Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocet na sklo auta?

Od: karolim odpovědí: 5 změna:

Zdravím, nedávno jsem jel autem a chlápek předemnou si ostřikoval okna a ostříknul i moje...Zapáchalo to hodně octem a tak jsem se chtěl zeptat, jesti tady s tím nemá někdo zkušenosti, chci ho zkusit taky...Opravdu je ocet tak účiný na nečistoty na skle a nemůže to něco při dlouhodobém používání udělat laku?Otázka pro motoristy ale i pro chemiky;) Děkuju za odpoveď(i).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Ocet určitě není to pravé na sklo ani na karoserii.Něco jiného je,setřít vápenaté usazeniny ze skla jen ve zředěném octě hadříkem a pak rychle omýt vodou.Běžněji se používá roztok lihu-asi 10 % a 1-2ˇ% čpavku.V 1 l destilované vody.

JABRAKA

jabraka*

Ještě malý dodatek.Možná někteří lidé,kteří používají vodovodní vodu do ostřikovačů,odstraňují kaly,které se z tvrdé vody usazují,octem,což skutečně funguje.Další dopady už jim nedocházejí.

JABR

hodnocení

0x

Ano, ocet má odmašťující účinky, ale do ostřikovače bych jej opravdu nedoporučil. Je to prostě kyselina, ikdyž jen osmi či desetiprocentní, navíc dále ředěná... Je to sajrajt pro vše, kam se dostane počínaje samotným ostřikovačem a konče těsněním skel či lakem... Učinné náplně do ostřikovačů jsou jen o málo dražší než ocet a proto bych právě zde opravdu nešetřil... tak bohatej prostě nejsem.

karolim
hodnocení

Díky všem za odpověd, chtěl jsem to zkusit ale zkusím raději ten líh;) Ono to auto předemnou mělo snad 100% ocet, jenže je fakt, že to byl Favorit a majiteli to bylo asi jedno, hlavně že to čistí :D

davidhavel*
hodnocení

0x

Dost možná to nebyl ocet, nětkeré levné vody do ostřikovačů opravdu podivně zapáchají... věřte pumpaři :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]