Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamena přepis nepožaduji?

Od: atti022* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Dnes jsem prohlížel inzeráty na ojeté autá, a všiml jsem, že u hodně prodávaných aut je napsáno "přepis nepožaduji". Jak to ten prodávajíci myslí? Na co budu jezdit na jaké papíry?

A ještě jedná otázka: Nevíte, jestli mi hrozí nějaká pokuta nebo něco, když jezdím v polopřevodu? Jsem napsán ve velkým TP v mezikolonce "převedeno-odhlášeno na koho-kam" a malý TP (ORV) mám ještě od předchozího majitele od koho jsem kupoval auto, a roh neni ustřihlej, ale je tam jeho jméno.

Mockrát vám děkuji za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

"přepis nepožaduji" v praxi znamená,ušetříte x tisíc za převod,resp. za platbu "ekovýpalného"...

doplněno 19.06.11 21:36:

Milan ti to jistě správně vysvětlí-ale jen doplním,policistům a potažmo státu není nic,krom trestního řízení, vůbec nic do toho čí auto je a není...na otázku čí je auto-mám ho půjčené,nic víc nic míň-fakt jim to (dopravákům a běžné silniční hlídce)nepřísluší zkoumat...Ale zkouší to,protože když jim někdo odpoví,že to nedávno koupil,tak budou dělat bubáky-ačkoli zase "doregistrace" již není změnou ve smyslu zákona(tam je ta 10denní lhůta a vztahuje se na odhlášku,v tomto případě),takže stejně není co postihnout-nelze postihovat za něco,co zákon umožňuje...!

hodnocení

2x

atti022, sankce nehrozí,

co tím myslí prodávající je jen na něm, ale pochybuji, že by si nechal na svoje jméno někoho jezdit...

Třeba ani na něj není napsané vozidlo...

ICQ 55180641

nu*
hodnocení

0x

otázka pro prodávajícího... co a jak myslí, pokud někdo jezdí s autem,. které na něj není registrováno a pak se rozhodne prodat jej dál, ani nemá co požadovat...

Nic vám nehrozí

atti022*
hodnocení

moc jsem té věte neporozuměl, ale diky za odpověd že mi nic nehrozí. jsem ale z toho drobek zmatenej, protože tady na poradte.cz jsem již četl, že taky jezdili v polopřevodu a dostali předvolání na úřad a ještě k tomu třeba 1000kč pokutu.

a když mě zastaví při silniční kontrole PČR a budou se ptát, že čí je to vozidlo, co jim mám říct?

doplněno 19.06.11 21:24:

budou se ptát že kdo je ten pán X který je uveden na ORV?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]