Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám otázku a problém.Jezdím s nepřihlášeným autem na mou osobu,mám ustřižený růžek malého TP,velký mam také.Auto jsem koupil u Áček,kde jim mj trvalo 2 měsíce než mi doklady k registraci poslali!Takže porušili zákon a já díky tomu nemohl 10 ti denní lhůtu dodržet.
Poté jsem auto přihlásit chtěl, ale ani v 1 z 5 ti případů se mi nepovedlo toto provést - pro zaneprázdněnost magistrátu. Prostě tam dali ceduli že pro daný den je kapacita lístků vyčerpána a bylo vyřešeno za mne.
Potom jsem se dostal do problémů se zaměstnáním a díky placení ekodaně jsem převod dodnes nemohl uskutečnit - je to tak rok a půl.
Zastavilo mne pár policistů, někteří to absolutně neřešili,jiní dali menší pokudu,jiní vyšší,jiný třeba taky vůbec...až na 1 policistu,který mi sdělil,že mi nebude dávat pokutu ale že to nahlásí magistrátu a budu platit nemalou pokutu.Uplynulo 2 měsíce...a nic od magistrátu mi nepřišlo.
Dnes mne zastavili policisté s tím, že mi bud dají pokutu nebo to nahlásí.Tak jsem nejdříve řekl at to nahlásí a oni mi pak řekli,že prý mi odeberou i ŘP a že s tím jezdím dlouho atd...tak jsem se s nimi hádal,proč mi budou brát ŘP když jsem "NIC" neudělal.Jaksi v téhle zemi nikoho nezajímá,že prostě na tak drahý převod nemám peníze-práce není,dávky mi odebrali,prostě na to nemám...nakonec jsem "vyhádal" tedy pokutu,s tím,že na magistrát NIC nahlašovat nebudou.Ten protokol o nahlášení mi dali...
A tak se tedy ptám - opravdu MOHOU vzít ŘP kvůli tomu že nemám dohlášené auto?Navíc když mám v pořádku STK,mám od něj veškeré doklady a je tedy evidentní, že "jen" není v registru?Mne už tento stav opravdu nebaví,a bez placení ekodaně ale tuto situaci nelze vyřešit...tak pokud existuje nějaká "rada",prosím,poraďte...zákon obcházet nechci,ani mi nejde o to abych ušetřil.Ale jaksi,já nemohu za to že jsem nezaměstnaný a ty peníze nemám!To je mám jít někam ukrást?Radu typu - auto dej do garáže a jezdi MHD nepotřebuji, to je to samé.Už mne dopravní podnik okradl o hodně peněz jen proto že někde nešel koupit jaksi lístek...
bylo to tu již tolikrát,že stačí probrouzdat i nedávnou historii a dozvíš se co a jak-autu "odhlášením na..." třeba tebe(je to jedno) nezaniká jeho registrace,způsobilost k provozování atd.-prodejce splnil svou zákonnou povinnost při změně-odhlásil(pomijím dobu...,u AAA běžné),ale doregistrace již není změnou ve smyslu příslušného zákona,takže auto v polopřevodu má stejnou právní způsobilost jako kterékoli jiné auto -pokud má platnou TK a uzavřené zákonné pojištění...Úřadové právě absenci legislativy řeší po svém-svévolným poškozováním veřejné listiny(ORV-malý techničák),čímž v podstatě porušují zákon,akorát,že se ještě nenanšel nikdo,kdo by na konkrétního úředníka podal tr.oznámení,aby věc došla až k soudu-který by musel dle platných zákonů rozhodnout a dát žalobci za pravdu-úředník není oprávněn jakkoli poškozovat(stříhat růžky apod. nesmysly)platný doklad vydaný státní správou...
No mě určitě...ale spíš těm policistům kteří takhle jen zneužívají toho že dotyčný není natolik informován nebo z nich má respekt...
a právě proto(a nejen proto)existují takové a podobné poradny,ay pokud možno co nejvíce lidí "vědělo" a nemohli s nimi "pomahači" a úřadové "vyj..bávat...". mnohem lépe se to "zkouší" na člověka,který neví,je v tu chvíli v tísni apod.než na človíčka věci znalého...
Víte ono to je to těžké...
1) Malý TP (ORV) je úřední listina a její perforování nebo střihání nemá oporu v zákoně. Výkonou moc lze realizovat pouze v mezích zákona. Žádný právní předpis nenařizuje perforaci (omezování) malého TP (ORV).
2) Každý kdo hodlá vozidlo provozovat je povinnen... a tady je kámen úrazu, někdo tvrdí, že změna se musí hlásit do 10ti pracovních dní, někdo že až budu vozidlo provozovat, tak si ho přihlásím.
3) Policie Vám nic nemůže. (Vozidlo jste opravoval a až dnes jste ho začal provozovat, tak mi prokažte že ho provozuji).Nemají šanci.
4) Řidičák Vám za to vzít nemohou, leda že by jste řídil s trojkou v krvi. )
5) Vozidlo má doklady tudíž je v registru, tak se nemáte čeho bát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.