Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy při koupě auta

Od: matrix* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.
Koupil jsem si v autobazaru tento týden ojetý vůz dovezený ze SRN. Při přebírání vozu jsem rozporoval číslo typu motoru. Dle TP mělo být K4M A7 a bylo K4M S7. Prodejce mi ujistil, že typ motoru jsou pouze první tři písmena a vše je v pořádku. Auto jsem tedy zaplatil a dostal za něj fakturu - ne smlouvu o dílo. Pak jsem se vydal na evidenční kontrolu STK před přihlášením auta na mne a tam mi sdělili, že tato skutečnost je na závadu. Vydal jsem se ihned zpět do autobazaru, ale majitel je týden na dovolené. Po telefonu mi sdělil jen, že se asi při vstupních kontrolách při vystavování českého TP přepsali. Mohu z tohoto důvodu, nesprávných informací v TP odstoupit od smlouvy? Osobně si myslím, že prodávající autobazar musel o této skutečnosti vědět. V současné době mám auto, které není ještě přihlášeno na mne a ani být kvůli výše popsaného nemůže. Prosím o radu, jak postupovat dále?
Děkuji za odpověď.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

podívej se na www.právník.cz a napiš do vyhledávače odstoupení od smlouvy při koupy auto...je tam toho požehnaně*slunce*

macka80*
hodnocení

0x
To že auto z nějakého důvodů neprošlo evidenční kontrolou je pro vás důvod vypovědět smlouvu protože vůz nevyhovuje.Faktem ovšem zůstává,že dnes se opravdu moc cislo motorů neřeší spíše typ který vám sedí,věřím že to půjde i normálně přihlásit no ale záleží na vás
matrix*
hodnocení

Děkuji Vám moc za radu. Ale obávám se, že právě typ motoru mi nesedí. Protože na stránkách renaultu jsem četl, že právě prvních pět znaků udává typ motoru. Další sedět nemusí.

macka80*
Aha,zřejmě budete mit pravdu znovu jsem koukala na otázku a problém bude v tom jenom písmenku,tím se ovšem vůz stává nepřepsatelným a vy máte jeden z nejvážnějších důvodů odstoupit me smlouvy,a to hned
matrix*
hodnocení

Ještě jednou Vás vše prosím o konkrétní postup při ostupování od této smlouvy a nebo jiný fígl jak se zachovat, aby ten podvodník penízky vrátil? Nebo někdo, kdo má s tím osobní zkušennost?

Díky všem dobrým lidem.

macka80*
Vy nemáte kupní smlouvu?Já bych kontaktovala bazar,s tím jaký máte problém a že chcete zpět peníze.Pokud vás odmítnou tak jim napište odstoupení od smlouvy poštou,pokud by stále nereagovali tak jděte a podejte na ně trestní oznámení
macka80*
Ještě jedna věc,to že udelali kopanec na DIP je možné a neslyším to po prvé,ale to se dá ověřit z dovozních listin
matrix*
hodnocení

Nevím sice kdo je macka80, ale jsi můj anděl strážnej. Děkuji. Ale situace je fakty vážná. Na DI chybu neudělali. Během dne jsem volal na renault servis a typ motoru K4M S7 není pro provoz v ČR schválen v SRN to může být OK, ale to neví jistě, ale já skoro na 100%, že o tom prodejce věděl. Protože byl na STK v Blatné a tam na to museli příjít, ale nepřišli. Fakt je takový, že v protokolu o technické prohlídce je číslo K4M A7, tedy stejné jako v TP ( což je pro mne špatné ) a na emisním protokolu K4M S7, tady ten co mám v autě. Asi prodejcovo kamarádi na STK se špatně domluvili. Kdo je tedy vlasník vozidla, já si ho na sebe ani nemohl převézt a jak donutit podvodníka majitele autobazaru aby si vůz vzal zpět?

macka80*
Děkuji za toho anděla.Zkuste hlavně zkusit komunikovat s bazarem,nejdřív po dobrém no a když to nepomůže tak hold po zlém.Klidně se nebojte jim říct že pokud nevrátí penize tak nahlásité i tu stk která je podporuje,chce to hlavně kuráž,jste v právu tak žádné strachy.Vím že komunikace s takovým lumpem je složitá,a proto musíte se do toho obout
matrix*
hodnocení

macka80. ještě jednou dík za rady, mám pár doplňujících dotazů, rád bych se na ně zeptal ale nechci tu, pokud budete mít chuť, prosím o Váš kontakt ICQ, Skype na email: splaseny.tykadlo@seznam.cz

Pokud máte někdo osobní zkušennost, ozvěte se . Moc děkuji všem.

macka80*
Tak se zaregistrujte,pošlu vám ho vnitřní poštou,nebo přes ní můžeme komunikovat diky
matrix*
hodnocení

jsem zaregistrován, poslal jsem Vám ICQ, děkuji.

Domnívám se, že pokud prodejce projeví neochotu, je třeba se obrátit na právníka, aby vymohl i náklady na reklamaci.

matrix*
hodnocení

Děkuji, ale sám víte jak to dnes vypadá s právníkem a nerozumím co myslíte těma nákladama, vlastě mi zatím kromě psychycké újmy nevznikly. Rád bych se dohodl na vrávení kupní ceny.

Matrixi, psal jsem, že pokud prodejce projeví neochotu, pak právník. Přeji aby jste ho nepotřeboval. S náhradou nutných nákladů s reklamací máte právní nárok. Tam se vejde spoustu věcí, pokud to trošku znáte. Třeba cestování autem, tam, zpět, tamhle, nebo spoustu telefonátů, ušlý čas. Kdopak platil zbytečnou evidenčku a podobně. To vše můžete dostat.
matrix*
hodnocení

Ještě jednou díky, jsm rád, že se tu objeví lidi, kteří jsou ochotni poradit, jako třeba Vy, snad ho fakty nebudu potřebovat, i když jsem optimista, nebo jsem do pátku byl, tak si myslím, že to na poprvý neklapne a pokud se nedomluvím hned ten den na odstoupení, pak to bude na dlouho. Vy máte Milane zkušenost? Nebo právní průpravu? Nějaký tipy by se hodily.

Matrixi, NEJSEM právník, ale v některých podrobnostech obchodních i dopravních se vyznám. Ale jistě nevím všechno. Pokud reklamujete opravdu máte nárok na mnoho náhrad o kterých se Vám nezdá.

Ještě bych u prodejce písemně, a s podpisem reklamoval jako vadu a vyzval ho k jejímu odstranění. Popřípadě doporučeným dopisem.

matrix*
hodnocení

Písemně to zkusím, ale vyzvat ho k souhlasu odstoupení od smlouvy a navrácení kupní ceny, protože mám známého ny stk a ta vada, jiný typ motoru je neosstranitelná, i nelegélně jen velmi těžko. Pro mne se stala věc nepoužitelnou, takže tu podle zákona požadovat mohu a problém bude mu ten podvod - úmysl prokázat. Když to nepodepíše a nepřevezme, pošlu to doporučeně.

matrixi, nesouhlasím, závada je, právně, odstranitelná. I když draze a pracně. Stačí požádát výrobce vozidla o povolení změny a pokud (za těžké peníze) vydá doklady, že tento, nebo jiný motor, který tam namontuje, je OK, dostane řádné dokumenty a bude to OK. Jakpak se to dělá při výměny motorů?

dusatka*

§597 odst. 2 obč. zákoníku - na tomto základě si myslím, že odstoupení od smlouvy může požadovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]