Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převedední bonusů při prodeji auta

Od: cornetka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, budu prodávat auto (pravděpodobně přes autobazar), u jehož povinnýho ručení mám bonusy, který bych ráda převedla na nový auto. Můžu tyto bonusy převést i v případě, že auto bude v bazaru nebo budu muset počkat, až se auto prodá? v druhém případě mám tedy u novýho auta uzavřít nový ručení, který bych později rušila a zakládala nový, abych mohla využít bonusy? už jednou jsem totiž zažila něco podobný s tím, že starý auto jsem odhlásila, ale stejně s tím byly nějaký komplikace. :o( předem díky za názory a odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bude to skoro presne tak, jak ste rekla. Zalozite si nove povinne ruceni bez bonusu a az se proda puvodni vuz (predpokladam, ze bazar prodej pouze zprostredkovava, pokud od vas auto kupuje, tak je toto resit zbytecne) tak si nechate prevest bonusy na vase nove pojisteni. Pojistovna Vam vrati preplatek. Nemusite tedy nove povinne ruceni rusit a znovu zakladat s bonusem.

Alespon takovou zkusenost mam ja s Generali a a Allianz.

takže bonusy jsou vázány na SPZ a ne na pojistitele? *nevi*

al bunda*

Bonusy jsou jen na jedno auto.
Taky jsem se divil..

murka*
hodnocení

1x

Ahojky,

nedávno jsem auto prodala. Při registraci nového auta musíte mít už pojištění, takže jakmile uzavřete pojistku na nové auto, tak jsou schopni převést bonusy,protože bonusy jsou i jako sleva z nové pojistky. Platíte o to méně a operátor je schopný bonusy převést. Nahlásila jsem nové auto a datum cca kdy auto prodám. Bylo tam 2 měsíční storno.Pokud bych neprodala, tak by se smlouva ponechala,ale protože jsem auto prodala, tak jsem pak jen poslala žádost o zrušení smlouvy č.. a pak mi jen poslali, že smlouva byla zrušena a vrátili mi přeplatek. Takto to bylo u Ceské pojistovny..

hodnocení

0x

Je to totalni hloupost, ale je to tak...holt bez nehod nejezdi ridici, ale auta :)

jabraka*

Zatím to mám čerstvě od Kooperativy.Nové auto musím pojistit bez bonusů.Ty zatím zůstávají na autě starém.Po odhlášení,nebo prodeji,mi zruší starou smlouvu,předložím kupní smlouvu,nebo protokol o ekolikvidaci.Pak mi od dalšího čtvrtletí,při placení pojistky už ty bonusy ze starého auta připíší.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]