Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím...
Když pominu kontrolu stavu vozidla, kterou si zajistím mechanikem, jak náročný papírově je dovoz os.automobilu z Německa po vlastní ose? Co bývá ochoten zajistit prodejce (bazar-autosalon)? V ČR je pak nutné zajet na STK a poté vůz přihlásit na přísl. DI?
Nebo je opravdu nutné nechat to dovozci a zaplatit za to?
Jedná se o vůz r.v. 2001 zn. Honda HR-V.
Díky za připomínky a rady
dříve jsme tahali hodně aut,nejen ze SRN(a to jsme řešili i všelijaké "vychytávky" jako USA auta,více jak 8-miletá v době kdy platil onen jakože limit dovozu 8 let, apod.s nimiž u nás vždycky úřadové dělali neskutečné šprajcíky a od čehož tedy většina dovozců dávala ruce pryč-nebyla to "rychloobrátková" auta-právě to ale byla nakonec výhoda,málokdo věděl-hlavně právě úředníci-takže když je tam člověk "zasypal" dokladama,schváleníma,homologacema-pravda,notná část udělána jakože samo doma dle vzorů-a přesto to vždy "schroupli"a nebyl problém a spousta "našich" aut jezdí dodnes...),dnes už tak "cvičně" jednou za měsíc výlet-vyplatilo se to tenkrát a vyplatí se to i dnes...Jazykové bariery se vůbec není třeba obávat,dnes už i "sousedi" ze SRN přišli na fakt,že opravdu jediným celosvětově univerzálním jazykem je angličtina,takže většinou i speakují(dříve to bylo vcelku zábavné,když na ně člověk zpustil English-německy jsem zvádal akorát to jejich "tčus" a "alló",a přesto se člověk vždy nějak "domluvil",i se slevama...Prostě se toho nebojte,počítejte zhruba 5000,- komplet dovozová STK a registrace na naše značky+cetsa a cena auta tam...
Není problem .Auto po dohádání ceny zaplatíte a na městském uřadě koupíte pýevozní značku i pojištění .V menším městě to stojí 80Eu a ve větším 100Eu platí pět dní.Tady zajedete na STK žádná tragedie jen zaplatíte za protokolk 1050kč navíc aodnesete to na DI aza dva dni vám dají značku.Hodně štěstí a kašlete na dovozce .Já teď ušetřil 30 000 .proti jejich nabídce .auto jsem koupil v Berlíně je tokousek a STK bez problémů.Hlavně jsem neposlouchal kecy co museli všechno opravit a co to stálo peněz.Navíc mám servisní knížku a nestočený tacometr.Kdyby jste chtěl něco vědět tak není problem.Cau
Mam zažitok z nemeckého evidenčného uradu .Poradový lístok a 14 otvorených okienok ,čas cca 20min a odchádzate .Doma v krajskom meste 5x vačšie ako nemecké je okienko jediné a poradovník žiadny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.