Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení autoradia

Od: mara21® odpovědí: 27 změna:

Čau jak mám zapojit autorádio doma v garáži,autorádio mám jvc kd-s636,a konektor mám iso uloz.to/... Dík moc za poraďení?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

je to jednoduché, konektroy v autě se spojí s konektroy autorádia, připojí se anténa a rádio se zasune, a je to...nejčastějším problémem bývá zapojení kablíku kterým neustále protéká do rádia proud který udržuje v paměti nastavení stanic, ale to najdete v návodu k rádiu, někdy se musí prohodit s jiným kablíkem

hodnocení

Ale né já sem to myslel ne v autě,ale normálně to zapojit na stole třeba jako je tady

jaký kábel mám napojit na trafo a by to jelo radio a cd.

technoman*
hodnocení

0x

Na trafo? Za trafem musíš mít usměrňovač s vyhlazovacím kondenzátorem a tlumivkou! Černý vodič (kostra) zapojit na - pól , červený (trvalý+) spojit se žlutým (spínaný+) a připojit přes pojistku na + pól zdroje. Průřez kabelu se volí podle délky a proudu odebíraného autorádiem.

plaky*

najlepsie je zdroj od PC a mas hotovo... mam to uz vela rokov a bez problemov *palec*

hodnocení

Jo tak už svítí a jede,teď když napojím repráky,na ty piny co jsou ze zadu jeden je červéní a druhí bílí tak ani nechrapíjou jako kdyby to ných nešel proud nevíte co stím?:(

technoman*
hodnocení

0x

červený a bílý? nejsou to ty chinche na výstup zvuku k zesilovači? Vždyť repráky máš vyvedené na ISO konektoru! Na té druhé části než máš napájení.

doplněno 28.06.11 23:35:

Když tu druhou, volnou část ISO konektoru položíš vodorovně, tak máš vedle sebe čtyři svislé dvojice pinů. Každá je pro jeden reprák.. Dva přední L a R a dva zadní L a R.

hodnocení

A co z anténou mám tam dát drat nebo hřebík,aby býl co nejlepší signál na výsílače fm dík moc?

technoman*
hodnocení

0x

Stačí obyčejný drát, opatrně vsunout do anténního konektoru.Tak asi metr a půl dlouhý, nebo delší.

hodnocení

Nevíš jeětě čím to může být když mě nechce rádio přechrávat cd-čkA čas tam běží a nic nehraje jinak rádio hraje pěkně ani nechrasťí stanice a jede pěkne čím by to mohlo být ,že to nepřehrává cd-čka jinak v kazeťáku jede cd-čko?

jirkamatapat*

Obyčejně to je porucha mechaniky cd.Může to být spadlý náhon,to je taková plochá gumička,nebo i zarezlá hejblata.

technoman*
hodnocení

0x

jestli máš na CD písničky v mp3 a rádio to neumí přehrát tak by toto mohlo dělat. Mně tohle dělá hifivěž páč neumí přehrát mp3. Ale v kazeťáku přehrát cédéčko? to jsem nějak nepochopil.

hodnocení

Tíjo tak to nevím jesty rádio jvc kd-s636 umí prehrávat cd?

technoman*
hodnocení

0x

No tak má to štěrbinu do který vleze CD nebo dvířka kterýma projde kazeta?

hodnocení

Na Cd,ale cd se v mechanice točí i na displejí bježí čas písničky a reprákach jenom šustí?

technoman*
hodnocení

0x

A máš k tomu návod? Je to klasické originální CD nebo doma vypálený MP3? Je někde na čelním panelu symbol MP3? Možná , pokud je to starší rádio že to MP3 neumí přehrát.

hodnocení

Už to jede ,ale ne na mp3,ale na cda jo a ješťe jáký mam použít adaptér já mám 12V 1.0A max 12w a někdy když dám zvuk naplno tak začne rádio samo vypínat a zapinat se jaký mam použít adaptér dík moc?

technoman*
hodnocení

0x

Každopádně nějaký který dokáže poskytnout větší proud, 1A je málo, zkus starý AT zdroj z počítače, (s tím stiskacím vypínačem na krátkým kabelu) nebo nabíječku s regulací napětí. Anebo přímo autobaterii s tím, že jí občas nabiješ. Jinak - podobné adaptéry na vyšší proud se dají koupit, i jako stavebnice.

hodnocení

A co říkaš na adatér od repráku 12V 4.2A?

technoman*
hodnocení

0x

Jo, to bude mnohem lepší. A víš alespoň kolik to rádio odebírá při "vyhulení"? Zkoušel si měřit proud, třeba multimetrem?

hodnocení

Ne zkoušel jsem měřit napětí

technoman*
hodnocení

0x

Možná že ten adaptér bude stačit. Ale změř ten proud. Tím se hned pozná, jestli to utáhne nebo ne. Kdyby se adaptér nadměrně zahříval tak ho vyměň za výkonnější.

hodnocení

Já si myslím,že to má tak 10w když tam mám 2 repáky kerý mají 4w+rádio 6w.

technoman*
hodnocení

0x

zkus to a uvidíš.

hodnocení

A nevíš v jakým formátu to mám vypálit,aby to jelo?:):):)

technoman*
hodnocení

0x

Zkus vypálit jedno CD v MP3 a druhé ve WAW a uvidíš co půjde.

hodnocení

WAW to mě nejde přehrát v pc?

doplněno 07.07.11 13:23:

,Ale na mobilu jo a na cd ještě nevím.

hodnocení

jo už mě to cd-čko jede,A nevíš ještě jak by se dal výrobit nějaký zesilovač signálu,Protože od nás je vysílač asi tak 20km a když dám třeba evropu 2 nebo kisshady tak z repáků jde jenom šumění a nic nehraje dík moc?:(:(:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení autorádia
Otázky na téma zapojenie autoradia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]