Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Uvažujem o koupi vozu v AAA.Někdo nám říká,že nemáme,že nejsou moc solidní,ale jiní zase,že se toho nemáme bát.Nabízejí ,,šrotovné,,,garanci ujetých km.,garanci původu...rok záruku...Máte někdo nebo vaši známí s nima nějaké zkušenosti?Popřípadě nějaký tip,kde koupit dobře ojeté auto tak do 5-ti let stáří vozu.Moc děkuji za odpověď.
Osobní zkušenosti s "Áčkama" nemám, ale zkušenosti mých známých či příbuzných jsou vesměs negativní a dost výmluvné. Jediný "spokojený" je můj známý taxikář, který auta obměňuje velmi často a díky svým zkušenostem v podobném obchodování je tomuto bazaru rovnocenným sparingpartnerem při vzájemném "ojebávání". Nezkušeným kupujícím nedoporučuji do tohoto bazaru ani chodit, prodejci mají dokonalé školení z psychologie prodeje a vnutí vám i to, do čeho byste jinak ani nekopli, natož abyste za to platili...
ony super garance původu,najetých km ,šrotovné apod.to je jen velmi kvalitní marketing(takový MLM na druhou)-v zájmu obratu se větším "provizním" firmám značně vyplatí do něj investovat-no a bohužel češi,jakmile zaslechnou něco "zdarma",tak na to stále slyší-už jen ale selským rozumem-kdo z nás by někomu cizímu dal něco grátis,aníž by to z druhé strany neměl kompenzováno ziskem...?! A stačí se podívat na výpis z OR,pan A.J.Denny,jednatel AAA, je nonozélandský občan-pročpak asi...? A další,kdo prodá auto se ztrátou do AAA? Vesměs člověk,jehož zisk je i tak zaručen(jakože opravená bouračka,případně překopané kradené),auto vyžadující v brzské době značnou investici za opravy atd-prostě pozastavit se na "zázračnou" nabídkou a položit si pár takových otázek...
Ja s nima mam hodne negativni zkusenosti. Kupoval jsem pred lety Skodu felicii z AAA Usti nad labem. Kdyz jsem odjizdel domu tak po 20km se mi ozval rozvodovy retez z niceho nic zacal byt opravdu moc hlucny,to bych jeste skousl ale po dalsich 10km mi prestala brzdit(K:O.Brzdovy valec) a zrovna v takove ostre zatacce a v protismeru nakladak no mel jsem opravdu co delat abych nespadl ze srazu co tam byl. A kdyz jsem se vracel na reklamacku a vysvetleni co prodavaji za sroty ktery nebrzdi tak me poslali pekne do prdele! Jestli muzu poradit tak auto Esa s nima mam dobre zkusenosti a hlavne vyskytne se nejaky problem tak to s vam resi se zajmem pro dobrou povest firmy. U AAA se to rict opravdu neda!
Pokud chcete učinit nějakou zkušenost(v 70-ti% negativní) kupte si auto v AAA nebo podobném autobazaru.Já jsem zastáncem hesla,že jen hlupák se učí na vlastních chybách.Je správné,že jste položil(a) tuto otázku na tomto fóru,svědčí to o tom,že chcete více informací o autobazaru.Až na to,že jsem tento bazar jednou navštívil a pracuje tam příbuzná,žádnou jinou zkušenost nemám.Právě proto jsem si koupil auto přímo od majitele,což mne stálo o několik tisícovek méně a hlavně auto jezdí bez problémů.
Jo, moje příbuzná tam také pracovala, za velmi slušné peníze na manažerské pozici. Kdyby se neprovdala do zahraničí, určitě by tam za peníze těch chudáků kupců spokojeně žila dodnes!
Stačí zde na Poraďte dát do vyhledávání AAA.
Nebo na www.dfens-cz.com je popsáno mnoho případů, jakou v AAA mají propracovanou strategii, aby napálili zákazníky.
Nedoporučuji využít.
Jiní radí, že nejlepší je koupit ojeté auto od příbuzných/známých, nebo z Německa.
Taky bych vynechal bazary, koupit primo od majitele - vyrazne levnejsi a da se odhadnout solidnost prodejce. Ono je to ve vsech bazarech podobny, jen AAA, ESA a dalsi nejvetsi maji dost prostredku na osetreni pravnich zalezitosti, jak se zakaznikem nejvyhodneji vyje.bat s maximalnim ziskem...
