Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodal jsem auto, ale je napsané na mě

Od: corvonero odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

potřebovala bych poradit ohledně vozidla. Před rokem jsem auto přes kamaráda prodala. V ruce mi zůstal ale pouze předávací protokol, kde je jméno a adresa kupujícího (není tam datum narození ani rč). A je tam poznámka, že auto bylo prodáno na ND. Auto bylo odvezeno pryč včetně spz. Na mně ale zůstalo napsané. Bohužel jsem pobývala hodně času v zahraničí, tak jsem to tehdy nemohla řešit. Samozřejmě je to moje blbost, že jsem si to dostatečně tehdy neohlídala. Nyní se mi už samozřejmě nechce platit povinné ručení, tak to potřebuju nějak vyřešit, dokud jsem v ČR.

Díky za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

přes šikovného kamaráda mělo být tenkrát i odhlášeno, tak to udělejte dodatečně...Přes kamaráda...Pokud jde o povinné ručení, proč nechcete platit? Pojišťovně se úpenízky hodí, jen málokomu plynou na účet peníze za něco, co nidky nebude muset poskytnout...Také bych to bral...Jen plaťte, ať je pojišťovnictví v řebříčcích dál jedním z nejlukrativnějších oborů...

erikch*
hodnocení

0x

konstruktivně to lze i zpětně řešit kupní smlouvou s třeba nějakým Nguyenem Minghem(konkrétní nacionále viz.živnostenský,obchodní rejstřík-nejlépe v úpadku,tam je předpoklad,že je již dávno mimo ČR,anebo zde,ale pod zcela jinou identitou-v obou případech nedohledatelný...)-prostě najděte se nějaká taková data a sepište si kupní smlouvu k tomu aktuálnímu datu-no a až vám příjde nějaká výzva od ČKP,pošlete kopii této smlouvy a není co dál řešit(prostě jste auto 22.4.2008 prodala a dál za něj nemůžete odpovídat,jelikož jej po tomto datu nevlastníte-viz.třeba Obč.zákon)...Ale chce to mít ošetřené přebírání,přeposílání, pošty z adresy trv.pobytu,abyste i při pobytu mimo ČR mohla ve 30 denní lhůtě reagovat...

hodnocení

0x

Vždy se najde řešení.

zkusila jste oslovit kamaráda aby zjisti informace o kupci?

ICQ 55180641

doplněno 19.06.11 22:07:

Tak si, musíte poradit, jak získat info...

internet je plný informací...

kdo hledá najde...

corvonero
hodnocení

Zkusila, kupec odmítá zpětně sdělit své datum narození nebo rč. Abych na něj to auto nemohla odepsat...

nu*

Blahopřeju, tak auto odhlaště na kamaráda, je to tak jednoduché...když neohlídal kupní mslouvu, až se ted stará

erikch*

to je divný,že...?! Takže i jak vás "popostrkuje" Milan C.,nezbývá než si trošku dopomoct...(viz.shora)...A tím,že nějakým způsobem doodhlásíte auto v těchto dnech(čímž jakoby potvrdíte jeho vlastnictví do dnešních dnů,kdyby jste ho prodala dříve-odhlásíte ho taky dříve,že...-jiný argument stát,potažmo ČKP zajímat nebude),budete mít stále reálně velký problém,hrozbu sankcí-dost vysokých pokut od ČKP,za neplacení povinného za auto od doby prodeje(nevím kdy přesně jste jej prodala,ale už to pár měsíců asi bude,že?)...Vy prostě už tak nějak nemáte ani na výběr,aníž byste zpětně platila desetitisíce za nepojištěné auto s penalizací,než antidatovat kupní smlouvu...Ale nebojte se nic-nelze to ani vyvrátit a ani potvrdit,zkrátka zákon určuje změnu(vymezuje), majetkoprávních vztahů mezi fyzickými osobami kupní smlouvou(uředně nebo notářsky neověřenou)-tu pokud budete mít,jste z obliga,no a nějakého Mingh Trac Thuena si může ČKP nahánět jak chce...

erikchu "Mingh Trac Thuena" je bratr Mingh Trek Thuena? Páč já mím s ním slmlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]