Nejste přihlášen/a.
Nedavno jsem tady psal že mám prodlevu u páčky světel když dám dalkové a za nějakou dobu zpět tlumené tak je půl sekundová prodleva až sekundová prodleva páčku jsem tedy vyměnil ani bylo klid prodleva nebyla ale ted jak se ochladilo tak se prodleva objevila zase takže nevím čím to je? V autě je baterie stará 6 let možná už nedavá tolik proudu ,a nebo alternator ,popřipadně kostra ,žárovky jsem měnil v létě
Tohle má - velmi pravděpodobně, ´na svědomí´ přepínač nebo relé - pokud je přepínač nový, zkontroluj (vyčisti nebo vyměň) relátko... Případně by mohlo mít vliv i kostření, baterka či altík jsou jako původci velmi nepravděpodobní...
doplněno 05.12.12 18:00:Martine - máš tady několikrát napsáno, že problém může být i v relé - takže než bys rozebíral "páčku" (což navíc pravděpodobně nepůjde - resp. nepůjde to pak složit, spínače bývají lisované), koukni na to relátko...
Pokud máš k autu manuál, tak se koukni o které z relé jde... A - pokud bys netajil značku a typ, velmi pravděpodobně by ti někdo poradil i tady...
takže to relé bude někde pod volantem v přistrojovce nebo u baterky je tam skřínka kde jsou pojistky asi i relátka kouknu nato zítra
Tohle je velmi nebezpečná závada.V drtivé většině to způsobuje páčka,nebo přepínač světel chcete-li.Naprosto typická a bohužel i chronická závada Renaultů,Peugeotů,Citroenů,ale setkal jsem se s tím i u Subaru.Ty přepínače prostě nejsou stavěny na denní svícení.Je to poměrně složitá záležitost,je tam několik spínaných funkcí a stojí klidně i 1800 Kč.Sehnat jinou z vrakoviště je samozřejmě možné,ale závada se objeví dříve či později zase.
Najprv ako budete kupovať novu "pačku ",skuste vymeniť rele.Rele môže mať zaoxidovane (opalene ) kontakty.Rele prepina dosť velky prud a tym sa opaluju kontakty.Pačka prepina menšie prudy ,preto by sa mala menej kaziť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.