Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .
dnes při normální jízdě cca 40km/hod ve vesnici chci zabrzdit a ... ono nic brzdový pedál byl tvrdý jak betón a auto hodně špatně zastavilo .
neví někdo co by mohlo být příčinou? Myslím jestli to není posilovač nabo nějaká souvislost .
neměl jsem jěště čas to něják víc zkoumat tak se nejdřív ptám zde .
díky za rady
Šlápněte nejprve na brzdový pedál a držteho, pak nastartujte. Pedál by se měl malinko "propadnout" po nastartování. Pokud se nepropadne odpojte hadici od vakuové pumpy, pokud by tam byl podtlak mělo by to po odpojení zasyčet. Pokud to nezasičí tak hledat příčinu, buď je špatná vak. pumpa jak psal Jarda a nebo je v "háji" membrána v posilovači.
Jestli se po nastártování brzdový pedál jakoby propadne, může být problém v hlavním brzdovém válci.
doplněno 23.06.11 21:41:nezasyčí
Are, jen Tvoji diagnostiku doplním. Po ukončení jízdy a "scípnutí" motoru tam ten podtlak ještě chvíli je. Takže tento test udělat až druhý den, nebo lépe při neběžícím motoru několikrát prošlápout brzdu (stačí asi 10x), až do té doby, než bude mít pedál mechanický odpor v jiném místě své dráhy než je obvyklé. Potom šlápnout, držet, a startovat. Pedál by se měl propadnout, jak píšeš. OKI?
tak jsem si teď našel chvilku a zkoušel jsem ten sešláplý pedál a pak nastartovat .
No a řekl bych že se pedál vůbec nepropadl
s autem jsem dnes vůbec nejezdil akorát udělal ten test .
A teď nevím kde co hledat , páč si vůbec nejsem 100 % jistej kde co je abych něco neurval
Pokud se nepropadl a zůstal tvrdý tak je problém nejspíš s podtlakem. Od posilovače, to je ten plochý válec na kterém je hlavní brzdový válec, vede hadice a ta vede k vakuové pupě. U vakuové pupy hadici sundat a nastartovat (jak psal Jarda) ucpat vývod pumpy prstem a pupa si musí prst přisávat, když si přisávat nebude, je v háji pumpa. V opačném případě, zkontrolovat hadici jestli není prodřená(prasklá). Pakliže ani na hadici nebude žádná závada, tak nednoduše udělat podtlak "hubou" (sorry ). Mělo by jít nasát jen určité množství vzduchu, pokud by v posilovači něco "chrčelo" a šlo nasávat vzduch do nekonečna je prdlá membrána. Ta je neopravitelná a je potřeba pak sehnat jiný posilovač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.