Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace výměny čelního skla

Od: mikmik* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak postupovat při reklamaci výměny čelního skla. Automechanik mi při výměně poničil palubní desku (nová cca 20000), zničil VIN kod pod sklem (cca 3500) a také poničil lak automobilu a špatně nasadil gumu pod sklem. K opravě VINu a gumy je nutné sklo sundat a rozbít. Výměna byla řešena ústní dohodou a platil jsem zálohu 10000. Celková výměna vyšla na 16000. Chtěl bych se proto zeptat, jak postupovat. Zda mám sepsat stav auta s nezávislou osobou v jiném servisu a jak dále postupovat. Zatím jsem nedostal do rukou žádnou fakturu.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Pripada to jenom me nejake divne? Proste bych to normalne reklamoval...

Mimochodem, co je to za auto, ze vymena skla stoji takovy balik?

mikmik*
hodnocení

Sklo je vyhřívané, automobil vyroben v roce 2007.

erikch*
hodnocení

0x

jak psal jarda 3-klasicky reklamace-jinak okno se rozbíjet nemusí,stačí jej odříznout a očistit od terasonu(lepidla)-trošku mne zaráží ta "guma" pod sklem,poněvadž sklo se lepí přímo ke kovu(karoserii)pak až se dávají bausety apod(těsnící gumy,lišty atd.) a sklo je asi vyhřívané(Ford,Renault aj.),případně "samozatmavovací" jako s tím přišel Chrysler u Visiona-proto stojí takový ranec...A ještě technická-jak se maníkovi povedlo dokaličit přístrojovku-při odřezávání strunou původního?

jarda3*

No zalezi na tom, ted jsem lepil treba sklo do Omegy a tam se bauset nasadi nejdriv na sklo - ma i vycnelky jako distanci atd... Rezat to strunou je pitomost, ani to bez destrukce calouneni a palubky moc nejde, lepsi je rezacka ktera to odrizne zvenci (takovy zobak, rucni nebo elektricka - ale zas to vetsinou nevydrzi sklo.) Ale v servisu by si snad meli poradit

mikmik*
hodnocení

Asi to dělal nožem nebo bůhvíjak. Je to garážník a asi nemá dostatečné vybavení. Guma je umístěna jakoby za palubní deskou, za kterou se zahakuje, ale zahákl jí špatně, tudíž 95% gumy zapadlo za palubní desku a bez vyndání skla vyndat prý nelze. Stejně jako opravit ten VIN kod. Jinak po konzultaci v autorizovanem servise se sklo pry musi rozbit, jinak ven nejde.
mikmik*
hodnocení

Palubní deska jinak než výměnou opravit nelze, když je poškrábaná. Proto mi přijde rozumné požadovat slevu, než auto reklmovat k člověku, s kterým jsem se o tom hádal a ztratil mou důvěru i v provedení kvalitní práce.

buss
hodnocení

0x

Že by nějaký domácí kutil? Reklamovat, má vůbec živnosťák? Na takové "po známosti" se to moc nevyplácí, bez dokladů..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]