Nejste přihlášen/a.
Potrebuji v Praze se zbavit auta Ford Fiesta, r.v.1989, pojizdne, denne jezdene v Praze, STK do 8/2011.
Klidne bych ho dal nekomu i zdarma, ale musel by onen dotycny vyridit odhlaseni z registru a vyresit, co udelat s SPZ.
Kupuji auto nové a na parkovišti už není místo... Problém je možná v tom, že je auto psaný na tchyni, já jsem jen "provozovatel"?
" sam11", Vy nabízíte auto zdarma, notabene, když ještě není Vaše? To chcete někoho dostat do maléru? Pokud se chcete auta zbavit, tak zákonnou cestou. Naložte tchýni a nechejte auto ekologicky zlikvidovat. - stařenka
S autem odjeďte do sběrného dvora, tam auto předejte, velký TP Vám musí firma vrátit, kopii ať si udělají sami, je ro veřejná listuina, vydal jí dopravní úřad a ten jediný má možnost odebrat Vám jí...vydají Vám potvrzení o převzetí autovraku, s tímto potvrzením s velým a malým TP a značkami jděte na registr a auto trvale vyřaďtě z evidence.Vyhýbejte s e podomních překupníkům, kteří si auto odvezou a vydají Vám falešné potvrzení, to která budou chtít ještě zaplatit...auto klidně prodejte, nepříklad za 5.000,-Kč, ale v každém případě udelejte na registru odhlášku na nového vlastníka, splníte si tím zákonnou povinnost a co se pak s autem stane jde mimo Vás...s velkým TP, který Vám úředník vrátí s vyznačením trvalého vyřazení jděte pak na pojišťovnu a zruště pojistku.
doplněno 25.06.11 14:59:Již se to zde řešilo. Čtěte radu od: "nespokojený úředník"
...no je taky možnost naložit tchýni, auto rozjet někde proti zdi a vyskočit. Policie už by to auto odepsala, tchýně by byla u toho a bylo by to bez starostí.
Nechci nikoho do maléru dostat, tchýně s tím souhlasí a podepíše i plnou moc.
Jen ona mi cpe, že to mám dát do bazaru. Jenže to před STK a v takovým stáří nikdo nevezme. Ona to nechápe, v autě jezdila hodně let na nákupy a měla ho ráda... pak ho dala nám
V bazaru asi jedině na protiúčet, ale já auto z bazaru nechci, kupuji přece nové se servisem atd
Díky, pt!
A v tom sběrném dvoru asi za to zaplatím, že? Myslím, že to musí být jen v místě bydliště majitele vozu nebo stačí v bydlišti mým?
!sam11", je pravdou, že jsem likvidovala ve sběrně /kovošrotu/ v místě trvalého bydliště a neplatila jsem ani korunu. Ale pokuste se zavolat do některé sběrny /kovošrotu/ v okolí vašeho bydliště o informace. - stařenka
já myslím,že kdby jste dal inzererát třeba na bazos.cz, a dal tam nejakou cenu,třeba i za 1000 kč, tak si ho třeba někdo jestě rád koupí, samosdřejmně sestavit kupní smlouvu. zkuste to.
michal958: mohu to dát ostatně i na Aukro... ale mám pocit, že to bude marný, neb to auto je dost starý. V bazaru mi řekli, že jedině protiúčtem (jenže já další jetinu nechci!) by ho brali. Starostí s tím asi by bylo více než s tím kovošrotem. Přijde mi sem 15 lidí to vokukovat, projíždět, budu s někým se dohadovat. Na to nemám nervy
"sam11", řešila jsem ten samý problém, auto jsem měla i po Technické, ale při prodeji by si kupujicí musel zaplatit vysokou eko daň, proto jsem dala auto ekol. zlikvidovat. Pokud nechce mít Vaše tchýně starosti, odvezte auto do kovošrotu. - stařenka
Milá stařenko, je to přesně tak. Tchyni se ani na ten úřad s TP nechce Ale asi bude muset, že jo...
