Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajal jsem auto a přišla mi pokuta

Od: mustang* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Vloni jsem prodal auto a kvůli eko poplatku mě nový majitel přemluvil, abychom ho nepřepisovali, ale udělali nájemní smlouvu na 48 měsíců a teď mi přišla výzva k zaplacení ceny za odtah vozidla při blokovém čištění. Od auta nemám ani malý ani velký TP a chtěl bych vědět co mám teď dělat. Mohli byste mi prosím poradit?

Předem moc děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mustangu,

to je důsledek Vašeho špatného konání. Nevím jak zní Vaše smlouva o nájmu, jaké jste si stanovili podmínky... ale klidně vidím situaci, že můž dojít až k exekuci Vašeho majetku (to nesmíte dopoustit), nebo k potrestání viníka, který zavinil tento problém.

Co nejdříve vozidlo převeďte na nájemce.

ICQ 55180641

mustang*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď a za radu. Jen nevím jak to mám udělat protože já od auta vlastně nemám žádný doklad Velký i malýTP má u sebe on a nebere mi telefon. Děkuiji za odpověď.

hujohuio
hodnocení

0x

1. udělal jste oslovinu, měl jste auto prodat a odhlásit na nového majitele. Takhle žádný nový majitel není, ale pořád jste to vy Velký TP má být u majitele = měl jste si ho nechat u sebe.

Oznamte kdo tam s tím autem zaparkoval a ať to vymáhají po něm. Dále si od nájemce stáhněte velký TP k sobě. Sepište kupní smlouvu a auto mu prodejte, do 10 dnů ho odhlašte. Termín na dohlášení není zákonem stanovený, tj. nový majitel s autem může v polopřevodu legálně jezdit = vyhnout se ekopoplatku. Vy budete mít doklad (kupní smlouva) že auto není vaše a tím to pro vás končí.

buss
hodnocení

0x

No a co ho uvést jako provozovatele?

bussi, co tím vyřeší?

hodnocení

0x

Pokud znáte jeho jméno a adresu, tak ho nahlaste na Policii ČR jako piodezřelého z krádeže Vašeho auta. V rámci objasňování případu se vše dá napravit.

cepagis*

To je nápad! Tazatel zajde na Policii ČR a tam oznámí krádež vozu. Dokonce jim řekne, kdo se krádeže dopustil. A "zloděj" si to nenechá líbit, protože nařčení z krádeže je samořejmě závažnější než to, že někde nechal auto, které má pouze pronajaté. Prokáže se nájemní smlovou a Policie půjde po majiteli, který bude mít další problém s křivým obviněním...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]