Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to piska v autě?

Od: drakek* odpovědí: 6 změna:

Zdravim.

Mam mensi problem s autem, a nevim co mam ocekavat, tak bych se rad zeptal zkusenejsich pred navstevou mechanika. Kdyz pri jizde slapnu razne na plyn tak se mi z motoru ozve takove "piskani" zni to jako cvrcek :) a ukapava mi olej z hadice od turba jak je klapka na plyn.

Je v haji turbo?

Auto je Octavia 1.9 TDi, 81 kw, r.v. 2002, 157kk najeto.

diky za odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doctor
hodnocení

0x

Píská jako cvrček? divné přirovnání. Snad tedy cvrká a nebo píská?

drakek*
hodnocení

ani nevim jak to mam popsat, je to takovej "pistavej" zvuk

hodnocení

0x

Jak uvádíte , že se cvrček projevuje při prudkém sešlápnutí plynu , tak to jsou indicie na detonace. Používáte benzin z vyšším okt.číslem? Zkuste před potřebou razantního sešlápnutí plynu , raději přeřadit na nižší rychl.stupeň a pak akcelerovat ,zejména při větším zatížení motoru (jízda do kopce ,po průjezdu větší zatáčky a pod.) kdy se jeho otáčky značně snížily . miro

1.9TDI...Používáte benzin z vyšším okt.číslem?*ee*

To snad ani ne...*cteni*

ar*

Pokud by se použil ten benzin, tak by se určitě odstranilo to hvízdání ;).

Né já tuším kam miro mířil, ke "zařechtání" ventilů, ale to nebude nejstíš tento problém. Pokud jde o otázku tazatele, tak to se dost těžko určuje pokud člověk ten zvuk neslyšel. Může to být jen volnější plochý řemen, který pak zapíská pokud jde motor razantně do záběru. Na to turbo to netypuji, to by "pískalo" v určitých otáčkách a bylo by jedno jestli přidáte plyn rychle nebo pomalu.

P. "aux" omlouvá se za přehlédnutí "TDI" .Soustředil jsem se na projev závady - cvrčka. děkuji miro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]