Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 120 - jízda bez aditiv - co se stane?

Od: xyo odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,stalo se mi že při tankování u škody 120 jsem zapoměl přidat aditiva do naturálu 95,ujel jsem tak asi 40kilometrů než jsem si na to vzpoměl,nikdy dřív se mi to nestalo,nevím na co jsem myslel*zed*

Otázka je jestli se nemohlo něco stát motoru,to auto je moje veliká záliba a asi bych si to nikdy neodpustil kdyby se mu něco vážnýho stalo

Jinak vypadá že motr jde jak dřív,ale radši chci slyšet radu někoho skušenějšího,celkově má najeto kolem 370 000,před 5 lety dělána GO(ventily,rozvody,výbrus válců a kliky,vyčištění od usazenin)dříve normálně klasicky ježděn na special 91,potom na natural 95 s aditivy

Díky*frajer*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Xyo, motoru ani ventilům se se nic nestane. Dokonce ani kdyby jste "vyjezdil" celou nádrž. Dokonce mnoho lidí to tak dělá, že na jednu nádrž aditiva dají a na druhou ne. Když se začínal prodávat bezolovnatý benzín, tak to dokonce tenkrát potvrdila i AZNP M.B. , že stačí "střídat nádrže". Pokud by se jezdilo na naturál stále, časem by se ventily podpálily , ale po 40 km je na sedlech ventilů stále dostatečná vrstva.

olaf71*
hodnocení

0x

nejsem zkušený,ale myslím si, že to může oddělat ventily, teď záleží na tom, jestli těch 40 km. stačí.

raadek*
Stodvacítky jezdí normálně na LPG, který také sedla ventilů nemaže, takže memějte žádné obavy. R.
olaf71*

to je pravda. Já mám bohužel Forda na plyn a radši jsem tam přimazávání sedel nechal namontovat. Potkali mě podpálené ventily a celková generálka motoru. Dal jsem to do značk. servisu a byl jsem tam za 60 tis. *smich*

des*

Ojezdil jsem už 3auta na LPG Vaz 05,Škoda Felicia a nyní Renault scénik bez jakéhokoli "přimazávání" absolut bez závad na motoru,zkrátka to chce nejezdit jak "prase".

olaf71*

a jaký má vliv ježdění jako prase na spalování plynu? jezdím už 20 let bez nehody,nikdy se mi žádnej motor nepo..., tak nevím. Ale je pravda, že když bude auto stát v garáži, tak se s ním nic nestane.

des*

S každým autem jsem ujel ca 150 000km,bez nijakých aditiv ,o stání v garáži nelze mluvit,vozil jsem za autem vozík s bombami na svařování ca600kg s materiálem,takže žádný lébuš auta neměla.Jasný?A řp.mám od r.1965 taky bez nehody.Nejde o to jak rychle,ale třeba 60km na 1dničku na plný plyn jak to dovedou třeba ženský.

olaf71*

tohle ženský dovedou?

kjanik112*
hodnocení

0x

Už vícekrát jsem tam aditiva nedal. Nedávno jsem měl hlavu dole a zabrušoval ventily. Vůbec žádné následky jsem nezjistil, buďte bez obav.

jarda3*
hodnocení

0x

Pokud je na ventilech nejaka ta vrstvicka z aditiv, po 40km bez se IMHO nestane vubec nic, rekl bych ze i 200 by to vydrzelo. Ja teda u S 1203 primazavani do plynu mel, udelal jsem to samodomo - injekcni strikacka do sani u karburatoru (tusim do hadicky na podtlak ovladajici predstih) a nadobka s benaditem za sedackou, nasavalo si to samo a fungovalo to skvele. Jinak to ventily odrovnalo, zvlast cerstve zabrousene bez predchoziho provozu na special.

xyo
hodnocení

Díky všem,to jsem rád,neodpustil bych si kdyby se tomu něco stalo,už to auto mám 25 let a nedám na ně dopustit,udržovaný jako kdyby právě vyjelo z továrny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]