Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když se daří tak se daří . zase tu mám nehodu . Chci se zeptat co je nejlepší? Mam na autě udělanej spešl nárazník ( zadní ) . Byl jsem nabourám a nyní to budu muset opravit . Ale otázka zní jak postupovat , pojištovna řekne , novej nárazník + lišta + lak + práce , ale já tam mám ještě takovej převlek , kterej je zahlazenej s origo nárazníkem , tak to vypadá jako jeden kus, jen to vyšlo o cca 7tis více .Mám to udělat rozpočtem , nebo dát do servisu ať to daj do původního stavu? Přece mi pojišťovna nemůže říc , že zaplatěj jen origo nárazník a ostatní ne . To bych ještě musel dávat novej vejfuk ,protože tam mám dělanej přímo do stávajícího nárazníku . Díky za rady
Má tato úprava homologaci? Jestli ne, tak bych byl byl neremcal a nechal udělat rozpočet.
Ty musíš mít pod kapotou asi velké stádo koní, když máš 4 výfuky. Já jsem žabař, mám jen jeden výfuk na 400HP. To tvoje musí mít určitě přes 1000HP. (Sorry za rýpnutí, já jen tyhle věci nechápu)
možná ,kdyby jsi lépe četl , zjistil by jsi , že jde o ten nárazník a né vejfuky . Ty tam nemám . Foto jsem dal jen proto ,aby bylo vidět jakej tam je ten převlek nárazníku . Na co homologaci? je to jen převlek origo nárazníku , nikde není problém ani na technický
Většinou je homologace potřeba jen, když se něco stanev (pojišťovna) nebo STK a PČR. Pojišťovny rozhodně jen tak nepustí nějakou korunu a zrovna tohle schválené rozhodně není. Je to jako dát do origo světlometu s homologací pro halogenku dát xenonové světlo. Na lampě je sice homologace, ale takto rozhodně neplatí. Podobně je na tom ten Váš převlek...
ok , převlek řešit nebudu . Nyní jsem mluvil s tím kdo to má nastarosti a ten mi řekl , že se odečítá 50% z ceny dílů .Já potřebuju novej nárazník + lištu nárazníku + parkovací čidlo = 9305 + práce a lak . A on mi řekl ,že za meteriál mi daj 50% . To si mam jako ostatní zaplatit sám? K čemu je teda pojištění? Měl jsem pojízdné auto ,ale nyní nemůžu jezdit , protože mi zaplatěj jen půlku nárazníku , půlku lišty a půlku čidla .
Pojišťovna má povinnost uhradit skutečnou škodu a ta je cena nových dílů + práce s výměnou. Zkoušejí to uhrát na amortizaci, nesmíte se nechat. Likvidátorovi řekněte že chcete skutečnou škodu a pokud ne tak to budete vymáhat právní cestou. Když se budou pořád cukat tak zajděte za právníkem, návrh žaloby by měl stačit...
Díky moc .
doplněno 08.11.12 14:07:Ještě se zeptám , když jim řeknu , že chci úhradu rozpočtem a oni pak pošlou nějakou malou částku , dá se s tím něco dělat , nebo mam smůlu?
Zeptal bych se kolik by byla cena rozpočtem (před vašim souhlasem s rozpočtem to chtějte písemně, aby nemohli říct hodně a pak přijít s málem a to hodně zatlouct)
Tak přijede jejich technik a jak mám postupovat? Ať mi řekne kolik mi daj rozpočtem a pak se podle toho rozhodnu jestli ano či ne?
To nevadí , protože ty věci stejně musím dát nové .Nárazník je nepoužitelnej , lišta a čidlo taky
nedávno běžela rekl.kampan(zaštituje Zbynek Merunka z Autosalonu) o společnosti řešící právě tohle "cukání" pojištoven,a asi i vcelku úspěšně(ono není moc co laborovat-zákon hovoří jasně),bohužel spousta čechů raději sklopí uši a jsou rádi,že dostanou alespon něco...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.