Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidi
před časem jsem zde založil jedno téma ohledně typů na auta do 50000kč. No jeden z vás mi poradil stránku mobile.de kterou mi doporučilo i pár známích, bohužel však neznám nikoho kdo by osobně koupil auto z této stránky a proto se chci zeptat na co bych si měl dát pozor, zda se dá věřit údajům které tam jsou, jak je to s dotažením auta do čech a následně i s přepisem. atd.
Děkuji za pomoc
já když jsem hledal pro sebe auto do 60 tis. na Mobile.de, tak se to s připočítáním poplatků vyrovnalo ceně, za kterou jsem ho koupil tady. Na fotce stejně není vidět vše a když tam přijedete,tak najdete něco špatně a jízda se Vám nezaplatí.
ale německá auta jsou v každém případě kvalitnější než auta prodávaná u nás, takže i kdyby bylo stejně drahé, vyplatí se to...Lepší stav komunkací, servis a přísnější technické prohlídky a velikost německéhop trhu, to jsou jednozančné argumety proč si pořídit auto z německa...
to ano ale vzhledem k tomu že jsem velmi vzdálen od Německých hranic zvažuji zda tato volba bude pro mne skutečně výhodná
nic není nemožné, pokud umíte německy, domluvíte si telefonicky auto, vyrazíte nočním rychlíkem do Hamburgu cca za tisícovku, 20 eur dáte za taxík který Vás doveze kam chcete, ,přijedete tam ráno, dopoledne vše vyřídíte a pojedete domů po ose...převozní značky stojí kolem 46 eur, pojistka 80, protokoly na STK asi 2700,- Kč a na úřadu shválení 2000, Kč , registrace 800,-, pokud plní auto euro 3, tak je to bez eko-daně...počítejte...k tomu pojsitka od Slavie zy 2000,- na rok
dovozce si bude počítat minimálně 15 tisíc, a auto Vám prodá s německými doklady...v lepším případě s čistopisem TP, v nejlepším případě zařídí značky, ale to vše si naúčtuje...Pokud chcet zrpstředkovatele, těch je na netu víc než dost, například Petr Panhans z Chebu, který má dvojí občanství a je rodilým Němcem Vás vše telefonicky domluví, odveze Vás svým autem na místo určení, vše vytelefonuje, zařídí, koupí Vám značky i pojistku a domluví s prodávajícím slevu, třeba 200-300 eur, ale také mu budete muset zaplatit...v konečném dlůskledku Výs to vyjde stejně, jako když to doveze na popvalu dovozce, který vozí několik aut najednou a má proto nižší náklady...výhodou je že auto vidíte předtím než zaplatíte, a když se Vám nelíbí, je schopen na mobile najít ihned další auta a vše operativně zajistit...
Auto se nekupuje od mobile.de, ale od prodejců nebo soukromých osob které tam inzerují. = Záleží od koho budete kupovat. Obecně je nejlepší přímo od soukromé osoby, a u prodejců se vyhnout arabům a jiným náplavám (občas pracujou stylem českých bazarů). Lepší je když je šéf němec, ten až na vyjímky drží německou preciznost a něco šidit ho ani nenapadne.
Zkuste nějakého dovozce, bude Vás to ale stát 15 tisíc navíc
doplněno 30.06.11 16:33:od fyzické osoby kopíte zpravidla auto kterí je přihlášené, pak musíte auto sám nebo nejlépe s prodejcem na místním úřadu odhásit, a obratem si koupit pojistku a exportní značky, to bývá problém, přesvědčit Němce aby si vtal cvolni a pomohl Vám vše zařídit...ale nioc není nemožné, je to jenc o komunikaci...pokud koupíte auio z autohause nebo solidního autobazaru, auto bude odhlášené a s nákupem exportních značek Vám personál po předchozí domluve pomůže, bude Vás to stát nějakých 100 nebo 150 eur navíc...Solidní autobazary to dělají běžně...solidní autobazar je schopen zajistit exportní značky i v mimoúředních hodinách, potože nemecký úřad vychází žadatelům zu řad profesionálních prodejců po předchozím objednání vstříc...
Důležité je pro vše předem domluvit, k tomu musíte umět dobře německy a vědet, co po kom chcete...
no to je opravdu vysoká cena to mi příjde levnější si pro to auto zajet osobně to by mě vyšlo cca na 5000kč
To jste z levného kraje, za pět tisíc ho nedovezete ani určitě. Po vlastní ose potřebujete převozky, pojistku a pak celý kolotoč u nás. Počítejte minimálně 15tis kč a výš. Takové věci rád svěřím odborníkům a nemůžu říct, že by to bylo dražší. Navíc kupuju auto se zárukou, přihlášení na mě spolu s emisemi a stk už je v ceně vozu a ve výsledku mě vyjde ještě levněji, než jsou ceny v německu a to mi ho prodejce ještě rád pojistí přímo on-line při převzetí. A každé auto projde kontrolou a očistou. Ono když tam přijede nějaký jarda, který se neumí domluvit, těžko ujedná slevu,ale když tam přijede někdo se třemi kamiony, tak má ceny o kterých se vám ani nezdá.
To má ale podmínku solidního dovozce který to tam koupí a tady prodá. Hodně často to tu funguje spíš tak, že místo kontroly a očisty to je očista od dobrých dílů a příslušenství (např. letní alu kola prodá zvlášť) a retuší - stočí tachometr, auto pěkně naleští atd. Při koupi přímo v Německu je tohle riziko výrazně menší, než když se to svěří průměrnému odborníkovi v ČR.
No samozřejmě to tak může dopadnout, kdejaký bazar to má v nabídce, proto jsem psal odborníkům. Mám již druhé auto a vždy bylo vyumývané, navoskované, běžný servis, poněvadž kupuju jedno maximálně dvouleté vozy. Nové alu kola a pneu min 80% jsou samozřejmostí, takže už jen ty nové liťáky mi zaplatí celý dovoz. A jak jsem psal, prověření vozu, stk, emise a přihlášení je v ceně, stačí jen dva dny předem podepsat plnou moc a pak máš komplet vůz na značkách a pojistka samozřejmostí, takže vyjedeš už s pojištěným vozem bez starostí a dalších výdajů. Stačí jen koupit naftu a jezdit. Záruka dle zákona.
Ahoj, téma je sice starší nicméně stále aktuální. Lidé čím dál více vyhledávájí jinou možnost než koupi vozu z místních autobazarů, které prodávají auta v ne moc dobré kvalitě. Mobile. de může být super příležitost jak koupit fakt levné auto. Ovšem nemusí to být podmínkou a i tam lze narazit na hodně špatné kousky. I když podmínky pro vkládání inzerátů se zpřísnili úplně to špatné nabídky nevyfiltrovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.