně asi nějak zatejká.. s autem nemužu jet ani 20 km/h chová se jako když beží na 2válce.. prostě je bez výkonu,klepe se to,hulí to zkrátka jak uplnej zetor.. takže stručně >s plynem se to klepe >vylítává měrka > hulí to od měrky a z výfuku jak nikdy >2svíčky jsou vždycky od oleje > auto není pomalu schopný jet je naprosto bez výkonu.. to je vše co vim.. nejsem mechanik ale vyměnil jsem svíčky a kabeli k nim a auto už aspoň drží volnoběh ale každej mi říká že by to mohlo bejt těsnění pod hlavou,čidla,prasklá hlava motoru,nebo prasklý blok.. jelikož nejsem slepej tak na prasklej blok bych to netipoval.. zkusil jsem odpojit a zapojit čidlo vzduchu a to funguje.. no zkrátka už nevim co dodat co vy na to?čím by to mohlo být?předem moc děkuju za odpovědi!díky! =)
Karlos4411, evidentně jdou tlaky do "skříně" a podle toho, že to vyhazuje měrku na olej, to nebudou jen tak malé tlaky. Pokud by to bylo jen vyfouklé těsnění pod makovicí, tak by se takový tlak ve skříni nevytvořil ,aby to vyhazovalo měrku. Pobralo by to odvětrání skříně, které jde do sání. Já to spíše vidím v lepším případě na zapečené (popraskané) kroužky v horším případě na propálený píst a nebo opravdu prasklý blok. To že navrchu není vdět prasklina je celkem pochopitelné, tam bude pasklina uvnitř ve válci. Stejně ale nic jiného nezbude než sundat hlavu a překonrolovat to je to první co se bude muset udělat k odhalení příčiny, až pak se rozhodnout jestli oprava nebo jiný motor.
Moc děkuju.. boužel nevím co si počít =( to musí do servisu a cena asi nebude malá jak tak čtu.. ještě mně napadlo vzít to a nechat to napíchnout na diagnostiku ale kdo ví jestli by to našlo závadu každopadně sváma souhlasím že to tlakuje až příliš.. příjde mi že tam jde vzduch a nebo že jde o něco u pístu každopádně se v motoru moc neviznám zezačátku jsem si myslel jestli neni zaseklí válec ale to bych to ani nenastartoval.. každopádně to výjde asi pěkněj balík a zajmalo by mně jestli se to dá brát jako skrytá vada že bych nakonec od tý smlouvy odstoupil.. motor má najeto pouhých 120 000tisíc ale zaleží jak s tim jezdil no.. každopádně výměna motoru není sranda =(
Narovinu, pokud by to měla být skrytá závada, muselo by v motoru být použito něco co tam nepatří a stejně by to bylo dost problematické a hlavně zdlouhavé dokazování a dohadování. Já vím, že toto asi nebudete chtít slyšet, ale bohužel je to tak.
Nevím o jaký motor jde jestli je to ještě 8 ventil a nebo už 16 ventil, nicméně si nemyslím, že by byl velký problém ten motor sehnat. Montovl se do hodně Oplů jako Astra, Vectra atd. Ten 8 ventil ještě do více modelů. Samotná výměna motoru není nikterak náročná a nechá se zvládnout i doma, S opravou je to už náročnější a hlavně se to ani finančně nemusí vyplatit. Nejlépe koupit celou bouračku a nebo alespoň motor poslechnout, solidní prodejce dá záruku na odzkoušení.
Zdravim,jsem automechanik a tak asi zhruba vím o cem tu pises.To co popisujes vypada na zadreny,nebo uz prilis vybehly motor .Jelikoz se ti vraci vyfukove plyny pres krouzky do klikove skrine,vytvari se tam vysoky tlak a tim padem ti vylitava ta zminena merka oleje.Pokud se ti dostava olej az na svicky je to chybou stiracich krouzku na pistech.To znamena,ze jsou opotrebeny(pridreny)
Ale pozor,nemusi to byt jen tim,dalsi veci je,jestli nemas ucpany oddych motoru.To je filtr z ventiloveho vika motoru,z tohoto vika ti vede hadice do filtru sani,tu kdyz sundas,tak by si mel motor ulevit...Pokud ji sundas,musi z ni sycet vzduch,popripade trochu kour,pokud ne,je nekde ucpany filtr.Tusim,ze Opel ho montuje do ventiloveho vika,ale musel bych to videt...
Taky moc děkuju.. Mužu zítra poslat fota a nahrávku videa co to dělá.. Nebo po případně jsem schopen pro vás klidně dojet a ukazat vám to.. když byste byl schopen to opravit a pomoct mi určitě bych vám to proplatil.. já nikoho z mechaniků známého nemám a už si nevím rady.. na motory jsem koukal a scháněl všude na internetu a mohl bych sehnat leda na vectru a na calibru nemaj nikde leda sjet na vrakáč OPEL nic jiného mě už boužel nenapadá =( nejhoršíje že mám měsíc abych to dal do pucu protože tomu končí technická a tohle technickou asi opravdu neprojde.. leda že by to brali jako traktor..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.