Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie - palubovka - probém

Od: wlastik odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Měl bych dotaz. Na Š. Felicii jsem vyndával palubovku. Při následném zandávání a připojení všech konektorů tak, jak to bylo, mi nefugují zadní mlhovky. Myslel jsem si, že je to spínačem, tak jsem ho koupil nový, ale pořád nefungují. Další zvláštnost je, že když tlačítko se Z mlhovkama zapnu při vypnutém motoru a otevřu dveře, tak hvízdá zvukový signál ( tak jako když se nechají rozsvícená světla a upozorňuje to ). Při zaplém motoru a zapnutí tlačitka s mlhovkama nehvízdá. Mlhovky ale vůbec nejdou. Pojistky zkontrolovány, vše OK. Jsem si stoprocenté jistý, že jsem vše zapojil tak, jak bylo ( několikrát kontrolováno ). Může mi prosím někdo poradit, kde by mohl být problém?

Předem děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

travma*
hodnocení

0x

noooo nejsem zrovna automechanik ale problém bych přirovanl k mé opravě minibike kterou jsem prováděl loni... několikrát jsem vše překontroloval a byl jsem si naprosto jistý že více udělat nemůžu a pak to opravil známý za 5 minut protože já ten problém prostě přehlížel ... něco podobného to bude i u vás i když jste vše kontroloval tak podle toho co píšete že to dělá mě napadá jedině špatné zapojení drátů

hodnocení

0x

Ahojky a nevypadl vám náhodou konektor na přístrojové desce(kabel co jde od spínače mlhovek), ale už nevím jak to tam přesně je:)

wlastik

Tak dneska vše ještě jednou překontrolováno - resp. i znovu vše odpojeno a znova připojeno. Výsledek stejný. Ještě jsem zkoušel různě přehodit konektory od mlhovek, P mlhovek, Z mlhovek a varovnejch. Respektivě moc variant prohození ani nešlo, protože každá varianta má jiné zadní konektory - a ani toto nepomohlo, tak jsem to vrátil zpět tak, jak to bylo. Stále nefungují a vysílají zvukový signál... Opravdu si nevím rady...

hodnocení

0x

Ahojky ještě mě napadlo, při zapnutí zadních mlhovek musíš mít zapnutá i světla obrysová a tlumená máš tyto spínače zapnuté:)

wlastik
hodnocení

Zase tak hloupý nejsem. Ano, mám :)

hodnocení

0x

Tak pak mě napadá ještě zkusit vyměnit relé zadních mlhovek je to snad třetí z levé strany dole v pojistkové skříni:)

wlastik

Včera jsem se stavoval u známého mechanika, který to celé procházel. Mimo jiné se také hrabal v pojistkové skříni a zkoušel i relé ( nevím přesně, co s ním dělal ), ale také nic neobjevil a neví si rady... Ach jo, kde může být zakopaný pes...

wlastik
hodnocení

0x

Tak jsme se v týdnu stavoval i dalšího jiného mechanika z jiné firmy. Znovu to celé procházel, měřil, zkoušel a po dlouhém hledání a zkoumání také na nic nepřišel...

des*

Zkus jednu věc,je to úsměvné ale mně to pomohlo vícekrát na jiné poruchy.Odpoj baterii a nech ji odpojenou aspoň do druhého dne.Tím se vymaže záznam v ŘJ a třeba to půjde.

gumidek*

ŘJ Felicie nemá nic společného s elektrikou světel. Špatně zapojený konektor, nebo vůbec nezapojený. To je možný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]