Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruka při výměně motoru

Od: irdeto* odpovědí: 10 změna:

Vlastním auto škoda 1 rok a 6 měsíců. V záruční době má závadu a servis i výrobce rozhodl, že je nutná výměna motoru.

Řádná záruční doba končí v listopadu 2011. Výměna motoru je zásadní změna na automobilu.

Jak by se měla změnit záruční doba?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Tak normalne pobezi zarucni doba 2 roky na novy dil, tedy motor, predpokladam...

erikch*

tak tak-jen si nech předat veškeré doklady-počínaje přijímacím protokolem servisu a konče fakturou za motor a práci s výměnou související-i když to je v rámci reklamačního řízení,tudíž by tě tato "sranda" neměla stát ani ká,na uvedené doklady máš nárok...A jen tak mimochodem o jakou motorizaci a v čem konkrétně jde,můžeme-li vědět...?

olaf71*
hodnocení

0x

setkal jsem se s tím, že mi opravovali pračku, (2x), ale vlastně neopravili, protože dělala to samé. Při reklamaci mi řekli, že záruka se vztahuje jen na nové díly a na práci prý ne. To mi potvrdili i na jisté web.stránce pro spotřebitele. Vyplývá z toho tedy, že pokud se podělá motor, tak vám ho vymění, ale práci budete muset zaplatit. Já tu pračku vyhodil, stála jen deset tisíc a prala pětkrát.*plac*

des*

olaf-e,poněkud divné,reklamace v záruce se traduje a funguje 3x a výměna či vrácení peněz.A o tom motóře to není pravda,po výměně hnací jednotky v záruce platí tato záruka na motor obvyklou dobu.Tj,asi 1rok.

olaf71*

to jsem si taky myslel, že záruka je jasně daná, když jsem jí chtěl reklamovat po třetí, tak mi řekli, že už je to od nákupu dva roky a to že mi jí před dvěma měsíci dvakrát opravovali se stejnou závadou je nezajímalo. Neuspěl jsem ani přímo na zastoupení firmy (mj. vyrábějí i telefony a TV), tam mě řekli ať si to vyřídím se servisem sám. dozvěděl jsem se od jednoho servisáka, že ta závada je na celé sérii tohoto typu a že nevědí co s tím a to kvůli skákání při ždímání. mě konkrétně na té pračce vyměnili skoro všechno od nožiček přes závaží až k řídící jednotce.

des*

No ono se to dělá tak že se dá na dvůr kde nemůže nic provést a nechá se puštěná tak dlouho až se ta vada totálně projeví.To že jste to reklamovali po záruce tak to jste prospali.

olaf71*

nic jsem neprospal, psal jsem že bylo dva roky od nákupu a dva měsíce po druhé opravě. O tom dvoře jsem to nepochopil. přece nebudu chodit každý dvě hodiny zapínat na dvůr pračku a i kdyby, tak by to měla dva roky vydržet.

des*

Záruka všeobecně platí ode dne nákupu,pokud to není od uvedení do provozu technikem.A když chci něčeho docílit tak holt musím přinést oběti.Což tedy je -dát do pračky nějaký hadr a prát až do poss...Co je na tom nejasného.

olaf71*

zřejmě si nerozumíme *pivo*

des*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]