My zas máme zkušenost dobrou. Opel Astra G a dodnes v poho.
Je to spíše o tom, že spokojení zákazníci nemají potřebu sem psát. A taky je to dáno tím, že jsou největší a mají největší odbyt. Proto je více problémů vidět, je to poměrové.
Ale nebála bych se tam jít znovu. Díkybohu nám tam nikdo nic nenutil
pokud jste tam přišla s tim, že si vezmete, co vyhlídnete a na cenu jste neměla připomínky a po pojistce jste se ptala tam, tak vám opravdu nemusel nikdo nic nutit
nedávno jsem koupil, cenu jsem z 97000 uhádal na 80000, přesto asi dražší kauf...
"do vozidla jsme investovali, jak vidíte nechávali jsme dělat STK" to pravil manažer, se kterým jsem vyjednával... jenom by mě zajímalo, jak jim auto prošlo STK bez lékárničky, pojistek a žárovek... které jsem pak musel dosehnat jinde. V AAA vám prodají auto očesané co to jde, lékárničku, vestu a další vybavení si můžete dokoupit zvlášť u nich, to se vám u majitele nestane, často jsem se setkal s tím, že majitel nabízel k autu různé doplňky (vstup do rádia 3,5jack formou kazety), různé věci co měl v kufru (olej a jiné prostředky), prostě auto tak jak s ním jezdil, kdežto v áčkách z něj vyndají i koberečky a jako bohus když uzavřete nevýhodnou pojistku vám dají svoje s logem AAA.
Co se týká stáčení, áčka to nestočej, ale nebojej se při výkupu upozornit majitele, že kdyby mělo auto nižší nájezd koupili by dráž. Pokud se majite zeptá, tak mu doporučej, kde to stočit a při výkupu mu trošku přidají, ale zase strhnou za absenci servisky
Prodejce na place o autě moc neví, maximálně tak specifikaci typu a motorizace u koncernových aut, jak by také mohl s tisíci auty na place, o tom že to v minulosti dostalo ránu na čumák se nezmíní. Rád vás upozorní na to, že pod vozidlem není vidět loužička, která by signalizovala únik kapalin, nicméně do protokolu uvede únik oleje, klimatizace, brzdové kapaliny a v podstatě všeho co teče. Má tam pouze kolonky ANO a NE, argumentuje tím, že to je ojeté vozidlo a že v něm jsou díky času netěsnosti, které přestože nejsou viditelné a kapaliny neunikají jsou měřitelné oproti stavu, kdy vozidlo vyjelo z fabriky. Na place vám tedy vozidlo vychválí a v kanceláři vás nechává vyčkávat, aby když tam přijdete jste to honem podepsali a nakonec zjistili, že papírově kupujete vrak, ze kterého unikají kapaliny a má vůle ve všech mechanismech.
Pokud kupujete u majitele je možné sepsat smlouvu výhodnou pro obě strany nikoliv jen pro jednu jak je tomu v bazarech.
Přesně jak píše sidx, já s nimi mám osobní zkušenost a už bych tam nekoupil ani koloběžku. Kdysi jsem tam kupoval Peugeot 309. Na place mi byl vychválený do nebe, ale ve smlově to bylo vozidlo kategorie E, což bylo tak dobré k sešrotování. Příslušenství vybrakované, jako bonus jsem dostal jejich autorádio. Pak jsem do toho navrážel tolik peněz, že kdybych za ty prachy kupoval jinde, měl bych auto v daleko lepším stavu. Takže asi opravdu nejlepší je kupovat přímo od majitele, což jsem udělal teď a naprostá spokojenost. Se všema vadama mě seznámil před uzavřením kupní smlouvy, takže jsem věděl do čeho lezu!
Uz bych auto z bazaru nechtel! Kazdy auto z bazaru, ktere sem koupil ja nebo bratr se po nejake dobe doslova ,,rozsypalo. Jsem automechanik a vrak bych si nekoupil, ale oni to maji velmi sikovne zamaskovane a vnitrni unavu materialu nepozna ani automechanik. Do vozů v bazarech se dávájí jen nejlevnější opotřebované díly, aby to CHVILY vydrželo a pak je jim to jedno, smlouvy maji postaveny tak, že člověk nemá ani na něco nárok... Me ted pred 2 mesici vylitla ojnice z motoru z auta roku výroby 2007. Divné že? A vše sem opravoval na své náklady! Tkže pozor, lákaj hezky...
