Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový zapalovač v autě v létě

Od: zdeno* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ponecháním plynováho zapalovače v autě, které je po celý den zaparkované na slunku. Při cestování po kempech mi sirky navlhnou a nejde občas jimi zapalovat. Plynový zapalovač jsem se doposud bál ponechat v autě, ať nedojde k výbuchu. Už to několikrát ukazovali v TV, jak auto shořelo. To ale majitel nechal zapalovač asi přímo na místě, kam svítilo slunko. Já bych ho uložil do kufru, ale i tak je tam dost teplo. Co Vy, necháváte plyn. zapalovač v autě? Pro upřesnění - auto zůstává v kempu a já jsem úplně jinde...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

pokud není na přímém slunci,tak i přes vysokou teplotu uvnitř auta k explozi nedojde-oněch maximálních třeba 50°C je stále ještě v "normě"-prostě nesmí na něj svítit slunce...

doplněno 30.06.11 19:20:

jsem kuřák a taky s sebou vozím permanentně ve schránce spolujezdce jeden rezervní už kolik let...

zdeno*
hodnocení

Dík za reakci, doufal jsem, že to tak nějak bude. Asi kuřáci zapalovač nebudou vždy brát s sebou z auta. Jsem klidnější. Z.

hop®
hodnocení

2x

Jednou jsem nechal ve Warťáčkovi zapalovač na palubce, žádný požár se nekonal. Akorát jsem pak chvíli přemýšlel, proč mám pod pedálama nějaký rozšlapaný zbytky blinkru - zapík byl oranžovej...:)

raadek*
Přesně jako vy hope. V devadesátých létech ve Favoritu na palubce oranžovej zapalovač. :) R.

stirecek*
hodnocení

0x

Já mám v autě elektrický zapalovač a sirky. Jsem nekuřák, takže víc nepotřebuju. Navíc se mi nestalo,že by byly sirky vlhké, jsou tam celý rok, kdyby náhodou. Ale kde kdo vozí celou nádrž na plyn, tak nevím :)

mux

To je stejné jak auto na lpg, cng. Bomba plná plynu a nevybuchne. Naše auto je na LPG, auto černé barvy a bomba také černa uložena ve předu v kufru hned pod kapotou, teplota laku 90°C v kufru 80°C a nic se nestane! A normální plynový zapalovač je už několik let ve schrance kde je taky kolem 60 °C a je to vpohodě.

doctor
hodnocení

0x

Mě bouchnul zapalovač v autě kdysi v 9:30 hod., nic se nestalo.

zdeno*
hodnocení

Ještě by bylo dobré vědět kde byl umístěný...

ar*

Zdeno, zapalovač vozím normálně v autě u "vercajku" v kufru, již několik let a vše bez problému, to samé se zapalovačem v loketní opěrce. Pokud se opravdu nenechá na přímém slunci za oknem, nic se nestane. Zkoušeli jsme za jak dlouho zapalovač dokáže bouchnout ve vyhřátém vraku a za oknem v parném létě bouchnul za necelou 1/2 hodinu na sedačce to bylo za hodinu. Celkem jsme nechali bouhnout asi 10 zapalovačů a vždy se jen rozletěl na tisíc kusů, ale nedokázal nic zapálit. Nejspíš by to musela být velká shoda náhod aby auto blaflo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]