"sam11", máte to trápení. Je to auto tchýně, mohla by být trochu vstřícná, omlouvá ji to pokud je starší a nemocná, ale bude lepší, když ji vezmete s sebou. Možná by stačila plná moc, ale zase bych to telefonem obvolala, ať jdete na jisto a máte to napoprvé odbyté. - stařenka
same, ať se rozhodnete jakoliv, musíte zařídit aby v techničáku byl zápis buď:
vozidlo zrušeno, nebo vozidlo odhlášeno na: (nekoho)
OK? jinak si zaděláte na problémy...
Prodat ale s odhlášením je nejlepší řešení.
Jistě, pane Cukráři! Mám tady možnost to odhlásit na autobazar, je to domluvený. Jenže já bych musel dát asi 800 za ten převod a pak oni by museli v tom bazaru dát 10 tisíc ekolog. daň - což je šílený!
jak jsem již nabízel,samozřejmě s odhlášením-za nějakou symbolickou cenu tě Fiesty "zbavím"...pokud chceš písni a pošli svůj mail-můžeme se seriozně domluvit...
same-pár otázek níže se toto přesně řeší,po vás odhláška-tím pro prodejce ze zákona veškerá zodpovědnost zaniká-nemůžete odpovídat za něco,co nevlastníte)a pro kupujícího ponechání v onom "polopřevodu-jednoduché,legální,a navíc zdarma...
Jo ahá, polopřevod, nedohlášený vůz, zajímavé, prostě bys jezdil bez TP. Ale šli by po pův. majiteli, co?
po původním majiteli by těžko "mohli jít",jelikož i v registru od toho a toho dne odhlášení na..(ne na mne-již v prvním svém příspěvku jsem naznačoval,že užití obdobných aut v Krkonoších je časté a spousta známých řeší "pracovní" kárky třeba do lesa apod.) zaniká veškerá zodpovědnost,nemluvě o faktu,že dle Obč.zákoníku nabytí(a pozbytí)věci mezi jednotlivými fyz,osobami,coby dvěma smluvními stranami prodeje movité věci,vymezuje písemná(nejen) kupní smlouva...I ta by ti v poho stačila k deklarování faktu,že již od onoho dne auto nevlastníš...Jestliže dne 27.6.2011odhlásíš auto v registru,potažmo i v TP na X.Y.,tím vše ode dne 27.6.2011 pro tebe,coby dřívějšího vlastníka,zaniká-nemůžeš zodpovídat za věc nad kterou nemáš moc,jinými slovy jí nevlastníš...Tohle ošetřuje i mezinárodní právo-ve stejném duchu(nadřazeno naší legislativě),jelikož jsme se jako ČR zavázali je akceptovat...
doplněno 27.06.11 19:59:ještě doplním-mne je vcelku jedno co s onou Fiestou bude a nebude-jen ti nabízím možnost jí ještě účelně využít,aníž by tě to cokoli stálo a dokonce bys měl i nějaké kačky...Pro mne by to byla další starost navíc,ale zase si šplhnu u známých kluků lesáků tady u nás...nic víc nic míň...Jestli chceš není prolém,jestli nechceš není to zrovna tak prolém...
Promin, Eriku, docela Tě chápu, rád bych to tak urobil, ale jsem stále v jedný věci asi natvrdlej
Tady se píše
, že k odhlášení potřebuji mít papír o likvidaci vozu. Jak jinak bych ho, pojízdné, odhlásil? (Teda tchýně odhlásila?)
Same ale ty to auto nebudeš odhlašovat, ty ho budeš jen přepisovat. Na sebe ho odhlásíš třeba na erika a až ho budeš mít odhlášené, dál ti to může být jedno, jestli si ho někdo na sebe dohlásil, ty jsi zobliga. Eko daň platí kupující, to je jeho problém, tak jako všechno ostatní. Pro tebe je důležité auto odhásit, zbytek tě nemusí zajímat, protože tchýně je krytá!
Pokud jsem to dobře pochopil, tak Vaca80 už to neodhlásil, jen podepsal plnou moc k odhášení a to je rozdíl...takže udělej si sám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.