Přidávám odkaz na tuto stránku na facebook www.facebook.com//..., kde je popsaná moje včerejší hrůzná zkušenost.
Jestli víte o dalších zážitcích zákazníků, pošlete jim odkaz na ten facebook, ať lidi najdou pohromadě odkazy a informace o masáži. A like-ujte, ať je stránka populárnější než oficiální stránky, kam píše ten maník, co si ho firma najala na "gerila marketing"(a soudí se s jiným bazarem, že zase jejich zaměstnanci vytvářeli jakoby uživatelské příspěvky, jak jsou auta z áček špatný).
Když tak čtu ty hrůzy o nákupu aut z autobazarů, tak se úplně děsím. O AAA jsem slyšel hrozné příběhy... Teď zrovna se po nějakém autě poohlížím a tak využiji tuto otázku a zeptám se, jestli vůbec existuje spolehlivý autobazar, kterému se dá důvěřovat? Víte o nějakém? Pokouším se najít auto od přímého majitele, ale na všech inzertních serverech mi to hází z 99% nabídky bazarů a přímých prodávajících je tam jako šafránu. Případně by mi i pomohlo, jestli někdo nemáte nějaký tip na inzertní server, kde najdu nabídky od přímých majitelů.
doplněno 07.08.11 20:27:Ještě mě napadlo - různé autorizované servisy nabízejí také ojetá auta - těm by jste důvěřovali?
www.hyperinzerce.cz, www.bazos.cz a urcite dalsi, tyhle mam oblibene, tam je dost velka cast primo od majitelu.
trošku mne zaráží tvrzení,že přímých prodejců je jako šafránu...Trouifám si naopak říct,že trh s ojetinami(nejen)nikdy nebyl tak nasycený-a to i přímými prodejci...Není nic jednoduššího než mrknout annonce,aukro...,mimoto spousta lidí "řeší" prodej "západním stylem",a sice auto postaví i s popisem a kontaktem k silnici-a vceljku to i funguje(alespoň třeba zde v Krkonoších) Zkrátka obecně onen kontakt přímo s majitelem o leccčems napoví-zodpovědnost,celkový přístup a tím i vztah k autu-a o to jste bazarem "ochuzen" a dle mne to hraje velkou roli...Pozlátka typu megagarnace původu,počtu najetých km apod.jsou jen marketingem-nikdo nikdy seriozně nemůže tvrdit,že to a to auto má najeto třeba 167 000km-to je prostě blbost a je to technicky neproveditelné(dá se to vše "obejít",včetně ŘJ atd.)...A ještě jedna věc-krom vyloženě nejlevnější cen.hladiny,se vyplatí indiv.dovoz auta směrem západně od nás-stav silnic,kvalita paliv a v neposlední řadě i mentalita majitelů...
Dobrý den.Můžete si slušné auto najít i v ANNONCI ale dejte pozor,aby to byl inzerát od soukromé osoby.Doporučuji také TIPCARS.COM.Jsou tam sice nabídky převážně autobazarů ale vyjede vám to aktuální nabídku.Na Tipcars.com si můžete přečíst také uživatelské recenze(DOPORUČUJI) a je tam i dobrá profesionální poradna.Ještě bych chtěl zmínit časopis AUTOOJETINY-pro neznalé motoristy skvělý přehled o ojetých autech.Zapomeńte na nákup v českých autobazarech ,90% aut je tam "upravováno" na prodej.Zkuste se popídit po nějaké firmě dovážející auta ze zahraničí,prověřit si ji,zjistit reference atd.Je jich spousta a některé Vám zařídí i přihlášení a vše s tím spojené.Přeji šťastnou ruku při koupi auta.
Díky za tip hyperinzerce a bazos. Tipcars znám, ale tam je to právě samý autobazar To že je přímých prodejců málo, to jsem tvrdila, protože jsme hledala na blbých inzertních serverech, teď už vím, kde hledat a nabídka mě mile překvapila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.