Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ponecháním plynováho zapalovače v autě, které je po celý den zaparkované na slunku. Při cestování po kempech mi sirky navlhnou a nejde občas jimi zapalovat. Plynový zapalovač jsem se doposud bál ponechat v autě, ať nedojde k výbuchu. Už to několikrát ukazovali v TV, jak auto shořelo. To ale majitel nechal zapalovač asi přímo na místě, kam svítilo slunko. Já bych ho uložil do kufru, ale i tak je tam dost teplo. Co Vy, necháváte plyn. zapalovač v autě? Pro upřesnění - auto zůstává v kempu a já jsem úplně jinde...
pokud není na přímém slunci,tak i přes vysokou teplotu uvnitř auta k explozi nedojde-oněch maximálních třeba 50°C je stále ještě v "normě"-prostě nesmí na něj svítit slunce...
doplněno 30.06.11 19:20:jsem kuřák a taky s sebou vozím permanentně ve schránce spolujezdce jeden rezervní už kolik let...
Jednou jsem nechal ve Warťáčkovi zapalovač na palubce, žádný požár se nekonal. Akorát jsem pak chvíli přemýšlel, proč mám pod pedálama nějaký rozšlapaný zbytky blinkru - zapík byl oranžovej...
Já mám v autě elektrický zapalovač a sirky. Jsem nekuřák, takže víc nepotřebuju. Navíc se mi nestalo,že by byly sirky vlhké, jsou tam celý rok, kdyby náhodou. Ale kde kdo vozí celou nádrž na plyn, tak nevím
To je stejné jak auto na lpg, cng. Bomba plná plynu a nevybuchne. Naše auto je na LPG, auto černé barvy a bomba také černa uložena ve předu v kufru hned pod kapotou, teplota laku 90°C v kufru 80°C a nic se nestane! A normální plynový zapalovač je už několik let ve schrance kde je taky kolem 60 °C a je to vpohodě.
Zdeno, zapalovač vozím normálně v autě u "vercajku" v kufru, již několik let a vše bez problému, to samé se zapalovačem v loketní opěrce. Pokud se opravdu nenechá na přímém slunci za oknem, nic se nestane. Zkoušeli jsme za jak dlouho zapalovač dokáže bouchnout ve vyhřátém vraku a za oknem v parném létě bouchnul za necelou 1/2 hodinu na sedačce to bylo za hodinu. Celkem jsme nechali bouhnout asi 10 zapalovačů a vždy se jen rozletěl na tisíc kusů, ale nedokázal nic zapálit. Nejspíš by to musela být velká shoda náhod aby auto blaflo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.